Des que vaig trepitjar Roma per primer cop farà uns 7 anys, que em vaig enamorar dels Portobellos. Allà les tradicionals "Pizza funghi" van plenes d'aquest tipus de bolets, que deshidratats o no els dóna un gust excepcional a les pizzes.
No tenen ni punt de comparació amb els xampinyons, aquests són plens de gust, carnosos i donen un color de tardor excepcional. No proveu de fer mai una pizza unicament de xampinyons... quedarà sosa i sense gaire gust! En canvi els portobellos es deixen cuinar sols...
I des que aquí se'n poden trobar fàcilment, podrem gaudir d'una bona coca salada com aquesta, ideal per participar en la tradicional Recepta del 15 on els bolets són el repte escollit.
Ingredients:
- 1 paquet de pasta de full
- 3-4 llàmines de pernil dolç
- 1 ceba tendra
- 200 gr de portobellos
- 50 gr de trompetes de la mort
- 50 gr de formatge Cheddar
- 1 cullerada de sucre
- orenga
- pebre
- sal
- oli de tòfona
Tallem la ceba per la meitat i després a llàmines fines. La sofregim amb una mica d'oli i sal durant uns 10 minuts, i un cop hagi perdut volum hi afegim el sucre. Deixem coure uns 10 minuts més fins que es caramel·litzi lleugerament. Reservem.
Obrim el paquet de pasta de full i punxem el centre amb una forquilla, deixant un dit a les vores sense punxar ja que aquest és el que se'ns inflara al forn.
Escampem la ceba caramel·litzada per tot el centre i després hi col·loquem el pernil dolç ben estirat pel damunt.
Filetejem els portobellos i els anem distribuint en forma de cercle de fóra cap endins, intentant que no quedi cap espai sense cobrir, i després escampem les trompetes de la mort.
Finalment només ens quedarà salpebrar els bolets i espolsar l'orenga per tota la coca. Ruixem amb una mica d'oli de tòfona tota la coca fins les vores perquè quedi ben lluent.
Enfornem uns 10-15 min a 250º. Un cop la treiem hi afegim el formatge Cheddar i deixem que es fongui amb la pròpia calor residual del forn uns segons.
Retirem i servim inmediatament.
Bon profit!
Una coca salada boníssima i ben de temporada.
ResponEliminaEls italians són els reis dels portobellos ;)
Es verla y quererla. Que tentación salada tan saludable y rica.
ResponEliminaBesos.
Boníssima, Helena! Avui anem de trompetes de la mort, tu i jo... he he. Es clar que els portobellos hi acaben de donar un toc especial!! Petonets
ResponEliminaQuina pinta tant bona!! Tindre que provar els portobellos...petons
ResponEliminamare meva quina pintassaa!! m'encantaria provar-ne un trosset. petons
ResponEliminaQuina coca més bona amb aquests boletes Ummm
ResponEliminaPetons
Que bona!!!!!!!!!!!la oloro desde aquí!! :p
ResponEliminaque cosa mes bonaaaaaaaaaaaaaa
ResponEliminaEspectacular esta coca, ni que decir de la pinta!!!!!!!!!!! besos.
ResponEliminaFicou sensacional...adoro cogumelos portobello e amei a sugestão!!
ResponEliminaBeijinho
Pedazo decena,a!apedazo de cena!! Nada que envidiar la coca a la pizza
ResponEliminaComenço a tenir gana després de veure aquesta coca tan bona. Petons!
ResponEliminaAna
Tens tota la raó, on hi hagi un portobello que es tregui un xampi! jejejeje Té una pinta impressionant aquesta coca, un tallet de la teva i un altre de la meva mare, ok? :P
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Qué pinta más rica!!!!! Te voy a copiar la receta para hacersela a los mios :)
ResponEliminaMentre la tenies al forn segur que la casa feia una flaire...
ResponEliminaNani
Tens raó, no tenen res a veure amb els xampinyons, m'encanten!
ResponEliminaPetons.