dimecres, 21 de novembre de 2012

Magdalenes de plàtan i canyella

Les magdalenes les coneixem des que som petits. Després ens trobem les coronades amb la cremeta irresistible del damunt conegudes com cupcakes, o sinó les maxi magdalenes anomenades muffins, però no ens enganyem.... les magdalenes són les que sempre ens han acompanyat en un moment de deliri, de cerca de dolç petitó i mesurat, barrejades amb fruita, xocolata, etc...
 
Però qui es resisteix al tradicional cruixent de sucre i canyella del barret? El veiem i és inevitable estrenar la pròpia magdalena clavant una queixalada al damunt, apurant el paper per no semblar del tot golafres, no m'ho negareu...
 
 
 
Ingredients: (10-12 unitats)
- 350 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura
- 2 culleradetes de canyella en pols
- 150 gr de sucre
- 250 gr de iogurt grec
- 1 ou
- 70 gr de mantega en pomada
- 2 cullerades de llet (opcional)
- 300 gr de plàtan pelat
 
Posem el plàtan a trossos juntament amb el iogurt i la llet dins un bol i ho batem bé amb la batedora.
 
En un altre bol mesclem bé el sucre amb la mantega en pomada. Afegim l'ou i barrejem fins que quedi integrat.
Incorporem el nostre batut de plàtan i un cop aconseguim una massa homogènia afegirem la farina, la llevadura i la canyella en pols. Mesclem bé.
 
Omplim els nostres motlles amb el paperet de les magdalenes a 3/4 parts. Espolsem generosament sucre i canyella en pols pel damunt i enfornem uns 25 minuts a 170º.
 
Deixem refredar damunt d'una reixeta.
 
 
Amb aquesta recepta participo al repte de les magdalenes que ens han proposat des de Memòries d'una cuinera.
 
 
 
 
Bon profit!

17 comentaris:

  1. tota la raó, les magdalenes típiques són les que ens acaben agradant més, almenys a mi. Petons!

    ResponElimina
  2. Que bones que eran oooooooooooooo

    ResponElimina
  3. Así me gustan, con copete y con ese sabor que le debe aportar el plátano y la canela. Fantásticas

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Una combinació boníssima!! Vaja, a mi m'encanta el plàtan o sigui que me les menjaria amb els ulls tancats!! Petonets, bonica.

    ResponElimina
  5. A mi posa'm una bona magdalena i deixa't d'anglicismes, és irresistible! Vaig estar a punt a punt de fer-les de plàtan i canyella pel Memòries! jejeje Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Queda alguna para la merienda? jejeje Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. No t'ho nego no!!i els farts que es fa l'Alex de magdales amb nutella!jajajajaja.aquestes han de ser bonissimes. petonets

    ResponElimina
  8. una combinació explosiva!! de vici! petons

    ResponElimina
  9. Guardame un par para desayunar mañana, jejej
    Bss

    ResponElimina
  10. El plàtan i la canyella combinen super bé!
    I el barret cruixent de sucre és realment irresistible :)

    ResponElimina
  11. Que bones les magdalenes..... a casa ens encanten i aquestes que has fet fan una fila extraordinària!! A més a més a mi tot el que porta plàtan m'agrada així que ..... Felicitats t'han quedat de 10!

    ResponElimina
  12. A mi m'agraden els teves, amb el sucre per sobre!
    Una delícia, i amb un bon barret.
    Una abraçada, guapa!

    ResponElimina
  13. Tot el que porti plàtan m'agrada molt. Magdalenes com aquestes no n'he menjat mai. Tenen una pinta...
    Nani

    ResponElimina
  14. Aquesta combinació a mi em faria mal, m'he arribat a fer entrepans de plàtan amb canyella...
    Moltíssimes gràcies per participar.

    A casa també fem pizzes sense tomàquet, al principi sembla que no t'hagin d'agradar però després ja si, així anem variant.

    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  15. com m'agrada aquesta combinació!! no pateixis que jo em menjo les de la Moni! jajajajjajaja. gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  16. Fantàstiques! m'agraden molt els ingredients i les fotos! Penso que provaré de fer-les!

    ResponElimina