dimarts, 27 de novembre de 2012

Púding salat de pernil dolç i formatge







































Des que m'he tornat una autèntica aficionada als púdings que vaig rumiar en preparar alguna coseta salada per innovar una mica. Així que partint del tradicional biquini farcit de pernil dolç i formatge, si l'embevem lleugerament farà que obtinguem un "biquini" totalment diferent, ben esponjós i amb el formatge desfent-se a mesura que estirem i estirem....

Si voleu preparar un àpat diferent a partir d'una de les receptes més senzilles que existeixen no ho dubteu, proveu aquest púding de pernil dolç i formatge.


Ingredients: 2-3 racions
- 3 llesques de pa rectangular sense crosta
- 2 llàmines de formatge
- 4 llàmines de pernil dolç
- 2 ous
- 200 ml de llet
- 2 llàmines de bacon
- 2 cullerades de suc de llimona
- 1 cullerada de sucre
- sal
- pebre
- orenga
 
Primer de tot afegim dins un vas llarg la llet, els ous, la sal, el pebre i l'orenga. Ho batem bé amb la batedora i reservem en fresc.
 
Ara preparem el caramel amb el suc de llimona i el sucre, ho escalfem dins un cassó i quan s'enrrosseixi ho distribuim a la base del nostre motlle rectangular.
 
Començem a muntar el púding salat, remullem una llesca de pa i la col·loquem a la base del motlle, al damunt dues llàmines de pernil dolç i una de formatge ben distribuida. Repetim l'operació fins l'última llesca de pa.
La quantitat de pernil i formatge va al gust, i fins i tot el podeu fer de més capes si sou més gent.
Amb la resta de batut que sobri ho remullem pel damunt perquè s'ho embegui tot. Si veieu que sobra pels voltants no us preocupeu, un cop cuit ho retallareu sense problemes.
 
Enfornem el púding a 180º uns 30-40 minuts. Un cop el tinguem lleugerament daurat el retirem.
 
Mentres preparem una mica de bacon cruixent fent retalls i deixant que s'enrrosseixin. Tallem una porció del púding i el girem amb compte perquè la part del caramel quedi cap per dalt. Decorem amb una mica de bacon i acompanyem amb una mica d'amanida verda.
 
Nota: Podeu preparar-lo amb antel·lació i escalfar-lo una mica al microones abans de consumir. Resulta molt més bo calent.
 
Bon profit!

dijous, 22 de novembre de 2012

Pizza vegeteriana d'Hummus de la Lorraine Pascale's

 


Una pizza de la mítica Lorraine Pascale's, al principi us pot xocar perquè no ens enganyem... una pizza sense tomàquet ni mozzarella sona rara rara.... I el primer cop que la vaig veure al llibre em va sorprendre però de seguida vaig saber que un dia la faria.
 
És d'aquelles pizzes que al fer-hi una mossegada penses que les tradicionals et fan més el pes, però quan al final et queda l'últim bocí et va agradant més i més..
 
 
Ingredients per 250 gr de massa de pizza:
- 1 cullerada d'oli
- 1 culleradeta de sal
- 120 ml d'aigua
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca
 
Posem tots els ingredients dins la cubeta de la panificadora seguint l'ordre establert. Iniciem el programa d'amassar i deixem que finalitzi.
 
Dividim la massa en dos si volem fer pizzes individuals. Li donem la forma que volguem, en aquest cas vaig optar per unes pizzes en forma de coca. Tapem les nostres pizzes amb un drap i deixem que llevin dues hores.
 
Ingredients:
- 100 gr d'hummus
- 100 gr de formatge feta
- 1/2 carbassó
- 6 tomàquets cirerol
- fulles de menta fresca
- orenga
- 1 culleradeta de mel
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- oli
 
Primer tallem el carbassó a llàmines i el coem a la planxa amb una mica d'oli i sal fins que enrrosseixi lleugerament. Reservem.
Estenem una bona quantitat d'hummus pel damunt de la pizza. Trossejem el formatge feta amb els dits pel damunt.
Col·loquem les llàmines de carbassó i seguidament els tomàquets cirerol partits per la meitat.
Espolsem amb la menta fresca i una mica d'orenga.
 
Enfornem uns 10-15 minuts a 250º a la part de baix del forn, amb calor a dalt i baix.
Un cop quedi cuita la treiem i amb la vinagreta que haurem preparat amb la mel, el vinagre balsàmic i l'oli, ruixem generosament pel damunt de la nostra pizza vegeteriana.
 
Bon profit!

dimecres, 21 de novembre de 2012

Magdalenes de plàtan i canyella

Les magdalenes les coneixem des que som petits. Després ens trobem les coronades amb la cremeta irresistible del damunt conegudes com cupcakes, o sinó les maxi magdalenes anomenades muffins, però no ens enganyem.... les magdalenes són les que sempre ens han acompanyat en un moment de deliri, de cerca de dolç petitó i mesurat, barrejades amb fruita, xocolata, etc...
 
Però qui es resisteix al tradicional cruixent de sucre i canyella del barret? El veiem i és inevitable estrenar la pròpia magdalena clavant una queixalada al damunt, apurant el paper per no semblar del tot golafres, no m'ho negareu...
 
 
 
Ingredients: (10-12 unitats)
- 350 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura
- 2 culleradetes de canyella en pols
- 150 gr de sucre
- 250 gr de iogurt grec
- 1 ou
- 70 gr de mantega en pomada
- 2 cullerades de llet (opcional)
- 300 gr de plàtan pelat
 
Posem el plàtan a trossos juntament amb el iogurt i la llet dins un bol i ho batem bé amb la batedora.
 
En un altre bol mesclem bé el sucre amb la mantega en pomada. Afegim l'ou i barrejem fins que quedi integrat.
Incorporem el nostre batut de plàtan i un cop aconseguim una massa homogènia afegirem la farina, la llevadura i la canyella en pols. Mesclem bé.
 
Omplim els nostres motlles amb el paperet de les magdalenes a 3/4 parts. Espolsem generosament sucre i canyella en pols pel damunt i enfornem uns 25 minuts a 170º.
 
Deixem refredar damunt d'una reixeta.
 
 
Amb aquesta recepta participo al repte de les magdalenes que ens han proposat des de Memòries d'una cuinera.
 
 
 
 
Bon profit!

dilluns, 19 de novembre de 2012

Púding de "pinya colada"



 

Aquesta és d'aquelles receptes que sorgeixen quan un mateix pensa... "I si li afegeixo això? I si li afegeixo un polsim d'allò?.." Molts sabem que els pensaments interns confeccionats amb aquest inici "I si...." només ens portaràn dubtes i negativisme amb un mateix. Però a la cuina la cosa canvia!
 
Sempre que a un se li acudeixi una idea val més tirar pel dret i provar-la, però  sempre que no siguin disbarats culinaris, tot i que mai se sap... fa temps afegir "Fanta" als pastissos sonava a fracàs absolut, i avui dia et trobes rceptes exclusives on afalaguen l'èxit d'aquest ingredient! Ja ho diuen, s'ha de provar....
 
El resultat d'aquest púding és una cremositat perfecte, amb un gust potent gràcies al rom i la mescla amb la pinya i el coco. N'escuraràn fins lúltima cullerada, fins i tot el meu gat va agraïr les sobres....
 
 
Ingredients: (4-6 unitats)
- 2 magdalenes
- 150 gr de pinya natural
- 2 ous
- 300 ml de llet
- 1 cullerada de coco ratllat
-2 cullerades de rom
- 100 gr de sucre
- pasta de caramel
 
Primer de tot omplim fins la meitat la safata del forn amb aigua. Preescalfem el forn a 210º i omplim la base dels nostres recipients amb una mica de pasta de caramel, del contrari haurem de preparar-lo nosaltres mateixos.
 
Dins un bol afegim la llet, els ous, el sucre, el coco, el rom i 50 gr de pinya trossejada. Ho mesclem bé amb l'ajuda d'una batedora i reservem.
 
Ara haurem d'omplir cada recipient individual amb una mica de magdalena que haurem trinxat amb les pròpies mans, i la pinya restant que tindrem tallada a trossets.
Reomplim els recipients amb una mica del batut i enfornem al bany maria uns 30 min.
 
Un cop fets els deixem redredar a temperatura ambient i els espolsem amb un xic de coco ratllat.
Conservem a la nevera. Resulten molt més cremosos si els preparem el dia abans.









































Bon profit!

dimecres, 14 de novembre de 2012

Coca de portobellos i trompetes de la mort

Des que vaig trepitjar Roma per primer cop farà uns 7 anys, que em vaig enamorar dels Portobellos. Allà les tradicionals "Pizza funghi" van plenes d'aquest tipus de bolets, que deshidratats o no els dóna un gust excepcional a les pizzes.
No tenen ni punt de comparació amb els xampinyons, aquests són plens de gust, carnosos i donen un color de tardor excepcional. No proveu de fer mai una pizza unicament de xampinyons... quedarà sosa i sense gaire gust! En canvi els portobellos es deixen cuinar sols...
 
I des que aquí se'n poden trobar fàcilment, podrem gaudir d'una bona coca salada com aquesta, ideal per participar en la tradicional Recepta del 15 on els bolets són el repte escollit.
 
 
Ingredients:
- 1 paquet de pasta de full
- 3-4 llàmines de pernil dolç
- 1 ceba tendra
- 200 gr de portobellos
- 50 gr de trompetes de la mort
- 50 gr de formatge Cheddar
- 1 cullerada de sucre
- orenga
- pebre
- sal
- oli de tòfona
 
Tallem la ceba per la meitat i després a llàmines fines. La sofregim amb una mica d'oli i sal durant uns 10 minuts, i un cop hagi perdut volum hi afegim el sucre. Deixem coure uns 10 minuts més fins que es caramel·litzi lleugerament. Reservem.
 
Obrim el paquet de pasta de full i punxem el centre amb una forquilla, deixant un dit a les vores sense punxar ja que aquest és el que se'ns inflara al forn.
Escampem la ceba caramel·litzada per tot el centre i després hi col·loquem el pernil dolç ben estirat pel damunt.
 
Filetejem els portobellos i els anem distribuint en forma de cercle de fóra cap endins, intentant que no quedi cap espai sense cobrir, i després escampem les trompetes de la mort.
 
Finalment només ens quedarà salpebrar els bolets i espolsar l'orenga per tota la coca. Ruixem amb una mica d'oli de tòfona tota la coca fins les vores perquè quedi ben lluent.
 
Enfornem uns 10-15 min a 250º. Un cop la treiem hi afegim el formatge Cheddar i deixem que es fongui amb la pròpia calor residual del forn uns segons.
 
Retirem i servim inmediatament.
 
 






































Bon profit!

diumenge, 11 de novembre de 2012

Brownie cheesecake Pudding

 
 
 
Avui gràcies a la col·laboració de El Monstruo de las galletas, el dia 11 de l'11 s'ha acabat convertinr en el dia internacional del Brownie, i que millor que col·laborar amb una recepta diferent però igual de càlida, un púding!
 
Des d'un principi vaig preparar un Brownie cheesecake diferent, però quan un segueix al peu de la lletra totes les instruccions d'una recepta es troba amb conseqüències que no esperava, i és l'excés de temps al forn! Va sortir un pèl ressec i no em feia gens el pes, ara entenc perquè cadascú adapta les receptes a la seva manera....
 
Però no vaig desesperar! un Brownie cheesecake ressec es podia aprofitar i com que tot el dolç que sobra a casa ho reconverteixo en púdings gràcies a l'insistència del Marc, vaig pensar que aquesta seria la millor solució.
 
Ingredients: (4 unitats)
- 300 gr de brownie cheesecake o brownie normal
- 450 ml de llet
- 1 ou
- 75 gr de sucre
- 1 cullerada d'aigua
- 50 gr de formatge crema
- 20 gr de sucre
- 1 culleradeta de cacau en pols
 
Primer encenem el forn a 180º i omplim la safata fins la meitat d'aigua, ja que courem els púdings al bany maria.
 
Amb els 75 gr de sucre preparem el caramel dins un cassó petit amb una cullerada d'aigua, sempre a foc mig i mentres anem remenant de tant en tant perquè no se'ns enganxi. Quan tinguem un color lleugerament marronós i semi-líquid l'aboquem als quatre recipients per anar al forn.
 
Dins un bol hi posem l'ou, la llet i el brownie tallat a trossos grans. Ho triturem ben triturat amb la batedora i ho aboquem als recipients.
 
Enfornem al bany maria uns 20-25 min. Hem d'estar atents i punxar-los amb un punxó perquè l'intenció és que ens quedi humit i no sec. Els retirem i deixem refredar al damunt d'una reixeta.
 
Preparem la crema de formatge tot mesclant el formatge amb el sucre. Quan els púdings estiguin freds afegim una quenelle de crema de formatge al damunt i ho decorem amb un polsim de cacau en pols. Conservem a la nevera fins el moment de servir.
 
Bon profit!

dimecres, 7 de novembre de 2012

Pastís Mikado amb trufa especiada

 
 
Ja fa moooolt i molt de temps que somnio en fer un pastís Mikado amb tot tipus de colors i diferents tipus de farcit o cobertura que hi quedéssin prou bé. I francament per fer aquest no m'hi vaig ofuscar gaire, m'hi vaig posar i llestos! Què hi ha a la nevera.....xocolata a la pedra, doncs som-hi!
 
I anar fent i anar fent ha acabat sortint un pastís d'aquells melosos, amb una trufa especiada, ben cremosa i amb un toc de picardia que no et fa avorrir gens la xocolata.
 
 
Ingredients pel pastís:
- 175 gr de xocolata negra 70%
- 150 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 150 gr de farina
- 1/2 sobre de llevadura
- 6 ous
 
Separem els rovells de les clares i afegim els rovells dins un bol amb la meitat del sucre, els batem fins que quedin espumosos i hagin doblat de volum. Les clares les muntem amb l'altra meitat del sucre amb l'ajuda d'unes varilles fins que quedin ben fermes, les reservem a la nevera.
 
Dins un cassó desfem la mantega amb la xocolata a foc molt baix. Un cop desfet ho deixem refredar una mica i ho aboquem al bol amb els rovells blanquejats. Mesclem fins que quedi ben incorporat.
 
Afegim la farina i la llevadura en tres tandes al bol i anem barrejant bé. Finalment incorporem les clares en tres tandes també fins aconseguir una massa homogènia i ben cremosa.
 
Aboquem la massa al motlle i enfornem uns 90 min a 150-º160º.
 

 
 
Ingredients per la trufa i per decorar:
- 200 ml de nata líquida
- 50 gr de sucre
- 75 gr de xocolata a la pedra
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 2 paquets de galetes Mikado per decorar
 
 
Posem a escalfar la nata dins un cassó a foc baix, juntament amb la xocolata, el sucre i la canyella. Un cop desfets deixem que la trufa es refredi a temperatura ambient i després ho reservem a la nevera.
Passada una hora la deixarem dins el congelador uns 10-15 minuts abans de muntar-la. La treiem i la muntem amb unes varilles i reservem a la nevera.
 
Desenmotllem el pastís, el girem i el partim per la meitat. Cobrim amb la meitat de trufa especiada i tapem amb l'altra capa de pastís. Acabem per cobrir tot el voltant i el barret i ho semi-allisem amb una espàtula.
Anem col·locant els Mikado un a un al voltant. Reservem a la nevera fins el moment de servir.
 
 
Bon profit!