diumenge, 9 de maig de 2010

Focaccia


Focaccia

La focaccia és el típic pa italià, podriem dir que s'assembla força a la nostra coca d'oli però l'única diferència és que hi pots afegir tantes herbes aromàtiques i complements com vulguis.
Aquest cop l'he fet de tomàquets secs i orenga fresca.

Per la massa: (el mateix sistema per fer la pizza)

-250 gr de farina
- 1/2 dau de llevat
- oli
- sal
- sucre
- aigua tèbia

Primer de tot escalfarem l'aigua i afegirem en un got el llevat i una mica d'aigua perquè es dissolgui.

Després procedim a fer la massa amb la farina, sal, sucre, oli i hi afegim la llevadura dissolta. Anem afegint aigua tèbia i amassem fins que veiem que aconseguim una massa homogènia i elàstica.

Reservem la massa dins un bol i tapada amb un drap, en un lloc reservat de corrents d'aire.

Al cap de 40 min la tornem a amassar i la deixem reposar 30 min més.

Després treiem la massa i la dispossem damunt d'un paper pel forn i li donem una mica de forma. No cal estirar-la fina com una pizza, recordeu que es tracta d'aconseguir un gruix d'uns 3 cm aproximadament. La deixeu reposar 15 min.

La torneu a estirar fins obtenir un gruix d'uns 2 dits, hi aneu pressionant el dit índex fent solcs. Finalment ja hi podeu posar els tomàquets un cop hidratats amb oli o aigua, les fulles d'orenga, sal i un bon raig d'oli.

Enforneu amb el forn preescalfat a 250 º fins que hagi agafat color. (Uns 15 min aproximadament).


1 comentari:

  1. Aquesta focaccia acabada de fer ha de ser sublim! Gràcies per la recepta!

    ResponElimina