divendres, 7 de maig de 2010

Pizza de botifarra negra


Ja fa dies que tenia aquesta recepta pendent per fer un cop la vaig veure al programa de Canal Cocina (al programa de alta cocina low cost).
Reconec que la foto no és la millor prova de que era bona, però us la recomano que la proveu de fer.

Per la massa de pizza:

- 250 gr de farina
- 1/2 dau de llevadura
- sal
- sucre
- oli
- aigua tèbia

Per fer la massa escalfarem una mica d'aigua i hi incorporem la llevadura perquè es dissolgui.
Fem un volcà amb la farina i hi afegim una pisca de sal, una pisca de sucre, oli i la llevadura dissolta, i anem incorporant la resta d'aigua tèbia fins aconseguir una massa ben homogènia.
Tapem el bol amb un drap per sobre i ho reservem.
Quan hagi doblat el seu tamany ja la podem estirar i preparar.

Per la pizza:

- 1 botifarra negra
- 2 alls tendres
- mitja poma
- pinyons
- panses
- 1 rovell d'ou
- nata líquida
- xampinyons

En primer lloc tallem els alls tendres i els sofregim amb la botifarra un cop pelada i tallada a trossets. Quan hagi sofregit una mica ho apartem del foc, i hi afegim un grapadet de pinyons i panses picades al gust (no masses panses perquè sinó ens pot quedar massa dolça). Hi incorporem la poma tallada a daus petits i ho reservem.

Incorporem aquesta barreja damunt la massa, i després hi afegim els xampinyons laminats per sobre.

Per últim farem una carbonara amb el rovell d'ou i una mica de nata líquida, i ho tirem per sobre.

Enforneu amb el forn preescalfat a 250º i al cap de 10 minuts ja ho podreu servir.


4 comentaris:

  1. Hola! Gràcies pel teu comentari al meu blog! I benvinguda a la blogosfera gastronòmica! Ja veig que no fa massa que t'has estrenat! I a més, entre blocaires gastronòmics hi ha molt bon ambient. Ja ho veuràs com en gaudiràs molt. ;)
    I pel que fa a aquesta pizza de botifarra negra, doncs que malgrat que la foto no li faci justícia ha de ser brutal! Aquí no trobo botifarra negra, que sinó la prepararia aquest cap de setmana!
    Fins aviat! I endavant!

    ResponElimina
  2. Ei, acabo de descobrir el teu blog i ja hi he trobat unes quantes receptes que faria ara mateix! Continuaré mirant!

    ResponElimina
  3. Nomes per els ingredients te que esta molt bona!!

    ResponElimina
  4. Una més que s'afegeix als missatges de benvinguda! Ja veuràs com tenir un blog és moooolt divertit :)

    ResponElimina