dissabte, 22 de gener del 2011

Pastís de gingebre i cafè

Un pa de pessic amb un gust potent de gingebre i un toc de cafè que revifa de cop. La crema de formatge aromatitzada amb llimona el transforma en un pastís bo, dolç però sobretot refrescant.
El resultat: un viatge sensorial increïble.

Aquesta recepta és d'en Dan Lepard, però com que un anglès i una catalana no tendeixen a cuinar de la mateixa forma, diguem-ne que he intentat adaptar-la a la meva manera de cuinar i al meu gust. Aquí teniu l'enllaç de la recepta original:
http://www.danlepard.com/recipes/2010/05/2562/fresh-ginger-coffee-cake/



Ingredients:

- 50 gr de mantega en pomada
- 75 ml de llet
- 1 tassa de cafè
- 2 culleradetes de gingebre en pols
- 2 ous
- 200 gr de sucre
- 50 gr de nous picades (podeu provar amb festucs, en el meu cas no en tenia)
- 275 gr de farina
- 1 sobre de llevadura

Per fer el pa de pessic barrejarem la mantega amb el sucre en un bol, i incorporarem poc a poc els ous. Després afegim la llet i mesclem amb compte.
Incoporem la farina amb el llevat, i finalment afegim les nous, el gingebre i el cafè (fred).
Barregem bé i enfornem la massa dle pastís preferiblement en un motlle quadricular. En el meu cas he utilitzat un de rectangular perquè no en tenia.

Enfornem a 180 ºC durant uns 35 min, fins que al punxar amb un punxó aquest ens sorti net.

Per fer la crema de formatge:

- 75 gr de formatge cremós
- 200 ml de nata per muntar
- 60 gr de sucre
- ratlladura de mitja llimona
- 25 gr de nous picades

Mesclem el formatge amb el sucre i afegim la nata. Muntem a punt de neu i afegim la ratlladura de mitja llimona.
Col·loquem la crema de formatge pel damunt del pa de pessic un cop refredat. Decorem amb unes nous picades.
Reservarem dins nevera fins el moment de consumir.



Bon profit!

14 comentaris:

  1. Una combinació original!! Caldrà provar-la. A mi generalment les postres de cafè m'agraden molt.

    ResponElimina
  2. Hola,
    Quina combinació més bona. Ha d'estar requetebó!

    ResponElimina
  3. Una combinacion extraña para mi pero veo que el resultado vale la pena.Tienes que estar bueno.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. Una combinació de sabors extraordinària, deu queda run pastís molt original i aromàtic.

    ResponElimina
  5. Quin pastís més diferent, el provaré a casa, tinc curiositat per provar-lo, t'ha queda guapíssim!

    ResponElimina
  6. Això del viatge sensorial convida a probar-lo!. M'agraden molt aquests pastissos-coques amb sabors potents com el cafè, els fruits secs, espècies... Ha de ser realment bo!A reveure!

    ResponElimina
  7. Boníssima combinació!! Què bona!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  8. Li clavava caixelada ara mateix! t'ha quedat d'infart, molt esponjós i amb la crema de formatge que em torna boja...senzillament Genial!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Espectacular la recepta! La combinació de sabors ha de ser boníssima, a nosaltres ens encanta el gingebre.

    ResponElimina
  10. Hola!

    Fa una fila espectacular!!

    Per cert...
    Ja estas inclosa en el llistat.

    Petonarros!!

    ResponElimina
  11. Que buena combinación!!! me encanta!!
    He caído aquí, ya me estoy atreviendo con los blogs en catalán, y es que me permitirán tener contacto con las recetas de toda la vida, y tal vez rescatar alguna costumbre perdida, ya que mi abuelo era catalán pero murió muy joven. así que aqui me tienes como tu fiel seguidora y esperando practicar el catalán, idioma tan hermoso!!
    Un beso grande!! (besits!!)
    Pili
    Tu E Chef
    http://tuechef.blogspot.com
    Y si te apetece dar un paseo por mi blog te esperaré con los brazos abiertos y mucha mucha ilusión!!
    Más besos y muy gordos!!
    Pili

    ResponElimina
  12. T'acabo de descobrir per aquest fantàstic pastís, i m'hi quedo si em permets vale?

    Ens veiem per les cuines ;-)

    Petons

    ResponElimina
  13. Un gâteau qui me semble délicieux.
    Je prendrai bien une part.
    A très bientôt.

    ResponElimina
  14. òndia! això ha d0estar de mort!!

    ResponElimina