diumenge, 26 de juny de 2011

Albergínies farcides



Hi ha receptes d'albergínies farcides com de pastissos de xocolata, però estem més acostumats veure-les acompanyades de carn picada, oi?
Doncs aquesta recepta és una proposta de la Simone Ortega, on aprofita la carn de l'albergínia per combinar-la amb arròs i tomàquet. Una senzilla i deliciosa manera d'obviar la carn per un dia.

Ingredients: (per dos persones)
- 1-2 albergínies (depenent del tamany)
- 125 gr d'arròs
- 1 ceba
- 5 tomàquets ben vermells
- pa ratllat
- sal, sucre, pebre, julivert i mantega

En primer lloc rentem les albergínies, les tallem de forma transversal i els fem talls longitudinals que no arribin a foradat la pell. Les col·loquem damunt una safata per anar al forn, hi tirem un raig d'oli i enfornem uns 45 min a 210º, fins que veiem que la carn s'ha estovat.

Amb l'ajuda d'una cullera treiem la carn i la reservem a un plat. Reservem també la pell de l'albergínia a la mateixa safata.

Fem el sofregit, piquem la ceba i la duem a la paella. De mentres pelem els tomàquets, els netegem del peduncle i els tallem a daus mitjans. Els incorporem amb la ceba i afegim un xic de sal i una mica de sucre.

De mentres que es va fent el sofregit dins un cassó posarem a bullir l'arròs. Un cop el tinguem cuit el refresquem i el reservem.

Un cop tinguem el sofregit fet hi incorporem l'albergínia que teniem reservada, deixem coure uns 5 min.
Apartem del foc i afegim l'arròs, barregem bé i farcim les albergínies.

Hi tirem un polsim de pa ratllat pel damunt, un polsim de julivert i una mica d'all llaminat. Finalitzem amb uns petits daus de mantega.
Enfornem uns 15 min a 210º fins que veiem que ha agafat color.

Bon profit!

12 comentaris:

  1. Doncs jo seria incapaç de menjar-me unes albergínies farcides de carn!
    Les meves són diferents de les teves perquè no porten arròs. Ara ja tinc una altra opció per anar variant!
    Petons

    ResponElimina
  2. Pero qué bien suena en catalán... y de rico seguro que muchisimo! ;-)

    ResponElimina
  3. boníssima!! sempore tinc albergínies a casa!!! a veure si les tasto aquesta setmana!!! petonets guapa

    ResponElimina
  4. Una recepta sensacional, sobretot pels vegeterians. M'encanten les albergínies farcides!

    ResponElimina
  5. Les albergínies farcides són una delícia!, m'agraden com siguin, i aquest farcidet que proposes em sembla fantàstic. Gràcies per compartir-ho.Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Hola! M'agradaria contactar amb tu per fer-te una proposta. Em podries escriure un mail i t'ho explico? m.valls@synergic.es

    Gràcies!

    Marta

    ResponElimina
  7. Hola,
    Quina bona idea! Quan les posi a casa i busquin la carn... quina cara que faran! Em sembla que ha de ser un plat deliciós! Petonets

    ResponElimina
  8. Quina opció més bona per fer! Aquest plat és d'aquells que podem compartir els 4 de casa, perquè els nens tenen limitat el consum de proteïna. Així que sense carn, fantàstic! No se m'havia ocorregut fer-les amb arròs!! Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Quina combinació més original!!! Idea apuntadíssima!!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Ostres, però que bones! Jo que sempre les farceixo de carn. Provaré de fer-les així, que tenen una pinta...
    Petonets

    ResponElimina
  11. Super interesante el relleno de estas berenjenas tan de temporada. Una receta riquísima con un resultado mangnífico.

    Besos.

    ResponElimina