dimarts, 14 de juny de 2011

Amanida Cèsar al meu estil



Aquest mes els nois d"Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta" ens proposen presentar receptes d'amanides. Per fí el sol s'ha atrevit a sortir després de passar setmanes d'incertessa, així que les amanides del dia 15 de Juny seràn una magnífica proposta per aquests futurs àpats d'estiu.

En el meu cas jo us presento una amanida no gaire complicada ni gaire original, però és de les més bones i apetitoses que conec. Tot i que és un xic calòrica us animo a fer-la amb una maionesa cassolana i notareu molta diferència.

Ingredients:
- Enciam de roure
- 1 ceba
- blat de moro
- pollastre talladet (1 pit o 2 cuixes)
- una torradeta de pa
- orenga o comí

En primer lloc hauriem de tenir rostit el pollastre i un cop net tallem a trossos el pit, o dues cuixes, el que tinguem disponible. Reservem.

Ara tallem l'enciam, el rentem i un cop eixugat l'emplatem. Afegim la ceba tallada a rodanxes, i unes dues cullerades de blat de moro.

Ara tallem el pa a quadrats petits i el saltegem en una paella amb un xic d'oli i una mica de comí o orenga. Reservem.

Finalment incorporem el pollastre tebi i els trossos de pa pel damunt l'amanida.

Per la maionesa de cogombre:
- oli d'oliva
- 1 ou
- sal
- vinagre de mòdenna
- 4 cogombres en vinagre

Fem una maionesa un pèl lleugera i al final incoporem els cogombres tallats a rodanxetes petites. Mesclem amb una cullera i ho afegim amb compte pel damunt l'amanida.



Bon profit!

18 comentaris:

  1. M'encanta aquesta amanida!!! Si que és veritat que no és complicada, però no cal per fer una amanida estupenda!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Molt interessant aquesta maionesa, li dóna un toc especial!
    Petons

    ResponElimina
  3. Té una pinta fantàstica, a mi aquest tupus d'amanides m'encanten!! La pinta ho diu tot!
    Moltes gràcies per participar maca!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. L'amanida César és una de les meves preferides!! T'ha quedat ,olt bé! Ja me'n faria una per dinar!! jejeje

    Un petó!!

    ResponElimina
  5. Qué buena manera de hacerla... es una de mis ensaladas favoritas.
    Besinos!

    ResponElimina
  6. Fa molt bona pinta aquesta amanida.
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  7. Si comprem pollastre a l'ast i en sobra el posem a l'amanida i queda boníssim!
    Les coses fetes a casa sempre són més bones.
    Petons.

    ResponElimina
  8. bon dia!!! que bona la maionesa de cogombre! m'ha sembla molt original!!! molts petonets bonica

    ResponElimina
  9. Esta ensalada se la comería mi hijo sin chista,así que me la quedo,pinta muy bien helena.

    Un saludo

    ResponElimina
  10. Serà calòrica. Però està tremenda.

    Jo sóc més aviat d'amanides potents que acaben no semblant una amanida, per dir-ho d'alguna manera.

    ResponElimina
  11. Una amanida fantàstica per fer de plat únic, o per aprofitar pollastre del rostit...Una gran idea la maionesa amb cogombre!! M'ho apunto! Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Tot un clàssic, haurem de tastar però la teva innovadora maionesa de cogombre!

    ResponElimina
  13. "fem un mos" Sión

    No per poc original, deixa d’estar boníssima, qui no en fa més d’un cop a l’estiu
    Petons

    ResponElimina
  14. Aquesta amanida no falla mai, és boníssima!

    ResponElimina
  15. Una bona amanida que et soluciona el primer i el segon!

    ResponElimina
  16. Molt bona idea la de la maionesa de cogombres! :)
    Petons!

    ResponElimina
  17. Aquesta amanida es ideal per aprofitar restes de pollastre rostit o a l´ast. La maionesa amb el cogombre, molt original, no l´he probat mai!
    Petons

    ResponElimina
  18. Em sembla genial aquesta amanida.
    T'arrecla el primer i segon en un pack.
    I si t'ha quedat pollastre rostit, és una bona forma d'aprofitar-lo.
    Salutacions.
    :)

    ResponElimina