dimecres, 21 de desembre del 2011

Sacher d'aniversari


El passat Dilluns va ser l'aniversari de la meva parella, en feia 27!! i havia de preparar-li un pastís realment vistós i bo perquè se'l mereix de sobres. Ell és en definitiva qui tasta, comenta, critica (molt poques vegades) i afalaga sempre dient un "molt bo" amb la boca mig plena tot el que cuino, així que no podia fer-li un simple pastís perquè ja està acostumat a tastar-los tots i tots.

De manera que agafant idees i barrejant-les totes em va sortir pel cap aquesta bogeria de pastís que fins i tot vaig arribar a dibuixar en un bloc de notes. Un senzill sacher que ha quedat més adornat que un arbre de Nadal pobre....

Ingredients pel sacher:
- 175 gr de xocolata negra 70% (preferiblement Lindt Postres)
- 150 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 150 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 6 ous
- melmelada de maduixa

Posem dins un cassó la mantega i la xocolata a fondre a foc molt baix. Un cop desfet ho apartem del foc i reservem.

En un bol separem els rovells de les clares i batem els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin de volum. Afegim la xocolata desfeta que teniem mig tèbia als rovells. Un cop barrejat afegim la farina juntament amb la llevadura a tandes i mesclem fins que quedi ben incorporada.

Ara muntem les clares i un cop començin a pujar i estiguin fermes afegim la resta del sucre que teniem reservat. Anem incorporant les clares a la nostra massa del sacher i barrejem amb molt de compte de que no se'ns baixin. Només necessitem paciència i anar "embolicant" la massa poc a poc.

Aboquem la massa al nostre motlle i enfornem durant 1 hora - 1hora i 30 min a 160º. Un cop cuit el treiem del forn i deixem refredar.


Ingredients per la decoració:

Per la trufa:
- 60 gr de xocolata negra
- 200 ml de nata líquida
- 25 gr de sucre
Escalfem la nata a foc baix i deixem fondre la xocolata i el sucre. Un cop s'hagi desfet ho deixem refredar i ho conservem a la nevera fins el dia següent. A l'endemà ja ho podrem muntar.

Per la xocolata fondant:
- 75 gr de xocolata negra
- 20 gr de mantega
- 50 ml de nata líquida
Fonem tots els ingredients dins un cassó i un cop agafi consistència ho apartem del foc.

Pels tirabuixons de xocolata:
- 200 gr de xocolata amb llet Nestlé
Fonem la xocolata al microones i l'aboquem dins una safata ample i baixa. Refrigerem uns 5-10 min i ho treiem de la nevera.
Amb l'ajuda d'una cullera o espàtula anem rascant cap amunt fent tires perquè se'ns facin els tirabuixons. Alguns ens quedarà com un semi tirabuixó que ja serà suficient per donar-li aquest toc festiu i vistós al pastís. Aquest pas el podem realitzar dos dies abans i conservar-lo a la nevera tapat.


Per muntar el pastís:

Tallem el pastís en 3-4 quatre parts i anem col·locant cullerades de melmelada de maduixa a cada pis. Extenem bé i repetim l'operació fins acabar amb el sacher.
Ara aboquem la xocolata fondant que haurem preparat 5-10 min abans i l'extenem només per la superfície del pastís.

Treiem la trufa muntada de la nevera i l'anem repartint pels laterals. Anem col·locant els tirabuixons de xocolata apretant lleugerament i deixem a la nevera perquè es solidifiqui bé.

Per acabar fem unes lioneses de nata al damunt i espolsem un xic de cacau en pols. Acabem de decorar amb uns bombons de xocolata ben bons, i feina feta! Conservem a la nevera fins el moment de servir.

Si us agrada cuinar us ho passareu bé. Sembla una gran feinada però és senzill de fer, únicament es precisen molts pasos a seguir per acabar el pastís.




































Bon profit!

12 comentaris:

  1. El sacher és el pastís d'aniversari per excel·lència, vas triar molt bé. Segur que la teva parella va quedar molt content! Porta feina, però el resultat recompensa de sobres l'esforç, oi?

    ResponElimina
  2. M'encanta, segur que era boníssim i la teva parella devia al.lucinar jejej

    ResponElimina
  3. Jaja estaria content!!! a mi també m'agradaria que la meva parella em fes un pastís, però millor que no ho provi..jeje! és un clàssic sempre deliciós! petons

    ResponElimina
  4. Ara m'has tocat la fibra! El sacher és un pastís que em xifla... per això no el puc tenir gaire a prop! Menys mal que només puc veure la foto, que sinó... he he. Petonet!

    ResponElimina
  5. Es un senyor pastís! El sacher m´encanta, i decorat així mes!
    Bones festes

    ResponElimina
  6. Quin pastis, m'encanta!! Una presentació molt bonica!!
    Petons

    ResponElimina
  7. Això té una pinta increible!!! I els ferrero rocher que té per sobre augmenten les ganes de fer-li un mos!

    ResponElimina
  8. Per molts anys al tastaolletes de la casa! Deuria estar encantat amb aquesta super sacher, t'ha quedat molt xula!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Un buen regalo de cumpleaños, debia estar delicioso, un beso desde Madrid, y felices fiestas

    ResponElimina
  10. felicitats a la teva parella!!! segur que va ser un aniversari ben dolç amb aquest pastís!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  11. Muchísimas felicidades al paladar de tu casa!!!! menuda suerte tiene de tener una cocinera como tú... Excelente tarta nena. Besitos.

    ResponElimina
  12. Un gran pastís per a un feliç aniversari, per molts anys!

    ResponElimina