dilluns, 10 de setembre del 2012

Brioche Julia Child

 
Fa temps havia sentit a parlar d'aquest brioche i de la creació tan meravellosa que ens aporta la cuinera Julia Child al seu mític llibre (que per cert he demanat pel meu aniversari el proper dia 20 i espero rebre'l...).
 
Aquestes vacances un cop vam arribar del nostre merescut viatge per desconectar, em vaig veure amb l'obligació d'aprofitar l'ocasió i començar a preparar bons esmorzars, i quina gran idea vaig tenir... Sens dubte la onada de calor va ajudar a que la massa llevés en perfectes condicions, i tot i que s'ha d'encendre el forn val molt i molt la pena preparar-lo.
 
No us enganyaré i no intentaré vendre aquest brioche com si fós la pera, però és que realment ho és! Es tracta dels brioxos més flonjos i gustosos que he provat mai. Agraït amb qualsevol combinació, ja sigui Nutella, pernil dolç i formatge, melmelada o fins i tot com a entrepà vegetal. I el més important, aguanta sense assecar-se gens fins a 3 dies, que més podem demanar?!
 
 
Ingredients per l'esponja:
- 1 ou
- 85 ml de llet
- 1 sobre de llevadura seca
- 350 gr de farina
 
Posem els ingredients dins la cubeta de la panificadora seguint l'ordre establert, però ens reservem la meitat de la farina (180 gr).
Un cop veiem que ja s'han unit els ingredients incorporem la farina restant al damunt i deixem reposar una hora aproximadament, fins que veiem que la massa comença a sortir per sobre la farina. En aquest moment ja tindrem l'esponja a punt per seguir amb la resta del procés. 
 
 







 





































Ingredients del Brioche:
- l'esponja
- 100 gr de sucre
- 1/2 culleradeta de sal
- 4 ous
- 200 gr de farina
- 170 gr de mantega
 
Un cop tinguem l'esponja feta afegim tots els ingredients que falten excepte la mantega, la qual anirem afegint a trossos quan la massa ja estigui a punt.
 
Un cop tinguem la massa feta si veieu que costa treballar-la i hem d'afegir més farina ho podeu fer sense por. A totes les receptes que he vist no se'n comenta res, però particularment sempre que he preparat aquest brioche m'han fet falta uns 100-200 gr de farina extra.
 
Treiem la massa de la panificadora i la treballem al damunt de la taula o marbre. En fem porcions i podem realitzar petits croissants o rodes, això queda a l'imaginació de cadascú.
 
Deixem reposar el brioche tapat amb un drap en un lloc càlid fins que dobli de volum.
Quan ja el volguem enfornar encenem el forn a 180º i de mentres anem pintant amb ou batut cada brioche. Coem uns 15 min i després els deixem refredar al damunt d'una reixeta.
 
Els podeu conservar dins una caixa de llauna uns 3 dies perfectament sense por de que se'ns assequi, són realment formidables.
 
Bon profit!

19 comentaris:

  1. Uuff!! Quina bona pintaa!!! Ara per esmorçar segur que està deliciòs!
    Un petó!

    ResponElimina
  2. Fer brioix a casa és molt complicat. Sempre penso que em compraré una panificadora per poder-los fer!
    Amb la forma de croissant queda molt vistós, segur que ha de ser molt flonjo i gustós.

    ResponElimina
  3. Dons a veure si torno a posar la panificadora en marxa, que aquesta recepta m'ha agradat molt...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Hay alimentos que los sitúas en un lugar, un momento. Este brioche, acompañado de un buen chocolate, rodeada de familia, amigos ¡Que maravilla!!
    Algún día lo compartiré con ellos

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  5. Hola guapa!!!!jo també he sentit parlar molt d'aquest brioix,,,així que hauré de provar!!jo aquesta setmana també he publicat brioche...jejejeje....un petonarro

    ResponElimina
  6. ha d'estar taaan bo!! el problema és que jo quan veig que s'ha de fer una esponja...em fa tornar enrere...nose perquè, suposo que hi veig massa feina saps! tot i així m'encantaria fer-lo. m'ho apunto pel dia que "m'agafi" jiji petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser ja en som dues, les esponjes donen l'impressió d'enlentir el procés, però un dia provo i deixa que la màquina treballisoleta ;)
      Petó!

      Elimina
  7. Uau Elena, quin brioche! Veig que has aprofitat bé les vacances! A mi és el que més m'agrada de la brioixeria, el brioix, i si pot ser, farcit de formatge i pernil dolç (pel contrast dolç salat). La presentació del teu t'ha quedat molt original, i si a més dius que és súper esponjós... ja ratlla la perfecció!!! Petonets

    ResponElimina
  8. Sembla perfecte!! cada cop que he intentat fer un bon brioix ha sigut una odeissea, primer trobar una recepta i després posar-la en pràctica, i els resultats no han sigut mai com aquest que has fet, t'ho asseguro!! gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  9. Ostres tal i com el pintes venen ganes de fer-lo...però sense panificadora que no en tinc! ;) M'encanta la forma de "crossant" que tenen!! Aviam si m'animo en breu perquè el brioche és una delícia!

    ResponElimina
  10. Te han quedado tan bonitos, que además y lo mas principal tienen que estar buenísimos, besos
    SOFIA
    Milideasmilproyectos

    ResponElimina
  11. Et faré el cas i el provaré a casa, aquest brioix no me'l puc perdre de cap manera!

    ResponElimina
  12. Hola guapa tu

    Nena quina pinta, aquesta nit el comiaré HUMMMM anoto la formula.

    On has demanat el llibre ?, doncs jo o he intentat sense cap èxit per cert

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  13. Jo el vaig descobrir quan el va fer l'Íngrid, t'ha quedat preciós!!!!
    petonets

    ResponElimina
  14. En cuanto me meta en harinas lo pruebo te ha quedado con una pinta que está diciendo cómeme.
    saludos

    ResponElimina
  15. Doncs no vas gens errada, és la pera!!! No l'he fet i és el que més ens agrada, i tens raó, aguanta molt bé. Ara, la quantitat de mantega també és generosa, jiji! T'han quedat genials.
    Doncs amb lo dels 100-200 grs de farina extra potser solucionaria el tema de que encara no he aconseguit poder manejar la massa amb les mans. La primera vegada els vaig a haver de coure dins unes tartaletes, i les següents vegades ja l'he cuit directament a la pani. Ho provaré tal i com tu dius.
    Bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  16. Hola guapa!!

    Quant de temps que he estat desconectada!! Quina pinta que fan aquests brioixos i si dius que aguanten tant i són tan flonjos els hauré de tastar perquè els que he provat jo no duren massa temps sense secar-se.

    molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  17. Aquests brioches tenen una pinta fantàstica!!! Només veure'ls he pensat: Has de fer-los!! Però igual que algunes companyes no tinc panificadora, ni pensament de comprar-la perquè la cuina no suportaria un altra trasto, i fer-lo a mà em fa una mica de respecte!! Tot i això li donaré una volta i potser m'animo!
    Felicitat, t'han quedat preciosos

    ResponElimina