dilluns, 17 de setembre del 2012

Layer cake de crema de nata amb maduixes




 

 
Aquest diumenge s'ha celebrat l'aniversari de la meva neboda petita, i és que ja ha fet un anyet! És ben bé que el temps passa ràpid, i quan més utilitzo aquesta expressió més me n'adono de lo "vieja" que m'estic tornant....
 
Per un dia tan especial i amb tanta gent s'havia de preparar un pastís ben vistós, però clar... que també capigués a la nevera! així que em vaig conformar amb un layer cake de quatre capes amb una crema de nata i maduixes que va triomfar més que la coca-cola
 
Ingredients: (per un pa de pessic)
- 125 ml de llet
- 200 gr de sucre
- 350 gr de farina
- 3 ous
- 120 ml d'oli
- 7 gr de llevadura
- ratlladura de llimona
 
Dins un bol batem els ous amb el sucre fins que doblin de volum. Seguidament hi afegim la llet, l'oli i la ratlladura de llimona (amb un quart de llimona en tindrem prou), i seguim batent fins que quedin els ingredients ben units.
 
Ara anirem incorporant la farina juntament amb la llevadura en tres tandes, fins aconseguir que la massa ens quedi homogènia i sense cap grumoll.
 
Aboquem la massa dins el nostre motlle i enfornem a 170º durant uns 45 min, o fins que al punxar-lo quedi net el punxó.
 
Com que en aquest cas vaig realitzar dos unitats de pa de pessic, un cop es refredi el primer podem aprofitar i preparar la massa del següent.
Quan tinguem els pastissos fets i refredats els tallem el barret per nivellar i els girem.
 







































Ingredients per la crema de maduixes:
- 600 ml de nata líquida per muntar
- 300 gr de melmelada de maduixes
- 125 gr de sucre

En un bol petit aboquem la melmelada de maduixes i la triturem amb la batedora fins que no en quedi cap tros. Dins un bol més gros incorporem la nata per muntar i el sucre, ho mesclem i seguidament hi afegim la melmelada triturada.
Batem amb l'ajuda d'unes varilles elèctriques fins que ens quedi una nata ben ferma.

Ara només haurem d'anar cobrint cada capa de crema de maduixes fins acabar per cobrir tot el pastís per fóra, allissant la superfície i els voltants.

Per decorar podem fer servir qualsevol "sprinkle" que quedi bé amb el color vermell o rosa, inclús unes virutes de xocolata blanca hi anirien perfecte.

Bon profit!

22 comentaris:

  1. OOH! pero que bo te que estar aixo!

    ResponElimina
  2. aquesta crema ha de ser tot un vici!! M'encantaaa!!! petonets

    ResponElimina
  3. Preciós!!! Una presentació molt bonica. I ha d'estar de mort!!! Uhmmmm!!!!
    Ptns

    ResponElimina
  4. Quin pastís més maco! Ha d´estar boníssim amb aquesta crema de maduixes.

    ResponElimina
  5. Que bueno que tiene que estar con esta crema!! Bss

    ResponElimina
  6. La teva neboda devia estar molt i molt contenta amb aquest pastís!
    Nani

    ResponElimina
  7. La mejor crema del mundo, como me gusta... Te quedo fenómeno!!

    ResponElimina
  8. Un layer cake de quatre capes??? Déu ni do! Queden molt bé, la veritat, i quan fas el tall són genials! Us en devieu llepar els dits!

    ResponElimina
  9. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    quina pintaaaaaa
    estic omplint el teclat de babes!!!

    ResponElimina
  10. Quina passada de pastis !!!!!! Aquesta crema de nata i maduixes la copio, que m'agrada molt...
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Un 10 porque no se puede dar mas nota, excelente presentacion, exquisito, gustoso y muy esponjoso.
    muchos besitos.

    ResponElimina
  12. Per favor quina pinta!!!!un dels meus postres favorits en pastís!!!increíble!!!!!muak

    ResponElimina
  13. doncs esperat a que els nens siguin teus! encara et passarà més ràpid!!!jajaja, un pas´tís fantàstic per una celebració especial!

    ResponElimina
  14. Me chiflan los layer cake y este no iba a ser menos.
    Además te quedó precioso decorado.

    Besos.

    ResponElimina
  15. Que pinta, tiene que estar muy bueno, así que me quedo por tu blog visitandolo, te invito a visitar mi blog. Besos

    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  16. Pues desde luego que diste en el clavo ya que vistoso es un rato y delicioso estoy segura que aún más! que buena pinta! cuando tu sobrina vea las fotos de aquí a unos años se quedará impresionada con esa tarta.

    Besitosss

    ResponElimina
  17. Visca els aniversaris de les nebodes! :)
    La meva ha fet 10 anys, una mica més gran, je je je...
    El pastís et va quedar preciós, segur que va tenir molt èxit!

    ResponElimina
  18. Uaua, espectacular! No he fet mai un pastís així, amb tanta nata per sobre. Quan vaig fer el d'en Guillem pel seu aniversari només vaig fer la capa interior i superior, per por que tanta nata no agradés, però noia, em sembla que com més nata i hagués posat millor, els hi va encantar.
    El teu és preciós!

    ResponElimina
  19. Imagino que a les teva neboda li deurien brillar els ulls!!
    petonets

    ResponElimina