dilluns, 13 de setembre del 2010

Melmelada de figues i pastís fred de formatge









Degut al gran assortit que ens ofereixen les figueres de casa, la meva àvia va pensar que seria oportú provar de fer una melmelada de figues per primer cop, i francament.... li va sortir deliciosa, exquisita i perfecte.
I com que jo sóc d'aprofitar retalls d'aquí i d'allà, he volgut aprofitar aquesta melmelada per acabar de decorar un pastís de formatge que devia a algú molt important. Així doncs, anem per feina:

Ingredients per la melmelada de figues:

- 3 kg de figues pelades (de les fosques)
- 750 gr de sucre

Ingredients pel pastís fred de formatge:

- 100 gr de galetes integrals
- 75 gr de mantega fossa
- 400 gr de formatge en crema
- 150 gr de sucre
- 250 ml de nata líquida
- 100 ml de llet
- 2 fulles de gelatina

Primer de tot forrem la base del motlle on anirà el pastís amb paper film. Després trinxem les galetes i les barregem amb la mantega fossa. Possem la barreja a la base del pastís i ho reservem a la nevera.

Ens possem a muntar la nata, barregem el formatge cremós amb el sucre i ho incorporem a la nata amb compte sense deixar de batre.

Remullem les fulles de gelatina dins un bol amb aigua, escalfem la llet i quan estigui tèbia hi afegim la gelatina escorreguda, ho barregem bé i ho incorporem a la mescla de formatge.

Possem la massa dins el nostre motlle i ho deixem quallar al congelador durant un mínim de 3 hores.

Decoreu amb la melmelada de figues o amb qualsevol que us agradi.

NOTA: Sempre es pot conservar al congelador i treure'l un temps abans perquè agafi una textura més melosa.

4 comentaris:

  1. Quin pastís més espectacular, i la melmelada de figues és tan i tan bona...

    ResponElimina
  2. La melmelada de figues no el e provat mai, queda anotada i el pastis també
    Petons

    ResponElimina
  3. Perfecte el pastís, m'encanten amb una bona alçada, i la melmelada de figues de ben segur que li dona un toc molt especial.

    Salut!

    ResponElimina
  4. be perfecta angelical ,jo he afegit un toc de cointreau a la massa de las galetes, es espectacular

    ResponElimina