Degut al gran assortit que ens ofereixen les figueres de casa, la meva àvia va pensar que seria oportú provar de fer una melmelada de figues per primer cop, i francament.... li va sortir deliciosa, exquisita i perfecte.
I com que jo sóc d'aprofitar retalls d'aquí i d'allà, he volgut aprofitar aquesta melmelada per acabar de decorar un pastís de formatge que devia a algú molt important. Així doncs, anem per feina:
Ingredients per la melmelada de figues:
- 3 kg de figues pelades (de les fosques)
- 750 gr de sucre
Ingredients pel pastís fred de formatge:
- 100 gr de galetes integrals
- 75 gr de mantega fossa
- 400 gr de formatge en crema
- 150 gr de sucre
- 250 ml de nata líquida
- 100 ml de llet
- 2 fulles de gelatina
Primer de tot forrem la base del motlle on anirà el pastís amb paper film. Després trinxem les galetes i les barregem amb la mantega fossa. Possem la barreja a la base del pastís i ho reservem a la nevera.
Ens possem a muntar la nata, barregem el formatge cremós amb el sucre i ho incorporem a la nata amb compte sense deixar de batre.
Remullem les fulles de gelatina dins un bol amb aigua, escalfem la llet i quan estigui tèbia hi afegim la gelatina escorreguda, ho barregem bé i ho incorporem a la mescla de formatge.
Possem la massa dins el nostre motlle i ho deixem quallar al congelador durant un mínim de 3 hores.
Decoreu amb la melmelada de figues o amb qualsevol que us agradi.
NOTA: Sempre es pot conservar al congelador i treure'l un temps abans perquè agafi una textura més melosa.
Quin pastís més espectacular, i la melmelada de figues és tan i tan bona...
ResponEliminaLa melmelada de figues no el e provat mai, queda anotada i el pastis també
ResponEliminaPetons
Perfecte el pastís, m'encanten amb una bona alçada, i la melmelada de figues de ben segur que li dona un toc molt especial.
ResponEliminaSalut!
be perfecta angelical ,jo he afegit un toc de cointreau a la massa de las galetes, es espectacular
ResponElimina