dilluns, 27 de setembre del 2010
Pastís Sacher
Aquí us deixo la recepta d'un dels pastissos que he fet més en la meva vida. Agrada tant que ja he perdut el compte de les vegades que l'he hagut de fer.
No és gens difícil si un té ganes i emoció per veure com va pujant al forn, i sobretot si li agrada la xocolata.
En aquest cas he escollit un motlle petit perquè resultés ben alt, què voleu que us digui, com més capes faig a un pastís més entusiasmada estic, manies de cadascú oi?
Ingredients:
Pel pa de pessic:
- 150 gr de xocolata negra 70%
- 100 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 4 ous
- 120 gr de farina
- 1 sobre de llevat
Per l'almíbar:
- 3 cullerades d'aigua
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada de vi dolç, ja sigui moscatell o xerès
Pel farcit:
- melmelada de préssec o albercoc
Per la cobertura:
- 150 gr de xocolata negra 70%
- 150 de nata líquida
- 3 cullerades d'aigua
En primer lloc fonem la mantega i la xocolata al bany maria, i la deixem reposar.
Mentres separem els rovells de les clares i barregem 75 gr de sucre amb els rovells, fins que agafin una textura gairebé espumosa. Mesclem la xocolata amb la barreja dels rovells i seguidament hi anem afegint la farina prèviament barrejada amb la llevadura, mica en mica.
Per últim muntarem les clares i hi anirem incorporant els 75 gr de sucre restant. Un cop muntades afegim les clares a la massa del nostre pastís poc a poc, i anem barrejant amb compte.
Introduim la mescla al motlle que més ens vingui de gust i ho enfornem durant aproximadament 60-70 min a 130-150º. Ho podeu enfornar com volgueu, però recomano que primer sigui a foc baix perquè el pastís ens pugi però de forma uniforme, i no de forma tenda de campanya, m'explico oi? (almenys això és quelcom que em fa molta ràbia).
Un cop cuit el girem al revés i el tallem en capes (així ens quedarà més pla), i les mullem amb l'almíbar prèviament escalfat. Jo prefereixo el vi dolç en comptes del rom, però això va al gust de cadascú. I després ja podrem untar les capes amb melmelada de préssec o albercoc.
Finalment escalfarem una mica la nata líquida, l'apartem del foc i hi incorporem la xocolata i l'aigua tot barrejant enèrgicament. Deixem que refredi i cobrim el nostre pastís sacher.
Per decorar és molt millor possar quelcom d'un color que resalti, des de llamines de préssec o albercoc, fins a decoracions de xocolates varies.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Snif, la meva nena que be o fa...això es cuasi millor que petonejar els bigotis dels meus gats...( per cert sóc la Diana, que les tecnologies ja saps que no són lo meu...que es un URL?? es igual)
ResponEliminaTens tota la raó, el Sacher és un dels pastissos de més èxit del món munidial :)
ResponEliminaI tan alt com t'ha quedat, fa patxoca de veritat! Només cal veure la foto del tall per saber que estava deliciós!
Quina pinta més bona!!!!
ResponEliminaÉs un dels meus preferits i a tu t'ha quedat boníssim.
Petonets
BUFA!, quin pastís!, desafía la llei de la gravetat,eh?, quina alçada!.El sacher és un dels pastissos que tinc pendents, però per gaire temps ja que el 26 d'octubre és l'aniversari de la meva mitjana (Laia-9 anys) i ja em va dir que era el pastís que volia, com a bona xocolatera que és...A reveure!
ResponEliminaHola, acabo d'entrar al teu blog per primera vegada i m'ha impressionat molt aquest sacher tan alt, té una pinta fantàstica!!! Felicitats pel blog!!
ResponEliminaQuina pinta més fantàstica!!! M'hauré de comprar un motlle així d'alt, perquè realment fa molt més goig!
ResponEliminaAquest pastís també és un dels meus preferits, t'ha quedat de festa total!
ResponEliminaBuaaa que bó que estava el que ens vas fer!!!!!!
ResponEliminaEncara estic babejant. Estava taaan esponjos, a més no et va quedar gens resec (cosa que a mi no sempre em passa).
Per cert, aprofito per respondre-li a la Diana.
Una URL és l'adreça de la pàgina web.
Petons!! :)