dimecres, 8 de juny del 2011

Coca d'espàrrecs i ous de guatlla



Des de fa temps que a casa tenim unes amigues que no paren de pondre ous. Així que em vaig veure amb l'obligació de preparar una recepta on se'n puguin anar afegint sense por.

Diuen que els ous de guatlla tenen més propietats nutricionals que els ous de gallina, i que un ou de gallina equival a 6 ous de guatlla, però això si no ens enganyem, el nivell de colesterol és una mica més alt, de forma que de tant en tant podem gaudir d'unes tapes ben gracioses i delicioses fetes amb ous de guatlla, o preparar una meravellosa pizza o coca.

Ingredients:
- 1 fulla de pasta de full
- 300 gr d'espàrrecs verds
- 8-10 ous de guatlla (el que cadascú vulgui)
- 75 gr de sobrassada
- 1 culleradeta de mel
- 1 ou

Primer tallem la tija als espàrrecs i els escaldem en aigua bullint uns 3 min. Els treiem, els refresquem amb aigua freda, els tallem a trossos mitjans i els reservem.

Ara posem la pasta de full a una safata amb paper sulfuritzat. Fem doblecs a les bandes i pintem amb un ou batut per acabar de segellar. Punxem l'interior perquè no se'ns infli.
Enfornem 10-12 min a foc alt sense que les vores se'ns torrin massa ja que després tornarem a introduir la coca al forn.

En un bol barregem la sobrassada amb la mel i ho escalfem uns segons al microones. Seguim barrejant fins que s'hagi mesclat bé. Reservem.

Treiem la pasta de full, pintem la base amb la sobrassada. Afegim els espàrrecs al damunt, i tot seguit els ous de guatlla. Enfornem 10 min a 210º aproximadament, fins que la clara dels ous hagi quallat.



Nota: Es recomana fer els ous de guatlla dins un got al microones d'un en un. Tapar-lo amb paper film i esperar aproximadament 10 segons fins que veiem que la clara ha quallat lleugerament, i tot seguit anar-los afegint a la coca d'espàrrecs. D'aquesta manera agafaran una bona forma.

Aquesta recepta l'he vist a Cocina Mia.


Bon profit!

13 comentaris:

  1. Els ous són de les teves guatlles???
    T'ha quedat una coca sensacional i molt gustosa, amb el toc de la sobrassada i els ous.
    Ideal per a un sopar informal amb els amics ;)

    ResponElimina
  2. A casa sovint utilitzem els ous de guatlla. Per fer montadets acompanyant els botifarrons de ceba, bullits per fer més mona l’amanida i com a detallet en alguna pizza d’aquelles que es farceixen amb el que un pesca per la nevera.

    ResponElimina
  3. Judith de Memories d´una cuinera, me ha propuesto hacer cosa este mes, y nunca la he hecho, así que me guardo tu receta que se ve divina!!

    ResponElimina
  4. Quina coca més bona, m'hi agrada molt el toc dels ous de guatlla!

    Un petó!

    ResponElimina
  5. Quina bona fila que fa tot plegat!!

    ResponElimina
  6. Quina coca més bona, la trobo tan colorida que fa alegria i tot menjar-se'la!!
    Però tens guatlles a casa? Cone gent que té gallines, però mai havia conegut ningú amb guatlles! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Sí en tenim unes 6. Tot gràcies a l'empenta del meu xicot jeje.

    ResponElimina
  8. Quin luxe poder tenir les guatlles a casa! La coca deu estar boníssima!

    ResponElimina
  9. Ostres! Tenir les guatlles a casa és tot un luxe!!!! A mi m'encanten i en aquesta coqueta li queden fenomenals. PEtons

    ResponElimina
  10. La cajita del pan de especias también es de toque de chef.
    Besinos!!

    ResponElimina
  11. quina coca salada més bona!!! una proposta ideal per anar de picnic! si ens acompanya el temps, clar! petonets guapa

    ResponElimina
  12. Fa una pinta excel·lent. Mira que jo encara no n'he menjat mai d'aquests ous petits

    ResponElimina