dilluns, 23 d’abril del 2012

Pastís Banoffee







































Avui és dia de Sant Jordi i què millor que endolçir un dia com aquest amb un pastís refrescant i melós com és el Banoffee cake.
Una recepta típica anglosaxona que he pogut adaptar d'un dels llibres del Jamie Oliver, fàcil de fer i amb un resultat sorprenent.
Francament jo no sóc persona de barrejar el plàtan amb els pastissos, i encara menys amb la xocolata, i us ho diu una de les persones més llamineres que hi poden haver, però us asseguro que un tallet ben fresquet d'aquest pastís revifa a qualsevol.


Ingredients:
- 100 gr de galetes
- 50 gr de farina
- 50 gr de perles de xocolata negra

Per fer la base triturarem les galetes i les barrejarem amb la xocolata. Seguidament fonem la mantega i ho mesclem tot junt.
Ho disposem a la base del nostre motlle i ho anem distribuint amb l'ajuda d'una cullera. Deixem refredar a la nevera perquè agafi consistència.

Ingredients pel Banoffee:
- 2 plàtans
- 75 ml de llet
- 75 gr de sucre morè
- 200 ml de nata per muntar
- 25 gr de sucre
- virutes de xocolata per decorar

Pelem els dos plàtans i en triturem 1 i mig amb la llet fins fer-ne un puré. Reservem.
Posem el sucre morè en una paella i el deixem caramel·litzar amb dues cullerades d'aigua. Un cop veiem que comença a fer bombolletes afegim el puré de plàtan.

Deixem que es cogui uns 5 minuts a foc baix i anem remenant amb compte de que no se'ns enganxi.
Un cop s'hagi espessit ho aboquem al damunt de la base de galeta i ho reservem a la nevera.

Tallem la meitat del plàtan que haviem reservat a làmines, i l'anem col·locant al damunt i sobretot pels voltants del pastís.
Muntem la nata amb els 25 gr de sucre i l'afegim pel damunt del plàtan.
Acabem decorant amb unes virutes de xocolata i reservem a la nevera fins el moment de servir.

És recomanable consumir-lo 12 hores després d'haver-lo preparat.

Bon profit i Bon dia de Sant Jordi!

13 comentaris:

  1. Es delicioso, a mí me chifla y eso que no me da más por el plátano, pero en tarta qué bueno está!

    ResponElimina
  2. Carai que bo i original! Bon sant jordi per a tu també! Petons

    ResponElimina
  3. Boniiiisim!!!!!!!!!!i les fotos molt xules!!petons!

    ResponElimina
  4. Aquest és un dels pastissos clàssics que encara tinc pendents de fer, potser perquè el plàtan no té gaire èxit a casa... Però ha de ser ben bo.
    T'ha quedat fantàstic.

    ResponElimina
  5. Dons a casa si que agrada elplàtan i aquest pastis queda a pendents...
    Petonets,

    ResponElimina
  6. ostres saps que mai n'havia sentit a parlar??! que xuluu!! m'agrada mooolt! petons

    ResponElimina
  7. Mi nieto se los come de dos en dos jajaja, asi que el, si que se lo comeria enterito, una belleza de pastel, feliz dia para todos un besito

    ResponElimina
  8. Segur que has superat la recepta del Jamie!
    Nani

    ResponElimina
  9. Quin pastís més bonic i porta plàtan, fruita com ens agrada a ESfruita! Ens ha agradat molt aquesta recepta, ens l'apuntem!

    Avui a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem un aperitiu també porta fruita, unes crestes de fruita! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!

    www.esfruita.com/assessorem/crestes-de-fruita

    ResponElimina
  10. Un pastis, excelet, aunque no sea para Sant Jordi, con tu permiso me apunto la receta y cualquier día de estos cae.
    Saludos.
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

    ResponElimina
  11. El trobo molt original, ha de ser ben saborós!

    ResponElimina
  12. Li vaig veure fer a en Jamie i tinc el llibre... llàstima que al Xavi no li agradi la nata, l'hauré de fer per mons pares! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina