dilluns, 16 d’abril de 2012

Tallarins de marisc amb "frutti di mare"



Fer pasta a casa pot semblar entretingut i costós, però si aprofitem una mica el temps que ens ofereix el cap de setmana podrem distreure'ns i a la vegada degustar un plat de pasta fet per nosaltres del qual ens sentirem la mar d'orgullosos.

Ànims!

Ingredients per la pasta: (2 persones aprox)
- 2 ous
- 200 gr de farina
- 2 cullerades de pasta de gambes (opcional)

Posem els ingredients dins la panificadora i seleccionem el programa de pasta, un cop hagi fet el seu curs treiem la massa i l'emboliquem amb paper film per deixar-la reposar un mínim de 30 minuts.

Un cop hagi reposat la dividim en dos i començem a treballar la massa tot enfarinant continuament el marbre o taula de treball, l'estirem amb el corró i en fem rectangles. Enrrotllem des de la part més estreta i anem tallant els tallarins ben fins (penseu que al coure's creixeran de volum lleugerament).

Els anem desembolicant i els deixem assecar sense que s'arrepleguin. Podem fer servir un pal amb l'ajuda del suport de dues cadires i llestos. Un cop secs els conservem dins un tupper a la nevera fins el moment de coure.

Ingredients per la salsa:
- musclos cuits
- cloïsses o tallarines
- llagostins
- 5 tomàquets de penjar
- 1/2 ceba tendra
- 1 rajolí de xerès sec
- sal i sucre
- oli

En una paella posarem a sofregir la ceba que haurem tallat ben petita, i de mentres anirem ratllant els tomàquets partits per la meitat i abocarem el triturat dins la paella.
Afegim una mica de sucre i una mica de sal i deixem sofregir a foc baix.
Incorporem les cloïsses, reguem amb un rajolí de xerès i tapem.

Al cap de dos minuts ja tindrem les cloïsses obertes i hauràn deixat anar el seu propi suquet. Ara afegirem els musclos cuits i tornem a tapar amb el foc baix. De mentres posem a bullir la pasta que tindrem cuita en 5-7 minuts.

Un cop tinguem la pasta l'escorrem i l'incorporem a la paella amb els "frutti di mare". Coem els llagostins a part i emplatem.

Servim els tallarins i acabem de coronar amb uns llagostins pel damunt.

Bon profit!

13 comentaris:

  1. Amb tots aquests peixos ningú es pot resistir a menjar aquest plat de pasta i ben senzill de fer que és!

    Petonets

    ResponElimina
  2. Amb un pim-pam tenim unes tallarines de luxe! M'ha agradat molt això d'afegir el rajolí de xerès... petons!

    ResponElimina
  3. Me encanta como queda Tallarins de marisc amb. Es una receta extraordinaria.

    ResponElimina
  4. Bufff, veure un plat amb una pinta així a aquestes hores del matí hauria de ser pecat! quina gan! És que em mebjaria cles closques de les cloisses i tot! ñaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm

    ResponElimina
  5. Este plato es un lujo total y absoluto, tiene una pinta de salivar!!! ;)

    ResponElimina
  6. Pasta i peix....mmmm que bó!!! Un plat genial!!

    ResponElimina
  7. No tinc costum de cuinar la pasta amb salsa de peix, però penso que ha de quedar ben bona i ben gustosa! M'encanta el marisc, així que m'apunto la teva recepta ;)

    ResponElimina
  8. a mi m'agrada molt barrejar el peix amb la pasta, i si a sobre la pasta es casolana, ja nose que dir, només m'ho puc menjar!! jaja petons

    ResponElimina
  9. Apuntadíssima!!! D'on treus la pasta de gambes?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra la pasta de gambes la vaig treure d'una fira que feien a Vic per setmana santa, el lactium, és com un paté de gambes que han tret una gent de Palamós. Suposo que en tendes de productes seleccionats la trobaràs facilment.
      Petons!

      Elimina
  10. Em vendria l'ànima ara mateix per aquest plat. No et pots imaginar com m'agrada.
    Nani

    ResponElimina
  11. Tens raó que val la pena invertir temps... Es veu deliciós!!! Petons

    ResponElimina
  12. Dons tal com ho expliques, es molt fàcil de fer, la pasta...
    A veure si m'animo a fer-ne...
    Petonets.

    ResponElimina