divendres, 20 d’abril de 2012

Pizza bianca de botifarra a la carbonara



La pizza bianca és coneguda per no dur salsa de tomàquet a la base de la pizza, únicament s'amaneix d'oli, sal i una mica de romaní i podriem confondre ben bé els ingredients amb la coneguda focàccia, però aquesta normalment pot anar farcida d'un simple prosciuto que li acabarà de donar el gust que busquem en tota pizza.

Així que aprofitant que avui és divendres i a moltes cases s'aprofita per fer una bona pizza, us recomano aquest farcit tant i tan gustós que encaixa a la perfecció amb una carbonara.

Ingredients per la massa: (2 unitats)
- 1 cullerada d'oli
- 1 culleradeta de sal marina
- 120 ml d'aigua
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca

Posem tots els ingredients dins la panificadora seguint l'ordre establert i deixem que finalitzi. Un cop tinguem la massa compacta la dividim en dos i en fem dues pizzes individuals estirant amb els dits, tot aixecant la massa de les vores i donat-li forma.

Ignoreu el corró! després de tants anys fent-lo servir m'he adonat que les pizzes estirades manualment queden molt més esponjoses i gustoses.

Tapeu les pizzes amb un drap i deixeu reposar.

Ingredients per la pizza:
- 1 botifarra crua
- 1/3 de botifarra negra
- 1 poma
- 1/4 de ceba tendra
- 100 ml de nata líquida per cuinar
- 1 rovell d'ou
- 50 gr de mozzarella
- sal, pebre i orenga

En una paella sofregirem la ceba tallada a rodanxes fines. Un cop estigui transparent hi afegim les botifarres pelades i trinxades. Anem saltejant.

Pelem la poma, la partim en 4 quarts i la tallem a llamines fines. La incorporem dins la paella, salpebrem i afegim l'orenga. Deixem que es vagi coent tot a foc mig durant uns 10 min. Reservem.

Preescalfem el forn a 250º. Muntem les pizzes tot cobrint-les amb el farcit que teniem reservat, després espolsem una mica de mozzarella pel damunt i finalment femt una carbonara barrejant el rovell d'ou amb la nata líquida.
Ho amanim pel damunt i enfornem a 250º durant uns 10 minuts.

Bon profit!

11 comentaris:

  1. Molt bona pinta.
    Aquest cap de setmana es l'unic "blanc" que accepto, la resta cantem blaugrana al vent!!!

    ResponElimina
  2. Tiene que estar de pecado, que rico!! desde luego para hacerla. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Me gustaria poderla probar, a parte de ser diferente por los ingredientes deb estar muy sabrosa.
    Yo tambien pienso igual que este fin de semana seria el unico blanco que acepto, el resto debe ser con colorido "blaugrana "

    ResponElimina
  4. No coneixia aquesta versó de pizza!
    Ideal pel Barça-Madrid de demà ;)

    ResponElimina
  5. Una pizza diferenta, pero que tindrem que probar.
    Petons

    ResponElimina
  6. Té sentit, és clar. Pizza bianca... però no li cal tomàquet si a canvi hi poses aquesta botifarra tan bona!! Mmm... una delícia per a qualsevol moment! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  7. ufff que bona!!! botifarra a la carbonara!!! és la primera vegada que ho sento això!! i em sembla genial!! petons

    ResponElimina
  8. Deliciosa. Com la Roser és la primera vegada que la sento dir.

    ResponElimina
  9. ¡Que original! y buenaaaaaaaaaaa. Me ha gustado.
    Besets

    ResponElimina
  10. que genial esta pizza sin salsa! y sí, en muchas casas los viernes se come pizza, o los sábados a la noche también. por acá se consume mucho, y sin salsa también, la fugazza, que es una pizza que sólo lleva queso y cebollas, es una de mis preferidas.

    ResponElimina
  11. Una pizza que sale de lo normal, debe estar muy rica y sabrosa.
    Saludos.
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

    ResponElimina