Dia 15 d'Abril, i com cada mes toca participar a la recepta del 15, aquesta vegada amb un ingredient infal·lible al rebost de totes les cases, l'arròs!
Els nois d'Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta cada vegada ens entretenen més, no deixeu de fer-nos propostes!
A mi personalment l'arròs ni fú ni fa gaire, suposo que després d'haver esgotat tots els diumenges de la meva infantesa a base d'arrossos a la cassola a casa els avis, que n'he quedat tipa. Però quan em presenten un bon arròs al davant mai dic que no.
Des d'aquest bloc us presento la meva recepta d'un risotto original i sobretot de festa, animeu-vos a provar-lo i amb la resta de cava doncs.... a brindar!
Ingredients: (2 persones)
- 180-200 gr d'arròs
- 1/2 ceba tendra
- 200 ml de cava
- 40 gr de parmesà
- 20 gr de mantega
- caldo de pollastre
- sal i pebre
- tòfona negra per ratllar (opcional)
Primer de tot tallarem la ceba ben petitona i la sofregirem en una paella amb un raig d'oli. Un cop la tinguem daurada hi afegim l'arròs i ho barrejem bé. Al cap de dos minuts afegim el cava i deixem evaporar uns 5 minuts.
Seguidament anirem incorporant caldo de pollastre que tindrem escalfant-se al costat de la paella de risotto, no cal abocar-lo tot de cop sinó en funció del que ens demani l'arròs. Això si, és important anar mesclant o moure el mànec de la paella per ajudar en la cremositat final del plat.
Quan ja el tinguem cuit i s'hagi embegut el caldo afegim el parmesà, la mentega i salpebrem al gust. Anem remenant fins aconseguir un arròs cremós, gens sec i al punt.
Emplatem i per finalitzar ratllem una mica de tòfona negra pel damunt.
Bon profit!
Puc assegurar que és ben bó! El tinc publicat en el meu blog en els inicis.... i mira que el vaig fer per fer, sense saber quin gust li donaria el cava, però va estar genial! Jo no li vaig posar trufa, però li ha de quedar molt bona!! :-)
ResponEliminaPetonets!!
avui els blogs s'ompliran de receptes d'arròs.....que guay
ResponEliminaApa nena, quin risotto tan bo!! Hem coincidit amb el toc de tòfona, nyam!! La meva àvia també ens feia arròs a la cassola cada diumenge... però jo no me'n vaig cansar mai! jajajaja
ResponEliminaMoltes gràcies per participar carinyo!
Petonets
Sandra
Rissoto i cava!!! Una combinació explosiva!! Te que estar tant bo!!! Petons
ResponEliminam'agrada que hi hagis posat cava, ho tinc pendent de provar jo tambe!! bona proposta! petons
ResponEliminaQue risotto mes bo! amb el que ens agraden els arrossos a casa, aquest mes vaig a triomfar!
ResponEliminaUn petó
QUIN RISOTTO, MES BO!!!!!
ResponEliminaOstres, quin risotto! Aquest és de luxe, eh? Ha de ser ben i ben bo amb cava. Apuntat :)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Amb aquest risotto pots celebrar el premi del sorteig de F&F: cava i arròs, quina pensada!
ResponEliminaEnhorabona,
Nani
wowwwwwww que delicia de arrocito, me parece hasta super sugerente, lo haré para sorprender a mi amorcito, siiii! bessosss
ResponEliminaoh! Amb pocs ingredients un rissoto de categoria... caram, a veure si el provo de fer un dia! petons
ResponEliminaEntre la trufa y el cava, menudo risotto os habeis marcado. Genial.
ResponEliminaBesets
Quin rissoto! A casa sempre hem acompanyat l´arròs amb el cava com a beguda principal de l' apat però com a ingredient no. Gràcies per la idea.
ResponEliminaQuan menges sovint un plat... és cert que acabes pera avorrir-lo, però aquest és impossible que passi! Amb el cava i la tòfona: FESTA!!!! M'agrada molt. Petons
ResponEliminasiempre lo hice con vino blanco, nunca con un espumante. que buena idea me diste! :)
ResponEliminaCava, parmesà, tòfona... ingredients de luxe per a un arròs de diumenge sensacinoal! I segur que més bo que les cassoles d'arròs que no t'agraden ;)
ResponEliminaDe vegades acabem avorrint plats de tant menjar-ne però amb plats com aquests tens raó, no pots dir que no.
ResponEliminaPetons.