dijous, 12 d’abril del 2012

Pastís de xocolata i crema d'avellanes








































Després de tants dies sense aparèixer per aquí em sentia mig obligada a presentar-vos la prova de mona que vaig fer fa unes setmanes pel passat dilluns de Pasqua.
La vaig estar meditant i finalment aquesta ha estat la última decisió. Un pastís realment bo i gustós, amb una crema lleugera que lliga a la perfecció amb el pa de pessic de xocolata.

Llaminer llaminer....


Ingredients:
- 6 ous
- 175 gr de xocolata negra 70% (preferiblement Lindt)
- 125 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 150 gr de farina
- 1 sobre de llevadura

En un cassó escalfem la mantega i la xocolata i deixem que es fonguin a foc baix. Un cop desfets ho retirem del foc i reservem.

Dins un bol separem les clares dels rovells i mesclem els rovells amb 75 gr de sucre. Amb l'altre meitat del sucre muntarem les clares i reservarem a la nevera.

Incorporem la xocolata dins el bol dels rovells i mesclem fins que quedi integrada. Afegim la farina i la llevadura en dues tandes.
Per últim incorporem les clares i barrejem amb compte de que no ens baixi en excés el volum.

Aboquem la massa dins el motlle que preferim i l'enfornem durant uns 90 minuts a 150º.

En el meu cas vaig forrat els laterals amb un paper de forn doblegat per la meitat per donar-hi estructura, i d'aquesta forma vaig aconseguir un pastís ben alt amb el que podrieu fer 4-5 capes.








Ingredients per la crema d'avellanes:
- 400 ml de nata líquida
- 175 gr de praliné d'avellanes
- 125 gr de sucre

Dins un cassó escalfem tots els ingredients a foc baix. Un cop tinguem el praliné dissolt ho retirem i un cop fred ho conservem dins la nevera fins que s'hagi refredat del tot.

És convenient deixar-ho al congelador 5-10 minuts abans de muntar la crema, així agafarà més consistència.

Un cop tinguem la crema muntada serà qüestió de repartir-la entre les capes del nostre pastís, i finalment untar-lo tot sencer amb les decoracions que preferim.

Bon profit!

17 comentaris:

  1. Uau! M'agada molt que sigui de xocolata. I amb la crema d'avellanes ha de ser boníssim, que lliguen a la perfecció! Ja et trobava a faltar... hehe. Benvinguda de nou!

    ResponElimina
  2. El tall es veu fantàstic, i amb la crema d’avellanes boníssim
    Petons

    ResponElimina
  3. Quines postres més apetitoses! Avui hem coincidit, al bloc d'ESfruita també proposem unes postres, però totalment diferents. Un gelat de pinya. Et convidem a entrar-hi a fer-hi una ullada i a dir-hi la teva opinió:

    www.esfruita.com/assessorem/gelat-de-pinya

    ResponElimina
  4. Com costa tornar a la rutina ehh. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  5. Qué finura de tarta... me ha encantado

    ResponElimina
  6. Que bonita y elegante te quedo, la crema de avellanas me parece una delicia, y el resto una lucura porque seguro que se come sin sentir, besitos

    ResponElimina
  7. humm vaya pastel más rico por favor, si casi me dan ganas de cumplir años para ver si alguien me lo regala!!! Besitos

    ResponElimina
  8. Un pastís espectacular!, quin tall tan preciós!,la xocolata i l'avellana lliguen perfecte. Però perquè et quedi tan alt has fet servir un motlle així o has fet algun truc?, això del papaer no ho acabo d'entendre. Noia,una mona fantàstica, si me'n vols fer una...jo em porto la cullera!, una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, jo vaig fer servir un motlle mitjanament petit i alt però amb qualsevol altre pots fer servir aquest truc.
      Vaig agafar un bon tros de paper de forn i el vaig doblegar per la meitat. Després vaig fer com una espècie de corona que emboliqués per dins el motlle el pastís i ho vaig ajustar bé amb el motlle. Aboques la massa i anirà pujant sense problemes, a veure si et surt ;)
      Petons!!

      Elimina
  9. Quin tall més maco. Els ingredients que has triat lliguen a la perfecció.

    ResponElimina
  10. HE DESCUBIERTO TU BLOG Y ME HE QUEDADO UN RATO LARGO VIENDO TUS RECETAS,QUE POR CIERTO SON DELICIOSAS.
    TE ENVIO UN GRAN SALUDO DESDE URUGUAY Y TE INVITO A PASAR POR MI COCINA CUANDO GUSTES.
    http://lacocinademirtita.blogspot.com/

    ResponElimina
  11. Ha de ser una delícia!!! la foto del tall molt xula!!!

    ResponElimina
  12. mmmmmmm!!!!!Hem sembla que ha de ser boníssim! M'agrada molt que sigui tant alt, i la crema davellanes....

    Àngels
    http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Molt bona combinació!
    Jo vaig fer sa crema d'avellanes (amb praliné casolà) i és boníssima!
    Lo que passa és que no hi va haver manera que muntés.. Per bren freda que fos.. Així que al final li vaig posar sense muntar, amb una textura de dolç de llet.
    Alguna idea? :P

    ResponElimina