diumenge, 8 de juliol del 2012

Llom de porc amb pinya i formatge


Aquesta és una combinació que em va explicar la meva germana des de fa molt i molt de temps, i la veritat és que no falla. Senzill de fer i amb un resultat més que digne.


Ingredients:
- 1 llonza llaminera de porc tallada
- 50 gr de formatge mozzarella
- 1 llauna de pinya en almívar
- sal marina
- pebre
-oli

Si ja tenim la llonza llaminera tallada ja tindrem més de la meitat de la feina enllestida, sinó només haurem de fer-ne uns talls no gaire gruixuts.

Espolsem una mica de pebre per una banda dels talls, escalfem una paella amb un raig d'oli i marquem el llom per les dues bandes. Reservem a un plat.

Obrim la llauna de pinya i partim per la meitat les rodanxes, a més també aniria bé que talléssim per la meitat cada tall de pinya perquè ens quedés més fí.

Untem amb oli una safata i anem col·locant un tall de llom i al damunt una mica de formatge i un tall de pinya. Ho anem distribuint l'un semi-muntat al damunt de l'altre fins acabar amb la ració individual. Procureu fer-ho per racions perquè a l'hora de presentar queda més bonic i no se'ns desmuntarà tan fàcilment.

Enfornem a 180º uns 40 minuts. Passat aquest temps aboquem pel damunt el suc de la pinya i deixem coure uns 10 minuts més a 200º.

Podem acompanyar aquesta carn amb qualsevol plat preparat amb patata, un puré hi queda perfecte.

Bon profit!

13 comentaris:

  1. que buen plato de lomo, una pinta espectacular, me gusta tu blog y me quedo por aqui, bicos

    ResponElimina
  2. De fet el porc i la pinya combinen molt bé, així que aquest plat he de ser fabulós!
    Petons

    ResponElimina
  3. oh!!! En prenc nota! Jo només he fet: llom amb formatge o llom amb pinya, mai tot barrejat, i això ha de ser boníssim, amb mozarel·la millor, que fa aquells filets tan bons! Petons

    ResponElimina
  4. Oh, quina combinació més exquisida. El porc i la pinya...que bo.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  5. M´agrada molt aquets plat!

    ResponElimina
  6. Jo, així, l'he fet moltes vegades, però mai amb formatge...el provaré.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. la pinya sempre queda bé amb plats salats, m'agrad molt. petonets

    ResponElimina
  8. Un plat dels de quedar bé! La fruita en plats salats és fantàstica!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. una combinació fabulosa!! m'agrada tooott!!! petonets

    ResponElimina
  10. Es una de las combinaciones de sabores en salado que más me gustan. La piña y el cerco casan a la perfección. Me llevo tu rica receta.

    Besos.

    ResponElimina
  11. Cuando veo los solomillos ahí en la carni, me pregunto qué hacer con ellos y cómo ponerlos...
    Ya me lo has solucionado!!

    ResponElimina
  12. Un plat excel·lent! Una combinació perfecte. Petons

    ResponElimina