dilluns, 2 de juliol de 2012

Tarta salada d'albergínia, peres de Sant Joan i Gorgonzola

Estrenem el mes de Juliol obrint la temporada d'albergínies fresques, no tothom té la sort de gaudir d'un hort propi i és molta la gent que pensa.... "apa! quin goig poder tenir un hort!"
De veritat que és tot un plaer poder sortir a fóra i agafar la teva pròpia collita, bé... meva no gaire perquè el cap de la tribu és el que des de fa temps que s'hi deixa la passió per cultivar-hi de tot.

Però els horts també tenen els seus petits obstacles, com per exemple fer de "Sra.Fletxer i Colombo" per esbrinar quin ésser viu es fot els enciams, i acabes culpant les gallines del costat? no.... uns pobres pardalets?? tampoc.... un cunillet petit i indefens que te'l trobes per casualitat i et fa molta gràcia fins que l'enganxes amb les dents a la massa? Bingo!
I d'aquets exemples molts..., però de mentres disfrutem tots dels productes que tinguem aprop, respectem les temporades i esbrinarem combinacions tan delicioses com la d'aquesta tarta salada....

Ingredients:
- 6 fulles de pasta philo
- 4 ous
- 200 ml de llet
- 3 albergínies petites
- 1/2 ceba tendra
- 7-8 peres de Sant Joan
- 80 gr gr de formatge Gorgonzola
- sal, oli i pebre

Tallem la ceba a rodanxes ben fines i la posem dins una paella amb oli perquè es dauri a foc mig.
De mentres tallem l'albergínia a dauets i l'afegim a la paella quan la ceba hagi agafat un color gairebé transparent. Salpebrem i anem saltejant de tant en tant.

Pelem les peres de Sant Joan, les dividim en quarts i les netejem. Les incorporem a la paella i deixem que es vagi coent tota la verdura i les peres. Reservem.

En un bol batem els ous, els salpebrem i hi afegim la llet. Reservem.

 




Col·loquem una mica de paper sulfuritzat al fons del nostre motlle, i al damunt anem repartint les fulles de pasta philo en forma de flor tenint en compte que quedi la base ben coberta. Repleguem de les vores perquè ens quedin els laterals ben macos i afegim a la base el nostre farcit de verdures i peres.

Al damunt aboquem el batut d'ou i llet, i finalment acabem amb uns trossos de formatge Gorgonzola pel damunt.
Enfornem uns 35 min a 180º, i si veiem que se'ns comença a enrrossir la pasta philo tapem amb paper d'alumini i deixem que finalitzi la cocció.

Nota: Aquest tipus de plats com les tartes salades i quiches les podeu deixar preparades amb antel·lació, i a l'hora de servir-les per un sopar o dinar sempre les podeu escalfar una mica abans i queden ideals.

Bon profit!

18 comentaris:

  1. Seguro que estaba riquisima!

    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Jo de moment no tinc conill al meu hort de la terrassa (quin ensurt si m'en trobo un! jajaja), però he hagut de lluitar contra les maleïdes orugues! gggrrr :P
    M'agrada la idea de posar-hi peres de Sant Joan! :D
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Helena, m'assembla que aquesta recepta caurà. Amb el que m'agrada l'albergíni i el gorgonzola!
    Feliç julio,
    Nani

    ResponElimina
  4. que combinació més encertada ha d'estar riquíssima

    ResponElimina
  5. uuaauu quina mescla més interessant i deliciosa!!! unicament canviaria el tipus de formatge per un de cabra, pero res mes !!! a difrutar-lo! petons

    ResponElimina
  6. Una combinación de ingredientes fantástica, tiene que estar deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  7. Um aspeto de comer e chorar por mais!!

    ResponElimina
  8. Me encanta todo lo que lleva y la presentación un 10
    Bss

    ResponElimina
  9. Quina tarta més bona! mmmmm, la pera i el formatge gorgonzol lliguen de maravella!!! T'ha quedat preciosa!

    ResponElimina
  10. Quina combinació més deliciosa!!! Molt original!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. saps que encara no he tastat les peretes de sant Joan aquest any???? una versió boníssima. petonets

    ResponElimina
  12. aixi es, ¡¡¡quin goig tenir un hort!!!
    Una recepta boniiiiiisima

    ResponElimina
  13. Un placer esta tarta! he tomado nota en mi libreta roja, me apetece probarla

    ResponElimina
  14. No tardaré nada en hacerla,la combinación es exquisita y de presencia fabulosa
    Una muy buena receta ;))

    ResponElimina
  15. El meu avi també feia hort i estavem encantats, és una passada poder menjar els aliments acabats de collir encara que hagis d'anar fent d'investigadora!;)
    Fa temps que no menjo pera amb gorgonzola i crec que hi posaré remei ben aviat.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Un trio d´ingredients fantàstic! Com m´agraden les peretes de Sant Joan. Llàstima que la seva temporada és curtíssima.

    ResponElimina
  17. Aquesta tarta amb els ingredients acabats de collir ha d’estar molt bona però que molt bona
    Petons

    ResponElimina
  18. Quina tarta mes bona!! M'encanta preparar aquest tipus de plats, sobretot a l'estiu. I la combinacio albernia-gorgonzola-peres es fantàstica!! Bona setmana

    ResponElimina