Aquest mes des de Memòries d'una cuinera ens proposaven que preparéssim un plat on el tradicional mel i mató prengués protagonisme. Així que pensant pensant vaig consultar la meva proposta al cap de la tribu de casa i tractant-se d'un amant dels púdings, no vaig tenir més remei que experimentar amb un púding de mel i mató.
Els records que em dóna aquesta combinació d'ingredients és l'autèntica passió que tenia de petita pel mató, combinat amb sucre quan era un marrec i canviant-lo per un bon raig de mel un cop anava creixent centímetres. Sens dubte és un postre ideal amb uns fruits secs, en ple hivern o en ple estiu, però i en púding?
Ingredients (2 unitats o 4 de petites):
- 1 ensiamada petita o un brioix de mida petita
- un polsim de canyella en pols (1/2 culleradeta)
- un polsim de cardamom en pols (1/2 culleradeta)
- 200 ml de llet
- 150 gr de mató
- 60 gr de sucre
- 1 ou
- 2 cullerades de mel de flors blanca
Dins un bol hi posem la llet, el sucre, el mató, l'ou i els polsims de canyella i cardamom. Ho triturem amb la batedora i reservem.
A la base dels nostres gotets o pots on presentarem el púding hi aboquem una cullerada de postres ben plena de mel de flors blanca.
Tallem l'ensiamada a daus mitjans i els posem al damunt de la mel. Afegim una mica del batut de mató que haviem preparat abans fins la meitat del got perquè s'empapí bé. Al cap d'uns 5 min acabem d'afegir la resta del batut.
Enfornem al bany maria durant uns 50 min a 180º. Si veiem que els retalls de brioxeria corren el perill de torrar-se massa tapem el nostre púding amb una mica de paper d'alumini.
Un cop cuit el deixem refredar i seguidament el conservem a la nevera abans de servir.
Bon profit!
oleeeeeeeee! en versió puding no m'ho havia plantejat!! m'agrada molt. moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminatens unes receptes estupendes ens encanta el teu bloc, o sigui que per aquí ens quedem et convidem a visitar el nostre.http://elmagoylabruja.blogspot.com
ResponEliminaTu inicio al bloc dices "LA COCINA ES LIBERTAR DE EXPRESION, IMAGINAR DISFRUTAR Y PROBAR" realmente haces honor a ello. Esta receta debe ser increible, tomo nota de ella. (la madre aprende de la hija) . besitos
ResponEliminammm, claro que sí, con frutos secos, ¡que buena combinación!
ResponEliminaMolt original la versió pudding!!! M'encanta, ha de ser boníssim....
ResponEliminaPtns
Molt bona versió!!!!!!!!!!! Ha de ser molt, però que molt bo. Petons
ResponEliminajajajaja ets la bomba! a partir d'ara seràs la reina dels puddings! genial!
ResponEliminaPetons
Sandra
Pues yo me comeria un vasito ahora mismo.....Con estos ingredientes estara de vicio.
ResponEliminaBesets.
m'agrada moltísim aquest puding
ResponEliminaEncore un dessert délicieux. J'aime, j'aime.....
ResponEliminaJe t'en prends une part.
A bientôt
Com m'agrada veure tot allò que el Memòries ens ha fet fer. Sí senyora, unes postres delicioses.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Jo també demano què els hi agradaria a casa i després ho adapto...
ResponEliminaHe de comprar el cardamom ja!
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
puding amb ensaimada!!! no m'hi podria pas resistir!! Una proposta molt original i gustosa sens dubte!! petons
ResponEliminaEts la reina dels púdings! I aquesta combinació ha de quedar sensacional, ensaImada amb mel i mató...mmm...
ResponEliminaQuin púding més bo, Helena! L'ensaimada trobo que és la millor manera d'acompanyar la crema... de mató i mel, boníssima!!! Petons
ResponEliminaBona idea la del púding!, si és que amb una mica de creativitat i sent una crack dels púdings... postre rodó!!!. Una abraçada, guapa. Bon estiu!
ResponEliminaVét aquí la Reina dels púdings...no podies fallar amb el mató, oi? Quines cullerades més exquisides.
ResponEliminaHola
ResponEliminaAndo de nuevo por aquí y me apetecía venir a saludarte.
Quedas invitada a unas albóndigas que he preparado para cenar.
Me pongo al corriente de lo que ha pasado por tu cocina y tomo buena nota de las recetas que has elaborado.
Un cordial saludo.
Kui_Netes
:)
No coneixia el teu bloc i m'ha agradat molt. El puding sembla boníssim, amb aquest toc de cardamom!
ResponEliminaMarta
Me acabas de conquistar. Lo del cardamomo es que me puede. Debe de tener alguna propiedad adictiva. Muy buena entrada. Por cierto, no te conocía. Encantada.
ResponEliminaQue rico como me gusta el requesón con la miel, es un postre sencillo pero delicioss, besos
ResponElimina