dilluns, 4 de juny de 2012

Pie de ragú sicilià

Aquest ragú el vaig veure al blog de la Kako i em va enamorar per complet i sabia que un dia l'acabaria fent.
M'he permès el luxe de modificar una mica part dels ingredients, afegint una massa de full que l'ha acabat convertint en un plat rodó i un ragú majestuós típic de diumenge.

Tot i que és un plat calent no se'l pot rebutjar de bones a primeres, es disfruta en qualsevol època de l'any i seria capaç d'alimentar l'ànima del més casca-ràbies.

Ingredients (per 2 persones):
- 300 gr de llom de porc trossejat
- 4 salsitxes de porc
- 300 gr de tomàquets xerry
- 1 ceba
- 1 grans d'all
- 300 ml de vi negre
- 2 fulles de llorer
- oli
- sal i pebre
- una làmina de pasta de full
- 1 rovell d'ou

En una cassola o paella marquem els trossos de llom per totes bandes a foc viu. Retirem el llom i el reservem a un plat a part.
A la mateixa paella sofregim la ceba que haurem tallat prèviament a rodanxes fines, laminem els alls i els incorporem. Quan ho tinguem sofregit tornem a afegir el llom i ho coem durant un parell de minuts a foc viu.

Aboquem el vi negre i deixem que es faci durant uns 5 minuts a foc viu.
Tallem els xerry en quarts, pelem les salsitxes i ho incorporem tot a la paella. Salpebrem i afegim les fulles de llorer.
Deixem coure a foc lent i tapat durant una hora.

Al cap d'una hora destapem i deixem que s'acabi d'evaporar part de la salsa, almenys durant mitja hora.

Estirem la massa de pasta de full en una paella petita i aboquem a dins el nostre ragú sicilià. No cal abocar tota la salsa però si regar-ho una mica pel damunt.
Tanquem tot fent un nus al centre i pintem amb un rovell d'ou. Enfornem a 250º durant uns 15 minuts, a la que veiem que s'ha enrrossit la pasta de full tapem amb paper d'alumini i deixem que acabi de fer-se.

 







































Bon profit!

9 comentaris:

  1. quina bona pinta! ha quedat molt bé tancat com un farcell !! :-)

    ResponElimina
  2. Un guisat sensacional que encara que faci calor sempre ve de gust! i l'acabat amb la pasta de full m'encanta!

    ResponElimina
  3. Recuerdo la receta de Kako, estas tartas así de rústicas son una maravilla, ideales para llevar, y sí, calientes o frías.
    Una delicia

    ResponElimina
  4. doncs no he fet res semblant! així que apuntat. petonets

    ResponElimina
  5. Mmmmmmm... puc venir a sopar? ;)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. Te ha quedado un plato de fiesta mayor....que bueno!
    Bessets.

    ResponElimina
  7. Uala! Que bo. Ara mateix el menjaria. Molt bonica la segona foto.
    Nani

    ResponElimina
  8. M'agraden molt els pastissos amb pasta de full i també m'agrada molt com l'has embolicat.
    Petons.

    ResponElimina