dijous, 21 de juny del 2012

Púding de crema de xocolata

Avui toca altra vegada xocolata, i de la negra no hi puc fer res. Tinc un problema, i és que cada cop que tinc xocolata blanca a casa un ratolí se la cruspreix ....i al final la xocolata negra acaba sent la obligada protagonista dels meus dolços.

Us presento un púding no gaire corrent, amb una cremeta de xocolata que el fa tant i tant cremós que ens farà oblidar les penes.

Ingredients (2 persones):
- 1/2 "sobao" gran o un de petit, o qualsevol retall com magdalenes o melindros
- 2 ous
- 200 ml de llet
- 100 gr de xocolata negra
- 50 gr de sucre
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de pasta de vainilla

Posem la llet amb la canyella i la vainilla a escalfar dins un cassó. Trenquem els retalls de brioxeria que tinguem a mà i els col·loquem a la base de cada bol individual on ho volguem servir.

Un cop tinguem la llet calenta, l'aboquem mica en mica al damunt dels nostres retalls de "sobao" perquè vagin remullant-se. No cal que quedi totalment submergit en la llet però si ben empapat. Reservem.

Fonem la xocolata al bany maria, i de mentres batrem els ous amb el sucre fins que doblin de volum.
Un cop tinguem la xocolata desfeta la deixem refredar una mica i l'aboquem en fil a la barreja d'ous.
Mesclem fins obtenir una crema de xocolata que finalment ens servirà per cubrir els nostres retalls de "sobao" embeguts.

Enfornem uns 15 min a 180º, o fins que veiem que la crema comença a quallar-se. És important estar atent, ja que si la deixem massa estona perdrà aquella cremositat tan bona, val més que ens quedi ben cremosa del centre que no pas massa cuita dels voltants.

Deixeu refredar i conserveu a la nevera ben fresquet abans de servir.

Podeu espolsar una mica de cacau en pols abans de servir, o decorar amb una mica de nata aromatitzada.

Bon profit!

10 comentaris:

  1. Doncs t´amoïnis que jo vindré a ajudar-te amb la negra...M´agradat molt el format en crema ara bé moltíssim de gust.

    ResponElimina
  2. La combinació perfecta per a menjar un pudin de xocolata, mmmm que bo, salutacions.

    ResponElimina
  3. T'has posat a tope amb la xocolata, eh? Que bo aquest púding, qualsevol dia de l'any! petons i bona revetlla!

    ResponElimina
  4. Donde compras los sobaos, porque por Barcelona no encuentro.
    Bona revetlla.

    ResponElimina
  5. La xocolata és lo meu!!! així que aquesta i l'anterior entrada me les emporto!!! Bona revetlla!

    ResponElimina
  6. Ben bona que ha de ser, tot i que jo no sóc massa de xocolata, li ficaria la cullera segur!! jeje petons

    ResponElimina
  7. mmm... una recepta per a xocoaddictes total! I no pateixis, que la xocolata nega ens agrada molt :)

    ResponElimina
  8. Ui nena!!!jo tinc el problema contrari!!!L'Alex es menja fins la xocolata negra de Nestlé postres!!!LA tinc que amagar!!!jajajajaja,,,t'ha quedat molt bona!!!!!petons!

    ResponElimina
  9. Hola preciosa, como hace mucho que no te visito hoy me he pasado por aquí y me encuentro con una receta de una de mis pasiones, el chocolate negro; si es que no hay nada como una amiga para alegrarle a una el día. Como no me voy a poder resistir, me quedo con la receta y con uno de los vasitos para la merienda. Besicos

    ResponElimina
  10. Hummmm! Què bó. no sé perquè però els "ratolinets" els hi encanta la blanca.

    ResponElimina