dimecres, 20 de juny de 2012

Cake de carbassó i xocolata

Fa temps que tenia pendent fer aquesta recepta i la veritat és que l'espera ha valgut la pena. Molts pensareu..... "Ai ux.... amb carbassó?? i és bo??? si tu ho dius....." En canvi, si us el deixen provar abans de saber què porta segur que la cara de sorpresa canvia totalment.

El carbassó no es nota gens, simplement cumpleix la seva finalitat d'aportar humitat a un cake de xocolata semi-amarg i la mar de deliciós.
La textura pot recordar a un cake amb xocolata desfeta fornejat, però encara més humit i bo.
Una bona manera de menjar verdura, no creieu?

Ingredients:
- 300 gr de carbassó ratllat amb la seva pell
- 4 ous
- 200 gr de sucre morè
- 270 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 1 culleradeta de pasta de vainilla
- 150 ml de llet
- 130 ml d'oli d'oliva
- 100 gr de cacau en pols pur "Hershey's cocoa" de My lovely food

En un bol batem els ous amb el sucre fins que doblin de volum. Seguidament hi afegim els líquids, com la llet, l'oli i per últim la pasta de vainilla.

Després mesclem la farina amb la llevadura i l'anem afegint en tandes. Fem el mateix amb el cacau en pols i anem amb compte de que quedi tot ben mesclat i sense grumolls.

Per últim afegim el carbassó que haurem netejat i ratllat amb la seva pròpia pell i mesclem.
Cobrim amb paper sulfuritzat el nostre motlle per fer cakes i aboquem la massa dins.

Enfornem uns 60 min a 170º. Un cop hagi passat el temps punxem amb un punxó per veure si surt net i el deixem refredar damunt d'una reixeta abans de conservar.


Bon profit!

10 comentaris:

  1. Doncs jo no dic uix, al contrari, dic òndia! això s'ha de provar! L'única barreja que he fet de xoco amb verdures ha estat amb patata. El que em té intrigada és la xocolata hershey cocoa... cacau pur...! On puc trobar-ne? Petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pots trobar a la tenda online de l'ingrid, als ingredients hi tens l'enllaç.
      Però també pots fer un cacau en pols pur com el de tipus Valor.

      Elimina
  2. queda genial el carbassó amb xocolata!!!! ;P i els convidats flipen. petonets

    ResponElimina
  3. oh, m'ha picat la curiositat... he fet un cake de carbassó, però sense la xocolata. I trobo que amb xocolata encara ha de quedar més bo! Recepta apuntada ;)

    ResponElimina
  4. He tenido la suerte de comerme una buena porcion y realmente si no sa sabe, no se nota, es muy esponjoso y con un gran sabor a chocolate. Gracias Helena por dejarme compartirlo. petonets.

    ResponElimina
  5. ¡que budín más delicioso! se nota que quedó super húmedo, ¡quiero! ¡quiero! ¡quiero!

    ResponElimina
  6. caram, una combinació original i sorprenent

    ResponElimina
  7. Hice una vez un bizco de calabacín que nos flipó, y ni lo pelé ni nada, se veían los trozos!!
    Con chocolate, la repera! ;)

    ResponElimina
  8. Quina gràcia!, deu ser com el pastís dolç amb pastanaga que li aporta una dolçor diferent. La veritat és que crec que ha de ser fantàstic, mira, ja el tinc a punt per imprimir!, apa, quina pinta..."por diossssssssssssssss!!!!!!!" Una abraçada guapíssima!!!

    ResponElimina
  9. jejej, jo també el faig, no amb aquesta recepta exacta però semblant i el carabassó no es nota gens!
    Ptnts
    dolça

    ResponElimina