dimecres, 6 de juny de 2012

Pastís de formatge en got

No us ha passat que a vegades us vé de gust fer un tastet dolç com per exemple un pastís de formatge, però tampoc teniu les ganes per fer un pastís enorme que ens duri dies i dies a la nevera?

Ja fa temps que hi rumio en preparar gotets individuals de pastís de formatge on es gaudeixi únicament de la seva untuosa i suau crema, i quan vaig veure la proposta de la Silvia a Mi dulce tentación m'hi vaig llençar de cap.

Com sempre he hagut d'adaptar mínimament els ingredients, i us ofereixo la possibilitat de provar-ho amb compota de fruits vermells on es pugui degustar de la fruita a mossegades. 


Ingredients (2 persones):
- 200 gr de formatge mascarpone
- 2 ous
- 50 ml de llet
- 1 culleradeta de pasta de vainilla
- 75 gr de sucre
- compota o melmelada de fruits vermells

Dins un bol batem el formatge cremós amb el sucre i la vanilla. Seguidament anem afegint els ous un a un fins aconseguir que quedin ben integrats. Per últim incorporem la llet i acabem de remenar.

En un recipient hermètic o got que suporti la calor al forn, afegim a la base del nostre postre dues cullerades de compota o melmelada de fruits vermells. A continuació i amb compte de que no se'ns mescli aboquem la meitat del nostre preparat de pastís de formatge fins deixar un espai d'un dit lliure.

Enfornem els gots al bany maría a 180º durant els primers 15 min, i després els deixem una hora a 110º.
Un cop cuits els retirem i deixem refredar a la nevera. Per finalitzar decorem amb una cullerada de fruits vermells al damunt i llestos per consumir ben fresquets.

Bon profit!

16 comentaris:

  1. Fer les postres indivduals va molt bé i és molt pràctic, a mi també m'agrada més. I la presentació é smolt més elegant. T'ha quedat fantàstic!

    ResponElimina
  2. Tal i com apunta la Gemma, les postres individuals són molt pràctiques i la presentació és immillorable, però nosaltres ens quedem amb el gust, sembla deliciós aquest pastís de formatge, de ben segur que el provarem!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat també us portem unes postres, o un berenar, depèn del gust de cadascú. Un soufflé de poma, us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/souffle-de-poma

    ResponElimina
  3. A mi em passa precisament això que dius, helena, que el pastís de formatge m'entusiasme però no en faig sovint perquè després em queda tota la resta a la nevera una setmana... prenc nota de la teva recepta! Petonet!

    ResponElimina
  4. Hoy he sabido que got es vaso:)
    Pasado mañana me pasaré un par de horas en el aeropuerto de Barcelona, y por mucho que ponga la oreja.. aprendo más catalán contigo! Y no se me logra ir a Barcelona! siempre paso por el aeropuerto pero de ahí no salgo!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat genial en els vasets!!! Una forma de presentar molt encertada, jo no hi penso mai.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Jo,ultimament, en faigmsovint de postrees individuals. Així cada un pot menjar el que li vingui de gust...
    Petonets.

    ResponElimina
  7. M'has donat dos idees genials!!
    Una el pastís aquest, que si no he entès malament puc posar-li melmelada com a base, no?
    I l'altre es que mai sabia on fer la quesada per quan me la enduc en porcions per berenar a la feina.

    Moltes gracies guapa!!!

    ResponElimina
  8. aquests tipus de postres són ideals per els dies mandrosos, com bé dius!!! ;) petonets

    ResponElimina
  9. Se ve absolutamente delicioso, me encanta!!! un besito

    ResponElimina
  10. Ummmmm boníssim i presentat així preciós!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. NEnea quina monada de presentació!!!!!!bonissim i moniiissim!!!!!petonets!

    ResponElimina
  12. Si tens poca gent a casa van divinament; a més que suposa un estalvi. També crec que passen millor, oi?

    ResponElimina
  13. Em sembla una proposta ben original!

    ResponElimina
  14. Quina presentació més maca!!!!!
    A mi cada avegada m'agrada més fer les postres de mida individual perquè no cal tallar-les i queden més boniques!

    Aquest "pastisset" de formatge ha de ser boníssim!
    Petons

    ResponElimina
  15. Helena, m'agraden aquests gots. La trobo una bona proposta.
    Nani

    ResponElimina