dilluns, 3 de setembre del 2012

Magdalenes de xocolata tradicionals

 
Som-hi de nou, i quina mandra.... quina santa mandra!!.... però val més això que res.
 
Avui us presento una de les receptes que he descobert durant les vacances, i són les magdalenes del Xavier Barriga, sens dubte la millor recepta que hagi provat mai. El gust de la tradicional magdalena de pastisseria és inigualable, i que una cosa tan bona i gustosa sorti del forn de casa teva encara sorprèn més.
 
Em penso que durant una setmana vaig preparar-les de tres maneres diferents, farcides de crema i poma, de xocolata i amb un farcit de melmelada de maduixa al·lucinant.
Si us agraden les bones magdalenes us obligo a que les començeu a preparar perquè en quedareu encantats.
 
Ingredients:
- 210 gr de farina
- 175 gr de sucre
- 125 gr d'ou (unes 3 unitats)
- 60 ml de llet
- 190 ml d'oli d'oliva suau
- 1 culleradeta de ratlladura de llimona
- 7 gr de llevadura química (1/2 sobre)
- 100 gr de gotes de xocolata amb llet
 
Dins un bol batem els ous amb el sucre fins que veiem que hagin doblat el seu volum. Seguidament afegim la llet i l'oli i seguim batent.
Anem incorporant la farina juntament amb la llevadura en tandes i remenem fins que ens quedi una massa ben fina.
Afegim la ratlladura de llimona i les gotes de xocolata amb llet, reservant un grapadet per acabar de decorar les magdalenes pel damunt.
 
Un cop tinguem la massa feta la tapem i la deixem reposar a la nevera una hora com a mínim.
 
Passat un temps, omplim els nostres motlles sense arribar a dalt de tot de la seva capacitat, sempre deixant un bon dit d'espai lliure. Decorem amb unes gotetes de xocolata pel damunt.
 
Enfornem amb el forn prèviament escalfat a 210º durant uns 20 min.
 
Bon profit!

24 comentaris:

  1. ok, les provaré de fer!!! Si és obligat... he he. Això rai! Tinc el llibre del Xavier Barriga a punt. Gràcies per la recomanació! Petonets

    ResponElimina
  2. Quina mandra tornar a la rutina! Clar que esmorzant aquestes magdalenes el retorn a la feina és molt més fàcil :)
    Les magdalenes del Xavier Barriga tenen l'èxit assegurat. I les farcides encara han de ser més bones ;)

    ResponElimina
  3. Te han quedado preciosas y se ven muy esponjosas, besos

    ResponElimina
  4. Té una pinta deliciosa! Te'n queda alguna? jeje!

    ResponElimina
  5. Noia, m'has convençut!, recepta Xavier Barriga + recomanació-obligació teva = les faig si o si. Apa!, ja les he copiades, dit i fet!, una abraçada!

    ResponElimina
  6. Ya estamos aquí y qie mejor que con estar ricas magdalenas. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  7. Estupendas y con buena presencia ¿se le puede pedir algo más a unas magdalenas?.
    Besos

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  8. suposo que donen molta energia! segur que les provaré de fer, he de pensar en pujar la temperatura.

    ResponElimina
  9. les provare, segur que son boniiissimes

    ResponElimina
  10. Benvinguda de nou reina!! Jo també porto una mandra a sobre... encara no publiquem! jajaja Aquestes magdalenes les fem sovint, queden genials... el toc de xoco, mmmmm!!!
    Ànims!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. Tinc el llibre i aquestes no les he fet. Veient el resultat, toca!
    Feliç setembre, ep i la mandra encara la tenim tots.
    Nani

    ResponElimina
  12. Oh! jo vull les farcides de crema i poma!
    A casa també fem les magdalenes d'en Xavier barriga, i és que si són les de sempre per alguna cosa deu ser.
    Petonets

    ResponElimina
  13. Además de bonitas te han quedado de escaparate. Que locura de magdalenas, me llevo un par para la merienda.

    Besos.

    ResponElimina
  14. Se me está haciendo la boca agua, que recetas más estupendas, con esto la vuelta se hace más llevadera. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  15. tinc ganes de fer magdalenes tradicionals, prenc nota de les de Xavi Barriga!
    petonets

    ResponElimina
  16. Em quedo amb la combinació de xocolata, no falla mai i està taaaaan bona! Les faré segur!

    ResponElimina
  17. si tienes toda la razon las magdalenas del Xavier son brutales de buenas y esta con chocolate es irresistible
    peto

    ResponElimina
  18. Vaya magdalenas ricas con ese chocolate...
    Me encantan y me encanta haber entrado en tu blog y desde este momento, aqui me quedo siguiendote.
    Besitos

    ResponElimina
  19. Ostras que magdalenas más ideales!! me encanta la altura que tienen y esos chips de chocolate por encima quedan de revista.
    Besitos

    ResponElimina