dilluns, 8 d’octubre del 2012

Amanida de cigrons a la grega

 
Els cigrons és d'aquelles llegums que a ningú desagrada, són gustosos i suaus, i quan són ben cuits poden ser deliciosament tous al paladar.
Aquesta amanida descoberta fa ben poc em va picar la curiositat, i el resultat va ser del tot positiu. La salsa de iogurt hi ajuda i molt!
 
Ingredients: (2 persones)
- 200 gr de cigrons cuits i escorreguts
- 1 pebrot verd
- 1/2 ceba tendra
- 100 gr de formatge feta
- 1 iogurt grec
- 1 gra d'all
- fulles de menta fresca
- 1 culleradeta de comí
- sal
- oli
 
Dins un bol aboquem els cigrons cuits i escorreguts. Després agafem el pebrot verd i el netejem, li treiem les llavors i el tallem a tires fines, seguidament en fem dauets petits i l'incorporem amb els cigrons.
Tallem la ceba tendra per la meitat i després a rodanxes, finalment en fem dauets i afegim 3/4 parts amb el bol, i la resta ho reservem dins un bol petit per la salsa de iogurt.
Partim el formatge feta a daus mitjans i els incorporem dins el bol. Reservem.
 
Per fer la salsa de iogurt només haurem d'afegir el iogurt grec al bol petit on haviem reservat la ceba tendra, amanim amb una mica de sal i comí, i afegim un bon raig d'oli d'oliva.
Piquem l'all ben petit i ho afegim al iogurt, i finalment enrrotllem les fulles de menta com si féssim una bola, les freguem amb els dits perquè desprenguin la seva aroma i les piquem ben petites i fines. Ho incorporem a la salsa de iogurt i ja la tindrem a punt per acompanyar aquesta magnífica amanida de cigrons.
 
Abans de servir podem espolsar una mica d'alfàbrega seca per damunt dels cigrons.
 







































Bon profit!

15 comentaris:

  1. una amanida ben completa!!! però per mi millor llenties! ;P petonets

    ResponElimina
  2. Jo conec a uns quants a qui no li agraden els cigrons (la que ha escrit aquí dalt és un bon exemple! :P), però ja em menjo jo la seva part! Nyam!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. M'agraden les amanides de llegums. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  4. Crec que amb els llegums cuits passa una micona com amb la pasta, en amanida són deliciosos i es poden combinar amb gairebé tot! Molt bona idea fer una cigrons a la grega!

    ResponElimina
  5. Una ensalada bien rica y completa,los ingredientes que has puesto me encantan.
    Besets.

    ResponElimina
  6. amanida *rescatada, llavors.

    (*) broma fàcil, ho reconec, però a aquestes hores i sense sopar ...

    ResponElimina
  7. Deliciosa forma de tomar legumbres. Una delicia de mezcla!!!. Besos

    ResponElimina
  8. Ves con una salsa así nunca combiné los garbanzos,así que me la llevo.Deliciosa!!

    UN besote

    ResponElimina
  9. Una de les meves maneres preferides de menjar els cigrons. Et falten les olivetes negres, a mi m'encanta com queda!

    ResponElimina
  10. Alguna vegada hem fet una amanida semblant amb llenties, amb cigrons ha de quedar genial!!
    petonets

    ResponElimina
  11. OOhhh amb cigrons i feta!! mmmm.....amb aquest plat ja puc anar a correr la marató!! petons

    ResponElimina
  12. M'encanten els llegums en amanida!
    I combinats amb el formatge i la salsa de iogurt han de ser ben bons.

    ResponElimina
  13. Me encantan las ensaladas y esta es para no perdérsela. Y esa salsita mmmmmmmmmmmm.

    Besos.

    ResponElimina