dimecres, 7 de novembre del 2012

Pastís Mikado amb trufa especiada

 
 
Ja fa moooolt i molt de temps que somnio en fer un pastís Mikado amb tot tipus de colors i diferents tipus de farcit o cobertura que hi quedéssin prou bé. I francament per fer aquest no m'hi vaig ofuscar gaire, m'hi vaig posar i llestos! Què hi ha a la nevera.....xocolata a la pedra, doncs som-hi!
 
I anar fent i anar fent ha acabat sortint un pastís d'aquells melosos, amb una trufa especiada, ben cremosa i amb un toc de picardia que no et fa avorrir gens la xocolata.
 
 
Ingredients pel pastís:
- 175 gr de xocolata negra 70%
- 150 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 150 gr de farina
- 1/2 sobre de llevadura
- 6 ous
 
Separem els rovells de les clares i afegim els rovells dins un bol amb la meitat del sucre, els batem fins que quedin espumosos i hagin doblat de volum. Les clares les muntem amb l'altra meitat del sucre amb l'ajuda d'unes varilles fins que quedin ben fermes, les reservem a la nevera.
 
Dins un cassó desfem la mantega amb la xocolata a foc molt baix. Un cop desfet ho deixem refredar una mica i ho aboquem al bol amb els rovells blanquejats. Mesclem fins que quedi ben incorporat.
 
Afegim la farina i la llevadura en tres tandes al bol i anem barrejant bé. Finalment incorporem les clares en tres tandes també fins aconseguir una massa homogènia i ben cremosa.
 
Aboquem la massa al motlle i enfornem uns 90 min a 150-º160º.
 

 
 
Ingredients per la trufa i per decorar:
- 200 ml de nata líquida
- 50 gr de sucre
- 75 gr de xocolata a la pedra
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 2 paquets de galetes Mikado per decorar
 
 
Posem a escalfar la nata dins un cassó a foc baix, juntament amb la xocolata, el sucre i la canyella. Un cop desfets deixem que la trufa es refredi a temperatura ambient i després ho reservem a la nevera.
Passada una hora la deixarem dins el congelador uns 10-15 minuts abans de muntar-la. La treiem i la muntem amb unes varilles i reservem a la nevera.
 
Desenmotllem el pastís, el girem i el partim per la meitat. Cobrim amb la meitat de trufa especiada i tapem amb l'altra capa de pastís. Acabem per cobrir tot el voltant i el barret i ho semi-allisem amb una espàtula.
Anem col·locant els Mikado un a un al voltant. Reservem a la nevera fins el moment de servir.
 
 
Bon profit!

21 comentaris:

  1. Que ganas me entran de comerme un trozo mas o menos como el que has cortado!! Ha de estar de rico....

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Hola guapa!!!que bo!!de mikados en menjaria 5 paquets seguits!!!jajajajaja. petonets

    ResponElimina
  3. Que original i vistós! Molt xulo!
    Marta

    ResponElimina
  4. M'encanta la recepta, queda genial amb la decoració del mikado! És molt original i vistós! ^^

    Petons :)

    ResponElimina
  5. Es preciosa! Y los mikado super bien... ;P

    ResponElimina
  6. Carai quina bona pinta i a més original!

    ResponElimina
  7. Amb tots els mikados al voltant queda molt vistós!
    I la foto del tall és espectacular, mmm.....

    ResponElimina
  8. els amants de la xocolata estaran mooolt contents!!! m'encanta la decoració amb mikados!petons

    ResponElimina
  9. Una presentacion espectacular y un sabor de chocolate aromatizada que no pararias de comer. besitos

    ResponElimina
  10. M'encanta la xocolata així que aquest seria el meu pastís ideal!! Queda super original amb els mikados al voltant!

    ResponElimina

  11. Quina xulada de pastis, i amb els Mikados sensacional.
    Petons

    ResponElimina
  12. Qué bonito te ha quedado y con pinta de estar delicioso!!!!

    ResponElimina
  13. t'ha quedat de luxe!!! mare meva...l'he de tastar!!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Quin pastís més guapo, el trobo molt original!

    ResponElimina
  15. Chocolate!!!!!!!!! me encanta y con esa presentación, estas que te sales jajajajajaja, besos.

    ResponElimina
  16. Un pastís espatarrant! Seguiré el blog!!

    ResponElimina
  17. Quina preciositat...m´agradat molt com ho has fet. I de xocolata...èxit segur.

    ResponElimina