diumenge, 26 de setembre del 2010

Croquetes de pollastre




De les croquetes de pollastre es pot dir que no hi ha una recepta única i universal, més aviat cadascú prova de possar-hi una mica més d'això, un polsimet d'allò altre... En aquest cas he provat de fer-les amb les restes de pollastre que teniem al congelador per rostir, i han quedat millor que mai.

Ingredients: (20 croquetes aprox)

- 3 cuixes de pollastre i dos carpons
- 1 ceba petita
- llet
- farina
- sal, oli, pebre i nou moscada

Per arrebossar-les:

- farina, pa ratllat i 2 ous

Primer possem a rostir el pollastre amb un rajolí d'oli, sal i pebre.

Quan el tinguem lleugerament daurat el treiem i l'anem trinxant, separant la pell i els ossos. Després tornem a introduir la safata de pollastre ja trinxadet dins el forn uns 25 min més perquè acabi d'agafar el seu propi caldo.

Treiem el pollastre i el piquem amb la picadora.

Sofregim una ceba en trossos ben petits i afegim el pollastre. Quan enrrosseixi hi tirem sal i nou moscada (aquesta última en tirem sense por, però tampoc ens hem de passar).
Seguidament hi possem 3 cullerades de farina aprox, i hi anem abocant la llet fins que agafi una textura ben consistent. Recordem que un cop refredada la massa, aquesta s'espessa més.
La deixem coure i hi anem donant voltes a foc lent durant aproximadament uns 30 min.

Deixem refredar la massa dins una besuguera i ho tapem amb paper film arran de la massa, perquè no se'ns faci crosta.

Al cap d'unes hores fem les croquetes amb dos culleres prèviament mullades en aigua, i les passem per farina, ou i pa ratllat.

I ja tindrem a punt unes croquetes de pollastre delicioses i cassolanes. El millor de fer croquetes és congelar-les i saber que sempre tens a punt un aperitiu o un sopar deliciós.

Bon profit!

5 comentaris:

  1. He arribat aquí per casualitat i quan he vist aquesta recepta no me n'he pogut estar... m'encanten les croquetes de pollastre!!! Puc dir que és una de les meves menges preferides des de que ajudava a fer-les a la meva àvia!

    ResponElimina
  2. Una menja que agrada a tothom.
    Llàstima s'ha perdut la costum de fer croquetes cassolanes.
    No saben lo que es perden.
    No tenen color¡¡¡¡¡¡
    Un petó

    ResponElimina
  3. Tens raó, cada casa té la seva recepta de croquetes, oi? I les casolanes sempre seran més bones que les comprades ;)
    No conec ningú a qui no agradin unes bones croquetes de pollastre!

    ResponElimina
  4. Una bona recepta per fer croquetes, i tant! Jo tinc la meva però t'asseguro que m'agrada provar les altres, o sigui que ben aviat m'hi posaré!

    ResponElimina
  5. Et felicito pel blog!!! Quina bona pinta que tenen aquestes croquetes.
    MartaGM

    ResponElimina