dimarts, 28 de setembre de 2010

Donuts




Ja fa temps que vaig veure la recepta dels DONUTS però no m'hi acabava de veure en cor, fins que les meves amigues em van regalar una panificadora pel meu aniversari. En aquell moment vaig veure les coses molt més fàcils, fins i tot els ocells afinaven més al cantar, el sol feia mes llum... bé, és broma.

Aquesta recepta la vaig veure al blog "http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-panes/receta-de-donuts-paso-a-paso " aquí us explica com fer-ho amb panficadora o sense, i a més a més us convido a xafardejar perquè hi ha tot tipus de receptes i notícies relacionades amb la cuina.

Ingredients:

- 200 ml de llet
- 1 ou
- 40 gr de mantega en dauets
- 2 cullerades d'aigua
- 375 gr de farina (us en caldrà més per amassar)
- 70 gr de sucre
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 i 1/2 culleradetes de llevat

Us explico el procediment amb la panificadora. Posseu tots els ingredients seguint aquest ordre dins la cubeta i coneicteu el programa d'amassar i el de llevar. (així us estalvieu feina).

Seguidament treieu la massa de la cubeta i enfarineu la taula de treball, posseu la massa al damunt i afegiu farina si us cal per amassar uns segons. Tapeu i deixeu reposar uns 15 min.

Estireu la massa fins aconseguir 1 dit de gruix, feu la forma dels donuts amb un estri que tingui una circumferència més grossa i una de més petita, per exemple un aro per emplatar i un tap d'ampolla. Tapeu i deixeu reposar durant 1 h aprox.

Posseu a escalfar oli girasol i aneu afegint els donuts, espereu fins que s'enrroseixin lleugerament i els reserveu a una plata amb paper absorvent. Aneu amb compte que l'oli no estigui molt calent perquè els cremaria de seguida i no es farien per dins.



Un cop els tinguem fets podeu fer-ne la meitat de xocolata, fonent xocolata de cobertura amb unes cullerades d'aigua i una mica de nata líquida. Els banyeu i els deixeu refredar damunt una reixeta.



Podem fer l'altra meitat amb glassejat, fem servir uns 100 gr de sucre glaç aprox i unes 2 cullerades d'aigua fins que veiem que la barreja es solidfica a la part posterior de la cullera. Pintem amb un pinzell els donuts perquè així no malgastarem glassa i els deixem refredar damunt una reixeta.



El resultat d'uns donuts cassolans són inigualables. A mi personalment els de pastisseria m'agraden molt més que els industrials però aquests us agradaran mil vegades més.
El simple fet de saber quins ingredients hi posses tranquil·litzen més, no creieu?

Bon profit!

dilluns, 27 de setembre de 2010

Pastís Sacher



Aquí us deixo la recepta d'un dels pastissos que he fet més en la meva vida. Agrada tant que ja he perdut el compte de les vegades que l'he hagut de fer.
No és gens difícil si un té ganes i emoció per veure com va pujant al forn, i sobretot si li agrada la xocolata.
En aquest cas he escollit un motlle petit perquè resultés ben alt, què voleu que us digui, com més capes faig a un pastís més entusiasmada estic, manies de cadascú oi?

Ingredients:

Pel pa de pessic:

- 150 gr de xocolata negra 70%
- 100 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 4 ous
- 120 gr de farina
- 1 sobre de llevat

Per l'almíbar:

- 3 cullerades d'aigua
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada de vi dolç, ja sigui moscatell o xerès

Pel farcit:

- melmelada de préssec o albercoc

Per la cobertura:

- 150 gr de xocolata negra 70%
- 150 de nata líquida
- 3 cullerades d'aigua

En primer lloc fonem la mantega i la xocolata al bany maria, i la deixem reposar.
Mentres separem els rovells de les clares i barregem 75 gr de sucre amb els rovells, fins que agafin una textura gairebé espumosa. Mesclem la xocolata amb la barreja dels rovells i seguidament hi anem afegint la farina prèviament barrejada amb la llevadura, mica en mica.

Per últim muntarem les clares i hi anirem incorporant els 75 gr de sucre restant. Un cop muntades afegim les clares a la massa del nostre pastís poc a poc, i anem barrejant amb compte.

Introduim la mescla al motlle que més ens vingui de gust i ho enfornem durant aproximadament 60-70 min a 130-150º. Ho podeu enfornar com volgueu, però recomano que primer sigui a foc baix perquè el pastís ens pugi però de forma uniforme, i no de forma tenda de campanya, m'explico oi? (almenys això és quelcom que em fa molta ràbia).

Un cop cuit el girem al revés i el tallem en capes (així ens quedarà més pla), i les mullem amb l'almíbar prèviament escalfat. Jo prefereixo el vi dolç en comptes del rom, però això va al gust de cadascú. I després ja podrem untar les capes amb melmelada de préssec o albercoc.



Finalment escalfarem una mica la nata líquida, l'apartem del foc i hi incorporem la xocolata i l'aigua tot barrejant enèrgicament. Deixem que refredi i cobrim el nostre pastís sacher.

Per decorar és molt millor possar quelcom d'un color que resalti, des de llamines de préssec o albercoc, fins a decoracions de xocolates varies.

diumenge, 26 de setembre de 2010

Croquetes de pollastre




De les croquetes de pollastre es pot dir que no hi ha una recepta única i universal, més aviat cadascú prova de possar-hi una mica més d'això, un polsimet d'allò altre... En aquest cas he provat de fer-les amb les restes de pollastre que teniem al congelador per rostir, i han quedat millor que mai.

Ingredients: (20 croquetes aprox)

- 3 cuixes de pollastre i dos carpons
- 1 ceba petita
- llet
- farina
- sal, oli, pebre i nou moscada

Per arrebossar-les:

- farina, pa ratllat i 2 ous

Primer possem a rostir el pollastre amb un rajolí d'oli, sal i pebre.

Quan el tinguem lleugerament daurat el treiem i l'anem trinxant, separant la pell i els ossos. Després tornem a introduir la safata de pollastre ja trinxadet dins el forn uns 25 min més perquè acabi d'agafar el seu propi caldo.

Treiem el pollastre i el piquem amb la picadora.

Sofregim una ceba en trossos ben petits i afegim el pollastre. Quan enrrosseixi hi tirem sal i nou moscada (aquesta última en tirem sense por, però tampoc ens hem de passar).
Seguidament hi possem 3 cullerades de farina aprox, i hi anem abocant la llet fins que agafi una textura ben consistent. Recordem que un cop refredada la massa, aquesta s'espessa més.
La deixem coure i hi anem donant voltes a foc lent durant aproximadament uns 30 min.

Deixem refredar la massa dins una besuguera i ho tapem amb paper film arran de la massa, perquè no se'ns faci crosta.

Al cap d'unes hores fem les croquetes amb dos culleres prèviament mullades en aigua, i les passem per farina, ou i pa ratllat.

I ja tindrem a punt unes croquetes de pollastre delicioses i cassolanes. El millor de fer croquetes és congelar-les i saber que sempre tens a punt un aperitiu o un sopar deliciós.

Bon profit!

dilluns, 20 de setembre de 2010

Pastís de mató i 25 anys a sobre



Avui afegeixo un any més al meu darrere, i vist així sembla que no tingui importància però es que aquests 25 anys m'han marcat més que cap altre. Assumiré la maduressa com podré tot fent un bocinet d'aquest pastís.

Ingredients:

--> Per la base:
- 75 gr de galetes
- 75 gr de mantega fossa
- 50 gr d'ametlla en pols

Trinxem les galetes i les barregem amb la resta d'ingredients. Ho possem a la base del motlle i ho reservem a la nevera.

- 250 gr de mató
- 250 gr de formatge cremós
- 200 ml de nata líquida
- 200 gr de sucre
- ratlladura d'una llimona
- 3 ous
- 1 cullerada de maizena dissolta en una cullerada d'aigua
- 200 gr de gerds o mores

Barregem tots els ingredients excepte les mores. Incorporem la massa dins el motlle i l'enfornem a 150º durant uns 50 min.

Deixem refredar, ho reservem a la nevera i després hi possem els gerds al mig per decorar i acompanyar el pastís.

Fàcil i dels bons.

El pròxim pastís prometo que no tindrà gens de formatge! Bon profit






divendres, 17 de setembre de 2010

Muffins de Carbassa i .... alguna coseta més











La carbassa és un dels aliments que més em xifla, em sembla boníssima en totes les seves preparacions i a més és sana sana. El 26 de Setembre a Sant Feliu de Codines fan la FIRA DE LA CARBASSA, així que us animo a tots els que podeu que hi aneu i quedeu embadalits de tanta carbasseta junta.

Aquest cop he volgut provar de cuinar-la per uns muffins, i la veritat que dóna un gust molt lleuger.

Ingredients:

- 2 ous
- 150 gr de iogurt
- 225 gr de sucre
- 275 gr de farina
- 1/2 sobre de llevadura
- 5 cullerades de llet
- 300 gr de puré de carbassa
- 1 culleradeta de cardamom
- 1 culleradeta de canyella
- 75 gr de nous picades

Primer de tot possem la carbassa pelada i tallada al forn uns 25 min fins que s'estovi. Barregem tota la resta d'ingredients i hi afegim la carbassa que haurem triturat prèviament.

Possem les càpsules de muffins dins els motlles per anar al forn i els omplim amb una màniga pastissera o una bosseta.

Enfornem a 190º durant uns 25 min.

Les deixem refredar i escalfem al microones una rajola de xocolata blanca. Banyem el barret dels muffins amb la xocolata fossa, ho decorem amb una nou i ho deixem refredar.

Proveu-les de fer decorant-les amb xocolata blanca que hi lliga molt, no us en penedireu.

dilluns, 13 de setembre de 2010

Melmelada de figues i pastís fred de formatge









Degut al gran assortit que ens ofereixen les figueres de casa, la meva àvia va pensar que seria oportú provar de fer una melmelada de figues per primer cop, i francament.... li va sortir deliciosa, exquisita i perfecte.
I com que jo sóc d'aprofitar retalls d'aquí i d'allà, he volgut aprofitar aquesta melmelada per acabar de decorar un pastís de formatge que devia a algú molt important. Així doncs, anem per feina:

Ingredients per la melmelada de figues:

- 3 kg de figues pelades (de les fosques)
- 750 gr de sucre

Ingredients pel pastís fred de formatge:

- 100 gr de galetes integrals
- 75 gr de mantega fossa
- 400 gr de formatge en crema
- 150 gr de sucre
- 250 ml de nata líquida
- 100 ml de llet
- 2 fulles de gelatina

Primer de tot forrem la base del motlle on anirà el pastís amb paper film. Després trinxem les galetes i les barregem amb la mantega fossa. Possem la barreja a la base del pastís i ho reservem a la nevera.

Ens possem a muntar la nata, barregem el formatge cremós amb el sucre i ho incorporem a la nata amb compte sense deixar de batre.

Remullem les fulles de gelatina dins un bol amb aigua, escalfem la llet i quan estigui tèbia hi afegim la gelatina escorreguda, ho barregem bé i ho incorporem a la mescla de formatge.

Possem la massa dins el nostre motlle i ho deixem quallar al congelador durant un mínim de 3 hores.

Decoreu amb la melmelada de figues o amb qualsevol que us agradi.

NOTA: Sempre es pot conservar al congelador i treure'l un temps abans perquè agafi una textura més melosa.

diumenge, 12 de setembre de 2010

Aromes de tardor







El setembre ja fa dies que és amb nosaltres i les festes dels pobles començen a fer figa. Si més no quan avui esclatin els focs artificials del meu poble ja sabré que l'estiu per mi s'ha acabat.
I per fer una gran rebuda a la propera tardor he preparat un plat irresistible per tot ésser humà, i si algú coneix algún impresentable que no li agradin les seques amb botifarra i bolets... que me'l presenti siusplau, que l'espavilaré!

Ingredients:
- mongetes seques (del tipus que us vingui de gust)
- 1 botifarra (en aquest cas era d'ous i cassolana)
- bolets
- all i julivert
- oli

En primer lloc punxem la botifarra i la possem a coure a foc lent. En una altra paella amb un rajolí d'oli marquem els bolets i després hi afegim la llegum cuita.
Incorporem l'all i el julivert a les mongetes i deixem que es vagin coent.
Finalment emplatem i gaudim


Senzill, ràpid, nutritiu i suculent: Bon profit!!

dissabte, 4 de setembre de 2010

Pizza de pernil serrà i ou




Ingredients:

Per la massa de pizza



http://acabatdefer.blogspot.com/2010/05/pizza-de-pebrots-del-piquillo.html



- 3 tomàquets
- orenga fresca o seca
- mozzarella
- pernil salat o serrà
- 1 ou per persona
- pimentó de la vera
- oli, sal i pebre



Un cop tinguem la massa estirada ens possem a fer el sofregit de tomàquet. Pelem els tomàquets i els trinxem a trossos. Hi tirem sal i sucre i després la orenga. Deixem que s'acabi de sofregir.

Si ho volem podem optar per sofregit comprat que també queda prou bo. Possem el sofregit damunt la massa i després la mozzarella. Al damunt les llonçes de pernil i cap al forn.


Cal que el tinguem preescalfat a 250º durant una bona estoneta.

Al cap de 5-7 min quan veiem que comença a enrrosir-se la massa, possem els ous per comensal a cada extrem de la pizza, i tornem a tancar-la al forn fins que acabi de quallar l'ou.

Treiem la pizza, hi tirem un raig d'oli i una mica de pimentó de la vera damunt de l'ou.





Bon profit!

dimecres, 1 de setembre de 2010

Paquetets sorpresa



És el primer cop que cuino amb la pasta filo i tenia en ment una recepta des de fa temps que no me'n vaig estar de provar.

Si teniu propostes per treballar amb la pasta filo les acceptaré encantada!

Ingredients (per dos paquets):

- 2 fulles de pasta filo
- mató
- mel
- figues (opcional, podeu provar amb melmelades o compotes)
- un dau de mantega fossa
- sucre llustre i canyella per decorar

Primer de tot ajuntem les dues fulles de pasta filo i les enganxem tot pinzellant una mica de mantega fossa.

Després la dividirem en dos i al mig hi possarem unes dues cullerades de mató, mel i una figa partida a quarts. Jo us recomano que hi posseu alguna melmelada o compota, si és que sou de dolç com jo.

Tanquem els paquets i els segellem amb una pinzellada de mantega.
Enfornem a 250 durant 15 min, o fins que enrroseixi lleugerament el paquet sorpresa.
Decorem amb sucre llustre i canyella en pols.

Nota: Molt millor si els deixeu refredar, en comptes de prendre'ls calents o tebis.






Bon profit!

"Pepet" amb pebrots del Padró


Si alguna cosa tenen els entrepans és la varietat que ofereixen. I el més interessant de tot és el fet de descobrir-ne molts mentre un viatja.

En aquest cas hem fet una adaptació del típic "Pepito", però amb pebrots del padró de collita pròpia.

Senzill, però és d'agraïr


Ingredients:

La quantitat va en funció de la gana, la persona, el moment del dia i l'estat d'ànim.

- Pa
- Pebrots del Padró
- Vedella
- Formatge (en aquest cas manxec)
- oli, sal i pebre


El més important és netejar els pebrots de la seva llavor, i seguidament els possarem a coure a la paella. Els reservem.

Salpebrem la vedella i la passem per la paella. Reservem.

La resta ens ho coneixem tots, l'ordre de les coses no altera el producte osigui que posseu-ho com vulgueu i finalment hi doneu un cop de forn.


Bon profit!