dimecres, 16 de febrer de 2011

Aperitiu de carxofes farcides



Aquestes carxofes poden servir perfectament com un aperitiu o entrant. És una recepta senzilla de fer però amb un resultat excel·lent.

Ingredients: (per 2 persones)
- 4 carxofes
- 4 làmines de cansalada viada
- 75 gr de formatge blau

Primer de tot netegem les carxofes i les posem a bullir dins una olla. Un cop estiguin cuites les treiem del foc, les refresquem i les reservem.

Ara fem un forat a la part central de la carxofa amb l'ajuda d'una cullera petita.
Tallem el formatge blau i el netegem de la seva crosta. Pel contrari podem fer servir qualsevol formatge com el Gorgonzolla o el Roquefort que pot quedar prou bé.

Emboliquem el voltant de la carxofa amb una làmina de cansalada viada i punxem les puntes amb l'ajuda d'un pals de broquetes.

Enfornem a 200º durant uns 15-20 min. Un cop fetes els hi treiem els pals i servim.


Bon profit!

13 comentaris:

  1. excelentes alcauciles (alcachofas). Nunca las cociné porque me parecen medio complicadas, ya me gustaría tener platos presentados así de bonitos como el tuyo... ¡necesito un paso a paso de cómo pelar el alcaucil! :)

    ResponElimina
  2. mmm... quin farcit més bó! Amb el formatge blau, deliciós!! I ademès el bacó per sobre va superbé amb el formatge, quines ganes de tastar-lo!! :)

    Un petó!

    ResponElimina
  3. M'encanten les carxofes... jo només hi canvio el formatge blau per un més suau i fantàstic!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. M'encanta la proposta, ha de quedar boníssima! Precisament diumenge vaig fer-ne un de semblant, però vaig posar un ou de guatlla a dins de cada carxofa, enlloc del formatge... el proper cop ho porvaré així ;)

    ResponElimina
  5. Hola,
    un aperitiu fantàstic!! me l'apunto!
    Petons

    ResponElimina
  6. Aixó te que estar pero que molt bó.
    Besets

    ResponElimina
  7. A més d'una delícia per al paladar, ho és per a la vista, quina guapada!

    ResponElimina
  8. Uns aperitius de carxofa deliciosos
    Petons

    ResponElimina
  9. Sens dubte un aperitiu de luxe noia!!! T'ha quedat genial, m'encanta!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  10. Jo tinc problema amb aquests aperitius. Se suposa que l'aperitiu és per picar, per obrir boca... Però és que jo no només en podria menjar un!! Quina pintssa... Ostres, és que sóc súper fan de les carxofes! Haha! Me l'apunto sens dubte!
    Petonets!

    ResponElimina
  11. Una recepta senzilla de preparar i irresistible en els seus sabors.

    ResponElimina
  12. Bravo pour cette recette très originale. Ces fonds d'artichaut sont délicieux.
    Bon week-end et à bientôt.

    ResponElimina
  13. Que original, las alcachofas me gustan de todas las formas pero ahí no me las habia imaginado, por supuesto que las pruebo,
    Un besin desde Alicante, y ya tienes una nueva seguidora.

    ResponElimina