El curri és d'aquelles espècies que no han influenciat gaire en la meva cuina, fins que l'altre dia xafardejant "directoalpaladar" vaig veure una recepta que em va cridar l'atenció.
No tendeixo a cuinar gran cosa amb ous, ni tan sols m'encarrego de fer les truites a casa perquè sóc un desastre, però vaig pensar que la salsa podria valdre la pena, i sincerament el resultat és deliciós.
Amb un punt picant, però acompanyat d'un arròs blanc queda boníssim.
Ingredients: (per dos persones)
- 4 ous
- 200 gr d'arròs
- 3 tomàquets grans
- mitja ceba
- 1 cullerada de mostassa antiga
- 3 culleradetes de curri
- 1 culleradeta de comí
- un xic de sal i de sucre
Posem a bullir els ous, aproximadament uns 15 min a partir de que l'aigua bulli. Els refresquem, els pelem i els reservem.
Posem oli a una paella i hi saltejem els ous durs. Els treiem i en la mateixa paella hi afegim la mostassa. La deixem uns segons i hi incorporem la ceba talladeta a daus. Deixem sofregir.
Ara pelem els tomaquets, els treiem el peduncle i els tallem en quarts. Ho afegim al sofregit amb el xic de sal i de sucre, i ho deixem coure a foc baix.
Un cop s'ha fet el sofregit hi tirem el curri i el comí. Si veiem que la salsa s'espessa hi tirem mig gotet d'aigua perquè dilueixi. Posem els ous partits per la meitat i deixem coure a foc baix uns 15 min.
Fem bullir l'arròs i quan estigui cuit el servim al plat amb una bona cullerada dels ous al curri.
Bon profit!
Ep!!!
ResponEliminaAixò ho he de tastar!!
No em captiva massa el curri però a la dona i al nen, sembla que més exòtics que jo, els hi agrada força.
ResponEliminaSembla senzill de fer i, per tant, senzill fer-los contents. :)
para mí, el curry es convina de forma excelente con todos los alimentos.
ResponEliminaQue bons! No els he provat mai, però amb el curry han de tenir un gust súper especial. Deliciós!
ResponEliminaPetons!
Doncs, a mi si que m'agrada el curry!! Així que els tastaré segur!! Un petó, Paula
ResponEliminaA mi el curry cada dia m'agrada més... Aquests ous amb aquests ingredients i el curry han de ser d'allò més bons... crec que m'agafo la idea!A reveure!
ResponEliminaOh! Doncs a mi m'encanta el curri... però amb aquesta recepta no ho havia vist, ni pensat mai!! Una opció molt bona realment, Apuntada. Petons,
ResponEliminaA casa el curri ens encanta, però mai he fet uns ous així... han de quedar super gustosos i molt orignials. Un platet deliciós per aun bon sopar!
ResponEliminaPues a mi me gusta el curri y el comino y lo suelo poner bastante en su justa medidad.Te ha quedado un guiso bien.Y me la apunto para probarla.
ResponEliminapeto
miquel
A casa sí que ens agrada el curri, i molt, i el comí, i els ous, me'ls apunto ràpidament!
ResponEliminaJo vaig comprar curri per primera vegada el dissabte passat, a veure si provo aquesta salsa, té molt bona pinta.
ResponEliminaacabo de conocer tu blg y solo puedo decir que esta receta me parece deliciosa,asi que tendras a menudo mi nariz por tu cocina ejejej besos y espero verte pronto
ResponEliminaQuelle délicieuse idée:) Bon mercredi ma belle!!xxx
ResponElimina