Des que vaig veure aquesta recepta al blog de la Mercè a http://www.cuinaperllaminers.com sabia que l'havia de fer algún dia.
Així doncs l'he adaptada a la meva manera de fer la cuina, però el resultat segueix sent un postre fí, elegant i sobretot dolç i exquisit.
També ho podeu provar de fer amb una base de galeta que pot resultar igual de bo.
Ingredients pel brownie:
- 150 gr de xocolata negra
- 100 gr de mantega
- 2 rovells i 2 clares
- 75 gr de sucre
- 30 gr de farina
Posem a fondre la xocolata al bany maria. Un cop desfeta hi afegim la mantega i deixem que es dissolgui. Reservem.
Batem les clares amb la meitat del sucre, i per altra banda mesclem els rovells amb l'altre meitat de sucre.
Barregem la xocolata amb la crema dels rovells i incorporem la farina. Finalment anem incorporant les clares i mesclem amb compte.
Aboquem la massa en un motlle cilíndric amb paper del forn a la base, i enfornem a 190º durant uns 15 min, fins que al punxar amb un punxó aquest surti net.
Un cop cuit el treiem i deixem refredar.
Nota: En aquest cas no he inclòs nous perquè resultés més agradable al paladar.
Ingredients per la mousse de crema catalana:
- 6 rovells d'ou
- 270 gr de sucre
- 750 ml de llet
- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona
- 75 gr de maizena
- 4 fulles de gelatina
- 200 ml de nata per muntar
- 50 gr de sucre
Deixem les 4 fulles de gelatina remullant-se amb aigua.
Posem al foc la llet amb la llimona i la canyella. A part barregem els rovells amb el sucre (270 gr) i una miqueta de llet. Afegim la mescla a la llet que teniem escalfant-se i anem remenant sense parar. Quan començi a arrencar el bull afegim la maizena diluïda amb una mica de llet i esperem a que espesseixi sense deixar de remenar.
Ara escorrem les 4 fulles de gelatina i les incorporem dins la crema tot donant voltes fins que s'hagi desfet.
Muntem la nata amb 50 gr de sucre i ho incorporem amb la crema catalana. Ho semi-muntem amb les varilles i ho aboquem damunt del nostre brownie.
Guardem al congelador fins al dia següent, i després ho tindrem a la nevera un mínim de 7 hores abans de servir.
Guau, aquest postre ha de ser una delícia!! M'encanta la crema catalana, o sigui que me l'apunto, que t'ha quedat molt maco!!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
M'agraden molts les postres amb textura de mousse... fresquetes, esponjoses, suaus i lleugeres, són les meves preferides. I la base de brownie, molt millor que la típica de galetes, ja ho crec! ;)
ResponEliminaRenoi!!!!
ResponEliminaQuin troç de pastís mes bo.
El brownie es un dels meus pa de pessics (per possarlo en una categoria) que mes m'agraden i amb la mousse de crema ha de ser la canya!!
M'emporto la recepta de la mousse, que de crema encara no l'he fet, i he de fer un àstís per aquest cap d setmana.
Remuacks!
Encapçalant la recepta d'avui, caldria posar-hi un asterisc gegant tot dient *abstenir-s'hi els no llaminers.
ResponEliminaMai he estat gens d'abstencions :)
T'ha quedat perfecte, m'encanta aquest tipus de de pastís.
ResponEliminaPetonets
Mmmm...com m'agraden els dolços amb textura de mousse...ja veig, l'hauré de fer!! A la carpeta de pendents! Un petó, Paula
ResponEliminame agrade el pastis i base de brownie, molt millor que la típica de galetes,ala carpeta de pendents
ResponEliminapeto
miquel
Són tan suaus aquests tipus de pastissos...
ResponEliminaMolt bona combinació, i encara que la base podria fe-se amb galetes, realment no seria el mateix!
que loco, una mousse de crema catalana, ¡excelente idea! che, está impecable esta tarta... habría que desarmarla un poco, pasarle un dedo, o un mordiscón, que de tan perfecta parece de mentirita, jeje
ResponElimina¡Saludos!
Un pastís perfecte, mousse, base de brownie, què més es pot demanar?
ResponEliminaQue bon pastís està dient menja'm i amb el brownie de base estarà exquisit.
ResponEliminaLa decoració molt bonica.
Caram,
ResponEliminaQuina cosa més deliciosa... Irresistible pels llaminers i no llaminers!
Ara mateix me’n menjaria un bon tros, te una pinta deliciosa i es feta amb brownie de base Ummmmm
ResponEliminaPetons
Quina presència i quina finor!, un pastís que segur et fa quedat com una "reina",eh?... Realment un pastís tipus mousse (els meus preferits) que tindré en compte! Bon cap de setmana!
ResponEliminaCrema catalana y Brownie....una combinació espectacular, igual que el resultat!! ha d'estar de vici aquest pastís.Ets una artista!
ResponEliminaM'alegro molt que t'agradés la Focaccia...et va quedar super esponjosa y melosa! Moltes gràcies per la menció!! ;)
Molts petonets bonica i bon cap de setmana.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
ResponEliminaQue buenísima idea la que has tenido, vamos brownies y crema catalana, es que debe ser la gloria en vida!! Tengo que probar este postre lo ante sposible gracias por compartirlo!!
aprovecho la visita para invitarte al Concurso de Tu E Chef de Hierbas y Especias, concursar es muy fácil, sólo tienes que preparar una receta cuyo toque principal sea una Hierba o Especia (de uso alimentario), como por ejemplo "Pollo al romero" o "Bizcochuelo de Canela", hacerle una foto y seguir las instrucciones del concurso…quieres saber más del concurso?? Visítame pinchando sobre el Enlace del Concurso .
Un Beso muy gordo!! Te espero!!
Pili
Tu E Chef
http://tuechef.blogspot.com
Enlace del Concurso
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
No Helelna, espera't al dia 15!! jejeje Només féiem un recordatori! :P
ResponElimina