dimecres, 9 de febrer del 2011
Focàccia de ceba i formatge de cabra
Aquesta recepta la vaig extreure del bloc de la Ingrid http://mylovelyfood.blogspot.com/. És ple de propostes espectaculars, i per una fanàtica de les focàccies com jo no vaig poder evitar la temptació de provar aquest pa italià tant gustós, esponjós i melós al tacte.
Com que a casa tenim vici per les focàccies, la recepta l'he adaptada a la meva pròpia, de manera que podeu seguir la que més us convingui però sobretot proveu-la.
Us encantarà. Segur!
Ingredients:
- 1 cullerada d'oli
- 125 ml d'aigua
- mitja culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1/2 sobre de llevadura seca
- ceba
- formatge de cabra
- orenga
Primer haurem d'incorporar els ingredients a la panificadora seguint l'ordre indicat. Posar el programa de massa per llevar i esperar.
Si no teniu panificadora només haureu de barrejar la farina amb la sal i la llevadura. Escalfar una mica l'aigua i anar-la incorporant juntament amb l'oli.
Barregem bé i amassem amb paciència fins aconseguir una bola elàstica. Deixar llevar entre 1-2 hores tapada amb un drap.
Un cop tinguem la massa llevada l'aplanem i li donem la forma desitjada (compte perquè no l'haureu d'estirar, no estem fent pizza). Fem solcs tot prement lleugerament amb el dit. Col·loquem les rodanxes de ceba pel damunt, i després les rodanxes de formatge de cabra (talleu-les d'un dit de gruix).
Hi tirem una mica d'orenga, sal i un rajolí d'oli d'oliva.
Enfornem a 250º amb el foc a dalt i a baix, i amb la safata a sota del tot durant uns 10-15 min.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Però que bona... Trobo que al formatge de cabra li va de luxe aquesta cebeta d'acompanyament... Té una pinta fantàstica, molt autèntica!
ResponEliminaPetonets!
Quina bona pinta!! A casa son addictes a les foccaccies, pans i altres masses...hauré de provar la teva proposta. Un petó, guapa. Paula
ResponEliminaJo també l'he fet amb la panificadora però seguint els ingredients de l'Íngrid. El toc de l'alfàbrega a la massa és genial!
ResponEliminaNo hi ha plat amb formatge de cabra que no valgui la pena. O al menys jo encara no l'he tastat.
ResponEliminaJa li vaig veure a l'Íngrid. Amb l'èxit que està tenint, l'hauré de provar ben aviat que em feu molta enveja!!
ResponEliminaT'ha quedat deliciosa, es veu ben esponjosa!!
Molts petonets!!:)
tiene una buena pinta y me gusta todo lo que sea italiano.
ResponEliminapeto
miquel
Jo també la tinc pendent, la focaccia de l'Ingrid (i ara la teva) em va ben enamorar!!! Una pinta fantàstica!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Fa una pinta fantàstica, i llegir-ho abans de sopar m'ha fet agafar una gana !
ResponEliminaFelicitats per aquestes merevelles que comparteixes amb nosaltres
huau, aixo té que estar molt bó.
ResponEliminaBesets
Hola,
ResponEliminaHa d'estar... per no parar de menjar!! Una pinta estupenda. Petons,
yo también soy fanática de las focaccias, ¡y también del queso! jejeje. Pero no sé por qué, nunca se me ocurrió hacer focaccias rellenas de queso. De más está decir que me fascinó tu idea!!! :)
ResponEliminaL'haig de fer, a veure si el cap de setmana puc, jo també la hi vaig veure, a tu també t'ha quedat molt maca!
ResponEliminaAra que ja he fet les meves primeres pizzes i el primer pa començo a atrevir-me amb tot!ja,ja. De debò, la propera ha de ser una focaccia com aquesta tan bonica. Però encara m'embolico una mica amb els llevats: llevat sec no és el quimic (pastissos)oi?, però tampoc és el de forner o fresc... És un granulat i marronet?...T'ha quedat fantàstica amb aquests ingredients. A reveure.
ResponEliminaMercè no et preocupis al principi un sempre s'embolica amb tants llevats.
ResponEliminaEl del pa, pizzes i focàccies seria el llevat sec o liofilitzat que en diuen, és un així marronet. Però també pots fer servir el de forner o fresc que és com una pasta dura en forma de quadrat i el pots trobar a totes les grans superfícies.
Espero haver-te ajudat, i ara a fer focàccies!;)
M'encanten les focaccies! I la combinaicó de ceba i formatge de cabra ha de quedar molt gustosa, boníssima!
ResponEliminaAquest es un plat que fa temps que tinc ganes de provar.
ResponEliminafelicitats pel bloc!
http://harkyto.blogspot.com/
Avui l'he feta, magnífica recepta, m'ha encantat. A casa ha volat, no ha tingut temps de refredar.
ResponEliminaUna abraçada.