dissabte, 12 de febrer del 2011

Calzone de botifarra i bolets



Aquesta Calzone ja fa anys que la vaig veure fer al mestre de les pizzes, en Fabián Martín.
És deliciosa i sobretot molt original.

Ingredients per la massa de la pizza:
- 1 cullerada d'oli
- 125 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca

Possem tots els ingredients dins la panificadora, programem i esperem a que llevi. Si no tenim
panificadora ajuntem tots els ingredients dins un bol excepte l'aigua que la posarem tèbia, anem incorporant l'aigua i amassem fins obtenir una bola elàstica. Deixem llevar. Al cap d'1hora l'estirem damunt d'un paper sulfuritzat.



Ingredients per la calzone:
- 1 botifarra grossa
- xampinyons llaminats
- mozzarella
- salsa de tomàquet
- beixamel
- 1 rovell d'ou
- formatge Emmental
- orenga

Pelem la botifarra i la trinxem en una paella amb una mica d'oli. Afegim uns quants xampinyons llaminats i salpebrem. Saltejem una estona i reservem.
Col·loquem dos cullerades de salsa de tomàquet a mitja massa de pizza. Afegim la carn amb els bolets al damunt i per últim hi posem un grapat de mozzarella ratllada i una mica d'orenga.
Tanquem la calzone i segellem com si fós una cresta.

Ara mesclem una mica de beixamel que haurem fet prèviament amb el rovell d'ou i una mica de formatge Emmental ratllat. Ho escampem pel damunt de la calzone.

Enfornem a 250º durant 15 min aproximadament.

Bon profit!

19 comentaris:

  1. Yo llevando setas... me lo como. Además se ve exquisita.
    Beso

    ResponElimina
  2. Hola!
    Fantàstica recepta!Ha d'estar boníssima.Salut!

    ResponElimina
  3. Veus, mai he fet un calzone! i té una pinta tremenda!! sobretot amb aquests ingredients que porten, segur que m'hi animo aviat. T'ha quedat bestial!
    Molts petonets guapa

    ResponElimina
  4. Apa, ja tenim la primera!, un calzone espectacular!amb xampis i beixamel...ummm que bona...A reveure!

    ResponElimina
  5. Què bona!! Fa molt de temps que no menjo calzone, i aquesta combinació la trobo de luxe!! La primera pizza del 15, quina il·lusió!! :D
    Petonets maca,
    Sandra

    ResponElimina
  6. Uau, una pizza com aquesta pel sopar d'avui diumenge seria sensacional! El farcit ha de quedar boníssim, i el gratinat amb el formatge és especatcular.
    Jo també he fet una calzone per la recepta del 15, tot i que no té res a veure amb la teva, je je je... ;)

    ResponElimina
  7. La meva pizza per al 15 també és del Fabián Martín però no repetim!

    ResponElimina
  8. Quina pizza més meravellosa, d'aquelles que quedes ben satisfet!

    ResponElimina
  9. Anda que mañana vamos a ver pizzas y calzone por un tubo.
    Me gusta tu calzone y con estos ingredientes no falla benisima
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. No tinc costum de fer calzone així que la pròxima pizza que faça es va a transformar en calzone la massa de F. Martin em va agradar molt queda boníssima.

    ResponElimina
  11. Une calzone délicieuse.
    J'en prendrai bien un morceau.
    A très bientôt.

    ResponElimina
  12. Una calzone amb un farcit ben català i "resultón". M'agrada!

    ResponElimina
  13. Que buena! Nos vemos en el reto de marzo...

    ResponElimina
  14. Les calzones tenen l'encant de la sorpresa del farcit i aquesta teva segur que m'agradaria molt. I molt original l'acabat amb la beixamel!.

    ResponElimina
  15. Hola, hola!
    La veritat és que en Fabián Martin és un crack fent pizzes. Nosaltres hi va menjar al restaurant i és brutal!! Per tant, aquesta me l'apunto per fer-la ja! SObretot, si me la recomanes tu!!

    Salut i pizza! Je!

    ResponElimina
  16. quina bona pinta aquesta pizza calzone!

    ResponElimina
  17. Aquest calçone no l'havia vist...
    Un més a la llista...

    Jo faré la pizza aquest vespre, la veritat que se m'acaben les idees veient totes les vostres marevelles.

    Muas!!

    ResponElimina
  18. Ummmmm vaya ingredientes más originales y sabrosos también. Te ha quedado una calzone extraordinaria.
    Un besito

    ResponElimina