Aquesta Calzone ja fa anys que la vaig veure fer al mestre de les pizzes, en Fabián Martín.
És deliciosa i sobretot molt original.
Ingredients per la massa de la pizza:
- 1 cullerada d'oli
- 125 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca
Possem tots els ingredients dins la panificadora, programem i esperem a que llevi. Si no tenim
panificadora ajuntem tots els ingredients dins un bol excepte l'aigua que la posarem tèbia, anem incorporant l'aigua i amassem fins obtenir una bola elàstica. Deixem llevar. Al cap d'1hora l'estirem damunt d'un paper sulfuritzat.
Ingredients per la calzone:
- 1 botifarra grossa
- xampinyons llaminats
- mozzarella
- salsa de tomàquet
- beixamel
- 1 rovell d'ou
- formatge Emmental
- orenga
Pelem la botifarra i la trinxem en una paella amb una mica d'oli. Afegim uns quants xampinyons llaminats i salpebrem. Saltejem una estona i reservem.
Col·loquem dos cullerades de salsa de tomàquet a mitja massa de pizza. Afegim la carn amb els bolets al damunt i per últim hi posem un grapat de mozzarella ratllada i una mica d'orenga.
Tanquem la calzone i segellem com si fós una cresta.
Ara mesclem una mica de beixamel que haurem fet prèviament amb el rovell d'ou i una mica de formatge Emmental ratllat. Ho escampem pel damunt de la calzone.
Enfornem a 250º durant 15 min aproximadament.
Bon profit!
Yo llevando setas... me lo como. Además se ve exquisita.
ResponEliminaBeso
Hola!
ResponEliminaFantàstica recepta!Ha d'estar boníssima.Salut!
Veus, mai he fet un calzone! i té una pinta tremenda!! sobretot amb aquests ingredients que porten, segur que m'hi animo aviat. T'ha quedat bestial!
ResponEliminaMolts petonets guapa
Apa, ja tenim la primera!, un calzone espectacular!amb xampis i beixamel...ummm que bona...A reveure!
ResponEliminaQuè bona!! Fa molt de temps que no menjo calzone, i aquesta combinació la trobo de luxe!! La primera pizza del 15, quina il·lusió!! :D
ResponEliminaPetonets maca,
Sandra
Uau, una pizza com aquesta pel sopar d'avui diumenge seria sensacional! El farcit ha de quedar boníssim, i el gratinat amb el formatge és especatcular.
ResponEliminaJo també he fet una calzone per la recepta del 15, tot i que no té res a veure amb la teva, je je je... ;)
La meva pizza per al 15 també és del Fabián Martín però no repetim!
ResponEliminaQuina pizza més meravellosa, d'aquelles que quedes ben satisfet!
ResponEliminaAnda que mañana vamos a ver pizzas y calzone por un tubo.
ResponEliminaMe gusta tu calzone y con estos ingredientes no falla benisima
peto
miquel
No tinc costum de fer calzone així que la pròxima pizza que faça es va a transformar en calzone la massa de F. Martin em va agradar molt queda boníssima.
ResponEliminaUne calzone délicieuse.
ResponEliminaJ'en prendrai bien un morceau.
A très bientôt.
Una calzone amb un farcit ben català i "resultón". M'agrada!
ResponEliminaQue buena! Nos vemos en el reto de marzo...
ResponEliminaDeliziosa ricetta ♥
ResponEliminaLes calzones tenen l'encant de la sorpresa del farcit i aquesta teva segur que m'agradaria molt. I molt original l'acabat amb la beixamel!.
ResponEliminaHola, hola!
ResponEliminaLa veritat és que en Fabián Martin és un crack fent pizzes. Nosaltres hi va menjar al restaurant i és brutal!! Per tant, aquesta me l'apunto per fer-la ja! SObretot, si me la recomanes tu!!
Salut i pizza! Je!
quina bona pinta aquesta pizza calzone!
ResponEliminaAquest calçone no l'havia vist...
ResponEliminaUn més a la llista...
Jo faré la pizza aquest vespre, la veritat que se m'acaben les idees veient totes les vostres marevelles.
Muas!!
Ummmmm vaya ingredientes más originales y sabrosos también. Te ha quedado una calzone extraordinaria.
ResponEliminaUn besito