dilluns, 9 de maig del 2011

Bundt cake de xocolata i ametlla



Ingredients:
- 100 gr de xocolata fondant
- 100 gr de mantega semi-fossa
- 5 ous
- 100 gr d'ametlla mòlta
- 100 gr de farina
- 180 gr de sucre
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 sobre de llevadura

Primer batem els ous i seguidament afegim el sucre. Seguim barrejant i afegim la mantega semi-fossa i la xocolata fondant.

Per últim incorporem l'ametlla, la farina amb la llevadura i la culleradeta de canyella en pols.
Mesclem bé fins que tots els ingredients estiguin incorporats i aboquem la massa dins el motlle.

Enfornem a 180º durant aproximadament 35-40 min.

Deixem refredar damunt una reixa abans de desenmotllar.


Ingredients per la cobertura:
- 150 gr de xocolata negra
- 5 cullerades d'aigua
- crocant d'ametlla per decorar

Un cop el bundt cake s'hagi refredat el desenmotllem amb molt de compte.
Fonem la xocolata amb l'aigua i quan aconseguim tenir una cobertura suficientment sòlida l'aboquem pel damunt del nostre bundt cake.

Seguidament espolsem amb una mica de crocant d'ametlla i ja el tindrem llest.

Nota: Un bundt cake ideal per esmorzar, amb el toc amarg just que li dóna la combinació de xocolata negra i ametlla. Deliciós.


Bon profit!

7 comentaris:

  1. Quin coc més llaminer!!! almenys pels qui ens agrada la xocolata amarga!

    ResponElimina
  2. uummmm..és que la xocolata em perd!!! =)
    t'ha quedat genial!
    Petons. Helena

    http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Es que la xocolata em perd... i aquest pastís me'l menjaria sencer!!! petons

    ResponElimina
  4. Quà maco t'ha quedat amb aquest motlle, i de xocolata.... mmmm!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quan m'aturo a llegir receptes d'aquest estil, i en dejú com ara mateix, em pregunto si no patiré un grau elevat de masoquisme. :)

    ResponElimina
  6. C'est plutôt rare une rose noire mais j'en mangerai bien un pétale.
    A très bientôt.

    ResponElimina
  7. la combinació de xocolata i ametlla és deliciosa... i amb aquest motlle queda molt bonic! Ara mateix me'n menjaria un bon tall per esmorzar ;)

    ResponElimina