dissabte, 28 de maig de 2011

Tiramisú de cireres



Ingredients:
- 400 gr de cireres
- 100 gr de sucre
- 3 ous
- 125 gr de sucre
- 250 gr de formatge cremós
- melindros

Primer de tot netegem les cireres, els treiem el pinyol, el peduncle i les tallem en meitats. Afegim els 100 gr de sucre i deixem que reposin 1 hora.
Després les aboquem a un cassó i les escalfem fins que treguin l'aigua, les escorrem i en reservem el líquid i les cireres a part.

Ara fem la crema i amb l'ajuda d'unes varilles muntem els rovells d'ou amb 75 gr de sucre. Fem el mateix amb les clares i el sucre restant.
Un cop muntat afegim el formatge cremós als rovells i ho mesclem bé. Seguidament afegim les clares i barregem amb molt de compte. Finalment incorporem les meitats de cireres i barregem suaument.

Ara muntem el tiramisú col·locant una primera capa de melindros al motlle o copa que volguem. Empapem lleugerament els melindros amb l'aigua que hem obtingut de les cireres. Aboquem una mica de la crema de formatge i tornem a repetir la operació amb una altra capa de melindros i finalitzem amb la capa de crema.

És important que quan aboquem la capa de crema ho fem sense por, val més tenir menys pisos que no pas estalviar la crema.

Podem decorar amb unes cireres senceres i un polsim de cacau en pols.


Bon profit!

10 comentaris:

  1. Però quina meravella!!! guauuuu, es que t'ha quedat espectacular... m'apunto la recepta ja!!jiji =)
    Petons. Helena

    http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Quina pinta!!! És super original un tiramisú de cireres!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Una versió més estiuenca de tot un clàssic: el tiramisú. M'anoto la teva proposta!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  4. M'encanten les variacions del tiramisú i tant com m'agraden les cireres, segur que aquest m'agradarà!

    ResponElimina
  5. Bravo, le tiramisu aux cerises était ma prochaine réalisation. Ça doit être délicieux.
    A très bientôt.

    ResponElimina
  6. Boníssim i ara que ve la època de les cireres trobo que són unes postres ben delicioses...un petonet

    ResponElimina
  7. He provat el de maduixes, però mai amb cireres... ha de quedar molt bo i ara que estem en plena temporada s'ha d'aporfitar!

    ResponElimina
  8. Oh! Que bo aquest tiramisú de cireres!! I tenint una temporada tan curta les hem d'aprofitar.
    Petons!

    ResponElimina
  9. Ei, avui hem provat aquest tiramisú, ja feia temps que el tenia apuntat! Ha quedat boníssim! Moltes gràcies per compartir la recepta!

    ResponElimina