dimarts, 3 de maig de 2011

Frittata de carxofes

La Frittata és un plat típic italià que vindria a ser una barreja de truita i pizza. S'acostuma a preparar una base de truita i al damunt s'incorporen els ingredients mentre es cou tot plegat a foc lent i finalment es gratina al forn.

És un plat diferent, i des del meu punt de vista una truita divertida i melosa. També existeixen moltes versions de truites fetes al forn d'arreu dél món, més endavant ja inspeccionaré quina agrada més.




Ingredients: (2 persones)
- 4 ous
- 2 carxofes
- pernil salat
- 1 ceba petita
- mozzarella
- romaní, orenga i sal

Primer de tot posem a coure la ceba i la reservem a un plat.
Netegem les carxofes, les tallem ben fines i les posem a coure. Reservem.

Ara batem els ous i els aboquem a la paella que la tindrem a foc mig. Anem donant forma a la truita pels voltants amb l'ajuda d'una espàtula de silicona i l'anem sacsejant perquè no se'ns enganxi de la base. Procurem tenir el foc no gaire fort, més aviat baix o mig.

Al cap de 5 min aproximadament anem incorporant la ceba i les carxofes al damunt de la truita, i afegim el pernil salat que tindrem tallat ben petit. Tapem la paella amb una tapa i deixem coure uns 5 min més.
Un cop veiem que estigui gairebé cuita afegim una mica de mozzarella al damunt de la frittata. Afegim un polsim de romaní i orenga i tornem a tapar.



Destapem la Frittata i la portem al forn perquè s'acabi de gratinar. Haurem de tenir el foc de dalt del forn encès a uns 180º, i al cap de 2-3 min la treiem.

La podem menjar acabada de fer o sinó freda, això és al gust de tothom ja que les truites són bones fredes i calentes.


Bon profit!

9 comentaris:

  1. Això ha d'estar molt i molt bo... m'encanten les carxofes! El toc de mozarella hi deu quedar de vici!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quina casualitat! La setmana passada una noia argentina em parlava de les frittates italianes que feia la seva mammma!!
    Això sembla una combinació de truita i pizza. I a més cadascú hi posa els ingredients que més li agraden!!!
    Petons

    ResponElimina
  3. ¡Qué bueno debe estar! ¡Qué desconsuelo! ¡Uhmmmmmm! Besos.

    ResponElimina
  4. A Lleida, al pis d'estudiants, feiem la truitapizza!!! a viam si un dia en penjo la recepta!

    ResponElimina
  5. Una fritatta deliciosa!! amb carxofes...ha de tenir un sabor magnífic!!una combi molt xula!! m'encanta
    Molts petonetss

    ResponElimina
  6. Hosti, aquest plat fa una fila de primera.

    Espero que quan provi de fer-ho, la fila de primera no esdevingui un nyap per culpa de les meves (maldestres) mans.

    ResponElimina
  7. Aquesta frittata deu estar boníssima, amb tots aquest ingredients i la mozzarella per segellar-ho tot.
    Tindre que provar-la aquest cap de setmana.
    Petons

    ResponElimina
  8. Tant sols veient els ingredient ja et venen ganes de tastar-la.

    ResponElimina
  9. Se ve riquísima la frittata y con alcachofas, que me encantan y queso...deliciosa.
    Besos

    ResponElimina