dilluns, 30 de maig del 2011
Fritatta de ceba i sobrassada
Acabem el mes de la mateixa manera que el vam inaugurar, aquest cop la Fritatta és un xic especiada, sucosa i melosa, sens dubte la que més m'ha agradat de totes tres.
Ingredients:
- 2 cebes de figueres mitjanes
- 70 gr de sobrassada
- 4 ous
- 50 gr de mozzarella ratllada
- orenga
- sal, pebre i oli
Primer tallem la ceba a rodanxes fines i les posem a sofregir. Quan estigui ben rossa la treiem i la reservem.
Ara batem els ous i els salem, amb la paella a foc mig-baix posem a coure la truita tot sacsejant i reseguint el contorn de la paella amb una espàtula de silicona perquè no se'ns enganxi.
Quan la truita estigui a mig fer, afegirem la ceba que teniem reservada repartint-la al voltant de tota la truita. Amb l'ajuda de dues culleres de cafè, fem petites boletes de la mida d'una avellana amb la sobrassada i la repartim per la truita.
Afegim la mozzarella i tapem amb una tapa.
Al cap de 5 min destapem i hi afegim una mica d'orenga i pebre.
Ara ho gratinem uns 4-5 min aproximadament al forn que el tindrem a uns 170º.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Jo no sóc gaire de sobrassada, però confesso que veient la pinta d'aquesta fritata, me'n menjaria un trosset molt de gust!
ResponEliminaTinc el nen amb la panxa regirada des d'ahir. Com és molt de sobrassada, millor esperi a la setmana entrant per oferir-li el premi d'aquest plat.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaReconec que la de carxofes era molt original.. però aquesta amb la sobrasada i les figues és tot un luxe!! M'ha encantat. Petons
Mmm!! Je prendrais bien une jolie pointe;) Merci du Partage et bon mardi à toi!!xxx
ResponEliminaOh, oh, oh!! Te'n puc demanar una per sopar? quina pinta per favor!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Per què serà que a mi també em vindria molt de gust per sopar?.
ResponEliminaJo me la menjava ara per esmorzar i tot!
ResponEliminaHavia vist frittates de verdures, eprò aquesta és molt millor!! Li hauré de fer al meu xicot que la sobrasada el torna boig!
Molts petonets!
Aquesta fritatta l’encantarà al Miquel, jo no puc amb la sobrassada
ResponEliminaPetons
Sion - fem un mos (Google no em deixa entrar)
Doncs a mi m'encanta la sobrassada, me l'apunto!
ResponEliminaPetonets.
Oh! Amb el que m'agrada la sobrassada, m'anoto la recepta que té una pinta... :)
ResponEliminaPetons!
Hola,
ResponEliminaLa sobrassada m'encanta; si començo a menjar-la, no puc parar.
Bona idea la de fer-la en fritatta!
Com soc nova per aquest mon bloggero-culinari, et llegeixo poc a poc.
Salutacions i bona tarda de diumenge.
:)