divendres, 16 de setembre de 2011

Albergínies farcides de gambes



Sempre m'han agradat les albergínies i realment s'han convertit en una de les meves hortalisses preferides, fins aquest estiu....


Ens vam decidir a plantar quatre plantes que des d'un moment se les veia petites i inofensives, però un cop van començar.... que encara no paren!


No és que em vegi obligada a inventar i cercar receptes amb albergínia, és que això finalment s'ha convertit en l'invasió de l'albergínia a casa.Però no ens podem queixar, que encara en seguim disfrutant! Així que aquí vé una recepta tímidament nova però ben gustosa.


Ingredients: (per dos persones)

- 2 albergínies grans o 4 de petites

- 150 gr de gambes pelades

- 1 tomàquet gran

- mitja ceba

- 100 ml de nata líquida

- mozzarella ratllada


Primer tallem les albergínies per la meitat, en fem uns petits talls en diagonal perquè se'ns coguin millor, hi posem sal i un xic d'oli i enfornem a 200º durant aproximadament 30 min. Al treure-les del forn hem de veure com la carn dels voltants s'estova, si encara es troba prou dura les deixem 10 min més. Reservem.


Tallem per la meitat les gambes pelades, i les saltejem dins una paella amb una mica de sal, pebre i oli a foc lent perquè en vagin treient el suc. Reservem.


Ara fem una mica de sofregit tot picant la ceba a dauets i al cap d'una estona incorporem el tomàquet pelat i tallat a daus. Hi posem dos pessics de sal i sucre i deixem coure.


Buidem les albergínies i en tallem la carn a daus. La incorporem al sofregit juntament amb les gambes i el seu suc. Deixem coure uns instants i afegim els 100 ml de nata líquida. Deixem coure uns 10-15 min fins que veiem que ha espessit.


Omplim les albergínies. Tirem un polsim de mozzarella ratllada pel damunt i enfornem uns 15 min a 200º.




Bon profit!

12 comentaris:

  1. Aquest estiu he perdut una mica la gana (xafogor, petits mal de caps, etc).

    Amb receptes com aquesta crec que no serà gens difícil recuperar-la.

    ResponElimina
  2. Sempre les farceixo de carn, segur que amb aquest farcit deuen estar boníssimes.
    Petons

    ResponElimina
  3. Y yo rellenándolas siempre de carne...
    Tengo que copietearte ;)

    ResponElimina
  4. Què bones!! Només les he menjades farcides de carn, de carbassons sí que n'he menjat amb gambes! S'haurà de provar!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina idea més bona! Això és convertir un plat de cada dia en un plat de diumenge. I si és amb albergínies de collita pròpia encara millor ;)

    ResponElimina
  6. Aquesta manera de cuinar les albergínies ha de ser deliciosa, jo també en tinc a l'hort i de moment estan controlades, provaré la teva recepta!

    ResponElimina
  7. Me ha encantado el relleno, tanto es así que te copio la receta.
    Riquísimaas.
    Besets

    ResponElimina
  8. Que bones! Amb gambes no les he farcides mai, però han d'estar de vici. Me la ben apunto aquesta recepta.
    petonets!!

    ResponElimina
  9. quina pinta per favor!! delicioses!! petons

    ResponElimina
  10. Quina recepta més bona !!!

    petonets

    ResponElimina
  11. Un farciment boníssim per un bon plat.
    Petons

    ResponElimina