dijous, 22 de setembre de 2011

Focàccia de sobrassada i formatge de cabra / AIG 2011



Aquesta és una de les moltes focàccies que he fet i encara em queden per provar de fer. Com ja sabeu alguns és un tipus de pa italià molt gustós, que s'acompaya tradicionalment d'herbes aromàtiques com el romaní, orenga, alfàbrega, etc... però com passa amb les pizzes aquest pa el podem combinar amb milers d'ingredients.

Si la sobrassada al forn és bona, amb aquest pa tovet i esponjós només cal que us ho imagineu i el proveu de fer sense por.


Ingredients:
- 240 gr de farina
- 120 ml d'aigua
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de sal
- 2,5 gr de llevadura liofilitzada
- sobrassada
- formatge de cabra
- orenga i sal

Primer posem dins la panificadora l'oli, l'aigua, la sal, la farina i la llevadura. Posem el programa d'amassar fins que acabi.
Un cop estigui la treiem i la col·loquem al damunt del paper sulfuritzat. Li donem la forma que volguem, rodona, rectangular, més gruixuda o més prima. Hi fem uns solcs tot prement el dit índex lleugerament i deixem llevar ben tapada amb un drap.

Al cap d'una hora hi tirem un polsim de sal, orenga, un raig d'oli i una mica de sobrassada i formatge de cabra esmicolats.
Enfornem a 250º amb el forn prèviament escalfat. Col-loquem la safata a sota de tot i al cap de 15 min ja tindrem el nostre pa aromàtic llest i calentó. Només quedarà gaudir-lo acompanyat de ben poca cosa que no li faci ombra.


Amb l'entrada d'avui voldria fer referència de la meva participació a l'AIG 2011 que aquest any organitza el blog Mis recetas bordadas, amb un logotip d'allò més engrescador que ha dissenyat la Carol de Design with love. És el meu primer any i no volia deixar-me perdre aquest esdeveniment que me'l prenc amb il·lusió (entonació estil Mas), així que us animo a participar si és que no ho heu fet encara.
Els meus gustos són molt variats, tendeixo a ser receptiva amb el que l'altre cregui que em pot fer il·lusió i evidentment em sigui útil. Només diré que els llibres i revistes de cuina em tornen boja, així com petits detallets per poder innovar els productes de panaderia, brioxeria, pastisseria, etc... sobretot aquells menys usuals als supermercats quotidians.

Bon profit!

17 comentaris:

  1. Les focaccies són tan bones, i aquesta amb sobrassada ha de ser un vici!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Aquest estiu a Itàlia vam tastar unes focaccies boníssimes. Clar que cap portava sobrassada, je je je... La combinació amb el formatge ha de quedar sensacional.

    ResponElimina
  3. Me gusta la mezcla!!!. un beso.

    ResponElimina
  4. Deliciosa, a casa ens encanten les focaccia.

    ResponElimina
  5. uaalaaaa que bona deu ser!! ideal per anar-hi picant!! m'agrada molt la idea! petons

    ResponElimina
  6. Les focaccies són molt bones, aquesta ha d'estar genial.
    Salutacions :)

    ResponElimina
  7. M'encanta la combinació que hi has posat, a casa no duraria res!

    ResponElimina
  8. Me encanta esta masa y con ese acompañamiento que delicia,cazan a la perfección ;))

    ResponElimina
  9. M'encanta la foccacia i aquesta versió més de la terra ha de ser deliciosa!!La combinació és una de les meves preferides per les creps saldes, nyam!

    molts petons!!

    ResponElimina
  10. Si que t'ha quedat esponjosa, si!
    És un dels meus eterns pendents i mira que m'agraden!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  11. En tres paraules: ba - ve - jo.

    I, sense un pitet a ma, la camisa negra entallada comprada a Zara està quedant perduda perduda.

    ResponElimina
  12. saps que tot i que m'encanten les focaccia no n'he fet mai????? haig de fer-ne ja!!!! petonets

    ResponElimina
  13. Que bona guapa!!!! aquesta me l'apunto que amb sobrassada només he fet pizza, i amb focaccia ha d'estar tremenda!!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  14. M'encanten les focaccies, i aquesta ha d'estar boníssima!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. la focaccia es uno de mis panes favoritos, esque me vuelve loca. En casa no dura ni medio asalto y eso que me gusta que de vez en cuando me sobre algo de pan para asi hacer pan rallado, pues de este nada de nada! Y esque te da tanto juego, verdad?! Tu version me encanta.

    Un besito

    ResponElimina
  16. Una mezcla muy interesante ..habra que probar ..bsssMARIMI

    ResponElimina
  17. Hola guapa tu,

    veig que no fa pas massa va ser el teu aniversari, PER MOLTS I MOLTS ANYS

    Una coca molt bona i amb sobrassada hummm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina