diumenge, 11 de setembre de 2011

Pastís de formatge amb fruits secs caramel·litzats



El mes de Setembre es converteix en un dels més esperats per mi, al contrari de molta gent celebro que s'acabi l'angoixós estiu que s'enganxa per tot arreu, és el mes en el que afegeixo un any sobre l'esquena i des de fa temps que inauguro el forn amb un pastís de formatge.

Aquesta vegada es tracta d'un pastís de formatge lleuger, senzill però amb un toc de fruits secs que li queda "Estupendo", així que anem per feina!

Ingredients:
- 6 galetes digestive
- 25 gr de mantega
- 400 gr de crema de formatge
- 150 gr de formatge
- 2 ous i 1 rovell
- 100 ml de nata líquida
- 80 gr d'ametlla mòlta
- 1 culleradeta d'essència de vainilla

Encenem el forn a 170º i omplim la safata amb dos dits d'aigua.

Ara farem la base tot picant les galetes i barrejant-les amb la mantega semi-fossa. Cobrim la base del nostre motlle amb paper film i al damunt hi col·loquem la base ajudant-nos d'una cullera o prement amb les mans. Reservem a la nevera perquè endureixi.

En un bol mesclem la crema de formatge, el sucre, la nata líquida, els ous batuts i l'essència de vainilla. Un cop ben mesclat hi afegim l'ametlla mòlta i ho aboquem al damunt de la base de galeta.

Ho introduim al forn i deixem coure al bany maria uns 60 min fins que al punxar-lo ens quedi quallat. Treiem i deixem refredar una hora abans de desenmotllar.



Per la cobertura:
- 100 gr de mescla de fruits secs caramel·litzats (sèsam, pipes, ...)
- 10 gr de mantega

Fonem la mantega i afegim els fruits secs caramel·litzats. De seguida els afegim pel damunt del pastís tot escampant-los.
En aquest cas he acabat de decorar amb una figa tallada a quarts i caramel·litzada.

Bon profit i bona diada!

16 comentaris:

  1. ¡Qué decilica, con queso y frutos secos caramelizados! ¡Qué cobertura más rica! Voy a desayunar ahora y encantada me tomaba un trozo. Besos y feliz domingo.

    ResponElimina
  2. Me'n demano un trosset per inaugurar la temporada... per mi els anys també comencen al setembre! Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Una cobertura divina.
    Te ha quedado una tarta gourmet! :)

    ResponElimina
  4. Una tarta espectacular!! me ha encantadoesta receta.
    bss Esther

    ResponElimina
  5. Aixi asi que comença be el setembre, perque el que fa a la calor...no para.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Quina bona idea amb els fruits caramel.litzats!, aquest pastís que sense res ja és boníssim, així encara té un PLUS de glamour... Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Cada año que pasa llevo peor el calor y estos dos últimos días han sido imposibles,pero es una lástima que se acabe el verano,en que se pueden disfrutar de largos días...en fin...
    tus postres de queso siempre son bienvenidos,éste tambien me lo copio,para un día de estos...a disfrutar de septiembre ;)

    Cariños

    ResponElimina
  8. jeje Ja en som dues que no ens agrada la calor! I pel que va de mes... seguim tenint estiu. :(
    El pastís, ideal... ben fresquet per combatre aquesta xafogor!
    Petons!

    ResponElimina
  9. m'agrada molt la idea dels fruits caramelitzats!!!! apuntadíssim. Petonets guapa

    ResponElimina
  10. A mi també m'encanten els pastissos de formatge!
    i la combinació de formatge, figues i fruits secs és sensacional i molt de casa nostra. Boníssim!

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats!
    Això de que s'acaba l'estiu...Aquest any em sembla que no.
    M'agraden molts els pastissos de formatge.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Un bon acompanyament per un bon pastis
    Petons

    ResponElimina
  13. Esos higos me chiflan ..y los druots caramelizados una idea estupenda ...te ha quedado muy original y deguro deliciosa bssmMarimi

    ResponElimina
  14. Tu ho has dit: "estupendu", amb aquesta u final que anticipa el goig de menjar-se'l.

    ResponElimina
  15. Las tartas con queso me encantan, esa textura luce exquisita.
    Bss

    ResponElimina
  16. T'ha quedat que fantàstic. I ara que és temps de figues!

    ResponElimina