diumenge, 18 de setembre de 2011

"Pilota" de formatge i salsa de mostassa


Ja fa dies que vam fer el nostre viatget d'estiu a Andorra, i allà és on vam disfrutar i provar aquest tipus de carn feta al forn que ens va captivar des del primer moment.

Es tracta d'una espècie de pilota farcida de formatge però feta al forn i acompanyada d'una salseta de mostassa ben senzilla.

Senzill, bo, deliciós, ràpid i sorprenent.

Ingredients:
- 400 gr de carn picada (porc i vedella)
- 40 gr de pa de motlle integral
- 1/2 ou batut
- sal, pebre blanc, comí i orenga
- 100 gr de formatge ratllat
- farina
- 1 patata grossa
- 100 ml de nata líquida per cuinar
- 1 cullerada de mostassa antiga

Recomano que la nostra particular pilota farcida la preparem el dia abans i la conservem a la nevera, perquè d'aquesta forma estarà molt més ferma i les espècies hauràn fet la seva feina.
Primer es barreja dins un bol la carn picada juntament amb el pa integral esmicolat, mig ou batut i el conjunt d'espècies. Un cop ben mesclat es reserva a la nevera.

Ara ratllem el formatge, en aquest cas vaig prferir escollir un de formatge de bola que es desfà ràpid i queda molt bé. Un cop ratllat treiem la carn de la nevera i l'estirem al damunt del paper film tot fent un rectangle, escampem el formatge pel mig i l'emboliquem amb l'ajuda del paper film tot premsant la carn amb compte. Enrrotllem com si féssim qualsevol tipus de carn enrrotllada i la reservem a la nevera fins el dia següent.

Enfarinem la nostra "pilota" i la segellem a la paella amb una mica d'oli. La treiem del foc i l'enfornem dins una safata a 200º uns 20-25 min. (L'hem d'anar girant amb compte)

De mentre preparem unes patates per fregir, i una salsa de mostassa amb la nata líquida i la cullerada de mostassa perquè es vagi espessint a foc lent.

Emplatem i guarnim amb les patates i la salseta a punt.



Bon profit!

15 comentaris:

  1. Uau, ja m'imagino el moment de tallar la pilota i veure com surt tot el formatge fos de dins... mmmm.... boníssim!

    ResponElimina
  2. Tot i que a mi no m'agrada el formatge, reconec que fa una pinta fantàstica...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Això de tallar la pilota i que surti aquest formatge...mmmm...fan ganes de sucar-hi pa!! Petons!

    ResponElimina
  4. uy, que pena que no está en castellano porque esta vez si que no entiendo casi nada... :o(

    ResponElimina
  5. Quina passada de pilota i el formatge... quina pinta més deliciosa!

    ResponElimina
  6. quina bomba!! ha de ser boníssim menjar-se el formatge desfet!!! petonets guapa (per què no et poses un traductor a la barra lateral?)

    ResponElimina
  7. No sóc massa de carn però et puc asegurar que aquesta la tastaria segur. Si va "disfressada" si que en menjo, ni que sigui una miqueta.
    Petons.

    ResponElimina
  8. wow! amb el q m'agrada a mi el formatge!

    ResponElimina
  9. Hola, hola!
    Et deixo aquest comentari per dir-te que t'hem inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir tots els blocs de cuina escrits en català.
    Si no vols ser-hi, si us plau fes-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust!

    Salut!

    ResponElimina
  10. Ai, com m'agrada la pilota!! I aquesta tan original segur que és la bomba... i això que no sóc gens formatgera!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Uauu...doncs a mi aquest regalim de formatge que surt em fa venir salivera. Quina cosa més bona, per favor! La tasto, fixo! Petons

    ResponElimina
  12. Una pilota amb un gran farcit, ha d’estar boníssima, a la llista de pendents
    Petons

    ResponElimina
  13. Wow!! aquest farcit de formatge em sembla genial!!! té una pinta deliciosa, no hi coneixia.
    Molts petonetss

    ResponElimina
  14. Ahir vaig preparar aquesta pilota i avui l'he cuita, ens l'hem cruspit per sopar, no podíem parar de bona que és! Moltes gràcies per la recepta!

    ResponElimina