dilluns, 26 de setembre de 2011

Trifle de figues i mascarpone




































Ja estem en plena tardor i se'ns acaben els trifles, aquells postres magnífics que refrescaven i entretenien qualsevol nit d'estiu. A mode d'acomiadament farem un trifle amb les ultimes figues de temporada.

Ingredients: (per dos copes)
- retalls de pa de pessic, melindros, etc...
- 2 cullerades de vi de xerès dolç
- 4 cullerades de melmelada de figues
- 100 gr de mascarpone
- 100 ml de nata líquida per muntar
- 2 cullerades de sucre
- 2 figues (sucre i ametlla mòlta)

Primer començem a fer la crema de mascarpone tot barrejant el formatge amb el sucre. Afegim la nata líquida i ho muntem tot amb les varilles. Reservem a la nevera.

Ara muntem les copes i a la base hi col·loquem els retalls de pa de pessic a quadradets irregulars. Afegim una cullerada de vi de xerès a cada copa i seguidament dues cullerades de melmelada de figues que haurem escalfat prèviament al microones (és un truc que faig servir perquè aquest tipus de melmelada resulta massa sòlida per treballar-hi).

Aboquem una mica de crema de mascarpone i per últim obrim cada figa a quarts, hi espolsem una cullerada de sucre i una d'ametlla mòlta i les caramel·litzarem al forn.

Bon profit!

15 comentaris:

  1. Figues i mascarpone, una combinació totalment guanyadora!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Me l'apunto per fer-lo ja, abans que s'acabin les figues!

    ResponElimina
  3. aquest tipus de postres són boníssims! a més són tan fàcils de preparar que quedes com una reina amb uns quants minuts!!! petonets

    ResponElimina
  4. Acabo de dir el mateix a un altre blog, la combinació de mascarpone i figues em sembla sensacional. I la presentació en copes queda molt elegant ;)

    ResponElimina
  5. Delicioso!! hay que aprovechar los higos que ya se van acabando!

    ResponElimina
  6. I a hon està escrit que no poguem menjar aquets deliciosos postres, si no es estiu????
    Que jo he fet els primers aquest estiu i m'han encantat!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Apa!!! Que on va sense hhhhhh, jajajaja

    ResponElimina
  8. m encanten les figues, i ara que hi ha collita es un moment perfecte per fer aquest postre tan bo i apetitós. M'ha agradat molt, ho faré. una bessada

    ResponElimina
  9. Es veu que totes dues ens ha donat per les figues i, és que estan tan bones...mmmm!!!la teva combinació em pareix de 10, amb el formatge mascarpone deu estar de luxe....i com m'han quedat unes quantes, aquesta recepta cau segur, ja et contaré!!!!!

    ResponElimina
  10. Brutal!! és un pecat això per mi, repetiria i repetiria fins cansar-me'n (mai) petons

    ResponElimina
  11. Unes postres delicioses, i que es poden menjar sempre amb temps de figues
    Petons

    ResponElimina
  12. Con higos,que placer,que rico y que de todooo,como me gustan.Me lo llevo,eh!!

    CAriños

    ResponElimina
  13. No n'he preparat mai, si faig alguna cosa semblant és amb iogurt.
    Tinc pensat fer una recepta amb figues, sort que m'has dit que ja s'acaben.
    Petons.

    ResponElimina
  14. El triffle és un postre que sempre em crida l'atenció, pk és fàcil i el resultat bestial, com el teu, però encara no m'he animat! no tardaré gaire veient aquesta delícia!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  15. Hola!
    Este es uno de esos postres que siempre me ha gustado, puedes poner tantas cosas ....que rico!

    Besitosss

    ResponElimina