Ja estem en plena tardor i se'ns acaben els trifles, aquells postres magnífics que refrescaven i entretenien qualsevol nit d'estiu. A mode d'acomiadament farem un trifle amb les ultimes figues de temporada.
Ingredients: (per dos copes)
- retalls de pa de pessic, melindros, etc...
- 2 cullerades de vi de xerès dolç
- 4 cullerades de melmelada de figues
- 100 gr de mascarpone
- 100 ml de nata líquida per muntar
- 2 cullerades de sucre
- 2 figues (sucre i ametlla mòlta)
Primer començem a fer la crema de mascarpone tot barrejant el formatge amb el sucre. Afegim la nata líquida i ho muntem tot amb les varilles. Reservem a la nevera.
Ara muntem les copes i a la base hi col·loquem els retalls de pa de pessic a quadradets irregulars. Afegim una cullerada de vi de xerès a cada copa i seguidament dues cullerades de melmelada de figues que haurem escalfat prèviament al microones (és un truc que faig servir perquè aquest tipus de melmelada resulta massa sòlida per treballar-hi).
Aboquem una mica de crema de mascarpone i per últim obrim cada figa a quarts, hi espolsem una cullerada de sucre i una d'ametlla mòlta i les caramel·litzarem al forn.
Bon profit!
Figues i mascarpone, una combinació totalment guanyadora!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Me l'apunto per fer-lo ja, abans que s'acabin les figues!
ResponEliminaaquest tipus de postres són boníssims! a més són tan fàcils de preparar que quedes com una reina amb uns quants minuts!!! petonets
ResponEliminaAcabo de dir el mateix a un altre blog, la combinació de mascarpone i figues em sembla sensacional. I la presentació en copes queda molt elegant ;)
ResponEliminaDelicioso!! hay que aprovechar los higos que ya se van acabando!
ResponEliminaI a hon està escrit que no poguem menjar aquets deliciosos postres, si no es estiu????
ResponEliminaQue jo he fet els primers aquest estiu i m'han encantat!!!
Petonets.
Apa!!! Que on va sense hhhhhh, jajajaja
ResponEliminam encanten les figues, i ara que hi ha collita es un moment perfecte per fer aquest postre tan bo i apetitós. M'ha agradat molt, ho faré. una bessada
ResponEliminaEs veu que totes dues ens ha donat per les figues i, és que estan tan bones...mmmm!!!la teva combinació em pareix de 10, amb el formatge mascarpone deu estar de luxe....i com m'han quedat unes quantes, aquesta recepta cau segur, ja et contaré!!!!!
ResponEliminaBrutal!! és un pecat això per mi, repetiria i repetiria fins cansar-me'n (mai) petons
ResponEliminaUnes postres delicioses, i que es poden menjar sempre amb temps de figues
ResponEliminaPetons
Con higos,que placer,que rico y que de todooo,como me gustan.Me lo llevo,eh!!
ResponEliminaCAriños
No n'he preparat mai, si faig alguna cosa semblant és amb iogurt.
ResponEliminaTinc pensat fer una recepta amb figues, sort que m'has dit que ja s'acaben.
Petons.
El triffle és un postre que sempre em crida l'atenció, pk és fàcil i el resultat bestial, com el teu, però encara no m'he animat! no tardaré gaire veient aquesta delícia!
ResponEliminaUn petonàs!
Hola!
ResponEliminaEste es uno de esos postres que siempre me ha gustado, puedes poner tantas cosas ....que rico!
Besitosss