dimarts, 20 de setembre de 2011

Pastís de mascarpone i un any de més












 

Un pastís de mascarpone totalment desconegut per mi, però molt senzill de fer en un dia especial per mi. Avui en faig 26..... l'any passat encara feia gràcia quan pensaves en el quart de segle i bla bla bla..... però la cosa va sumant, els dies van passant, i te n'adones que el més important no és sumar anys sinó dies, experiències, alegries, plors, sorpreses, emocions i sobretot anar vivint.

Doncs bé, porto dies pensant quin serà el magnífic pastís que havia de fer avui, volia que en fós un de nou, "apostoflant", innovador... però m'he decidit per aquest senzillet pastís de textura cremosa i amb un toc de melmelada de gerds que ho acaba d'arrodonir. Això sí, és el primer cop que el faig amb una massa com a base i no amb galeta, en alguna cosa havia d' innovar una mica, no?

Ingredients:
- 115 gr de mantega en pomada
- 125 gr de sucre
- 3 ous
- 125 gr de farina
-1/2 sobre de llevadura
- 3 cullerades de melmelada de gerds
- 500 gr de mascarpone
- 200 ml de nata per muntar
- 100 gr de sucre llustre
- gerds

Primer farem la base tot barrejant la mantega amb el sucre. Anem afegint els ous un a un amb compte de que no se'ns talli. Per últim afegim la farina i la llevadura a la mescla. Incorporem la massa dins el motlle que volguem i enfornem a 180º uns 20 min. Treiem del forn i deixem refredar.

Ara preparem la crema de formatge del damunt i mesclem el mascarpone amb el sucre llustre. Afegim la nata líquida i muntem amb unes varilles. Reservem a la nevera.
Quan la base hagi refredat la treiem del motlle i la col·loquem en un plat de servir. Tornem a col·locar el motlle lateral i untem pel damunt amb la melmelada de gerds. Ara incorporem la crema de formatge i el deixeu quallar al congelador unes 2-3 hores i després el deixeu a la nevera.

Per desenmotllar és preferible un ganivet de punta rodona prèviament mullat, ja que d'aquesta forma ens sortirà perfecte.


Bon profit!

23 comentaris:

  1. Doncs t'ha sortit apostoflant, innovador, la txitxa i pistonut.

    I tot i que els 26 em fan ... (grrrr) ... una mica d'enveja: molteeeeeeeeeees felicitats!!!

    ResponElimina
  2. Las frutas rojas en los postres dan una sensación de opulencia y hermosura irresistible, no crees?
    Me ha chiflado

    ResponElimina
  3. Per molts anys guapa!!!! Quan en vaig fer 26 em va passar el mateix que a tu... i no vull ni pensar què passarà quan l'any que ve en faci 30!! :P

    M'encanta el pastís que has triat per celebrar-ho!

    Passa un dia genial maca!!

    Petonets

    ResponElimina
  4. Per molts anys!
    La combinació de la melmelada de gerds amb la crema de mascarpone ha de quedar molt bé. Per mi, aquests són els millors pastissos d'aniversari ;)

    ResponElimina
  5. Per molts anys maca!!! 26 no són res eh? que jo els faré al gener...jiji =)
    Aquest pastís m'ha encantat, el mascarpone i els gerds fan una barreja irresistible!! no et queda una miqueta???
    Petons

    ResponElimina
  6. Feliç Aniversari, un pastís boníssim per celebrar una ocasió especial!

    ResponElimina
  7. PEr molts anys!! Jo també en tinc 26, però els vaig fer el 4 de gener, i aquest pastís també m'encantaria! tot el que dur mascarpone és la meva perdició!!jaja petons guapa i que acabis de passar un molt bon dia!

    ResponElimina
  8. Quina bona manera de celebrar els 26... (quien los pillara)
    Moltissimes felicitats!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. per molts anys! no repetiré 'quien los pillara', però pensar-ho, ho penso!

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats!!
    Així m'agrada: un bon pastís per celebrar-ho!!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Moltíssimes felicitats!! espero que hagi segut un dia genial, i amb aquest pastís, segur!

    ResponElimina
  12. Bueno no quieras imaginar cuando hagas los 40...y 1...y 2...y 3.....y me paro ahí,que seguiría....cuanta juventud te queda por delante,si podrías ser mi hija,que tiene 25...Muchísimas felicidades!!
    Has elegido muy bien para convidarnos.

    Un beso grande y que acabes de pasar un bonito día.

    ResponElimina
  13. Dos veces felicidades.Una por cumplir 26 añitos (quien los pillara) y otra por esa tarta que dice cómeme.
    Besazos

    ResponElimina
  14. PER MOOOOOOLTS ANYS!!!, quin pastís tan bonic... realment t'ha quedat preciós i com tú saps, molt ben decorat, senzill i amb bon gust. Ets fanàtica del formatge,nooo?... Una abraçada!

    ResponElimina
  15. moltísssssssimes felicitats guapa!!!! i que en puguis fer molts més!!! aquest pastís és la millor manera de celebrar-ho!!! quina bona pinta! petonets i que acabis de passar un bon dia

    ResponElimina
  16. Per molts anys! Un pastís ben digne d'un aniversari, ha de ser deliciós!

    ResponElimina
  17. Òscar moltes gràcies! No me'n cansaré de dir-ho, ets un crack!

    Tere gràcies, mentre es vegi eptitós ja en tinc prou jeje

    Isabel pienso como tu, a veces los frutos rojos le dan cierta elegancia al pastel más sencillo del mundo!

    Fogons de la bordeta moltes gràcies! mentre anem fent anys suposo que és el més important oi? jeje a mi de moment crisi crisi.... només em va picar quan en vaig fer 20, allà va ser quan vaig veure el canvi de vida que vindria!Petons

    Gemma molts gràcies! aquest tipus de pastissos són els que mai fallen, a tothom agraden i quedes bé. Petons ;)

    Helena! "tocaya" meva! jeje. Si pares a pensar-ho 26 no són res, però que un nen de 10 anys et començi a dir senyora et fa replantejar aquest concepte de juventud, jeejejej Petons guapa i acaba de disfrutar dels 25 ;)

    Sweet 180º moltes gràcies! :)

    Roser gràcies! si el mascarpone et tira tant ja en som dues, no sé que tindrà la crema de formatge que enganxa tant oi? Petó!

    Gemma gràcies! cada dia hem de celebrar-ho a lo grande! ;)

    Manel gràcies jeje, això em fa sentir jove jejejje Petons!

    Bon tiberi moltes gràcies! no podia regalar-me qualsevol pastís! ;) Petons!!

    Cinta gràcies! apuntada quedes a la meva llista de blogs. Esperem que aquest sigui un gran any, mentre sigui igual que el passat ja en tinc prou ;)

    Silvia guapa, muchas gracias! la verdad es que me queda "juventud" por delante pero cuando cumples uno más... ves que no puedes desperdiciar ningún dia. Tu hija tiene 25?! carai, que madre tan joven tiene, no?
    Besos!! :)

    Orquidea gracias!! espero hacer muchos más pasteles que digan...comeme! ;) Besoss

    Mercè Mercè Mercè, moltes gràcies guapa! Tu sempre enviant missatges positius que fan pujar l'autoestima! Tan com fanàtica no m'ho havia plantejat, però em penso que ho hauré de començar a rumiar.... mmmm.... ja està! sí! em penso que ho sóc jeje Jo que creia que la xocolata em tenia enganxada....
    Una abraçada forta per tu, la pròxima en fer anys ets tu oi?? jeje ;)

    ResponElimina
  18. Judith moltes gràcies guapíssima! la veritat és que el més important és anar sumant! clar que sí. Petons mils ;)

    Visc a la cuina gràcies! Si que era deliciós si, ben cremoset i perfecte amb els gerds, és dels pastissos d'aniversari en el que menys m'hi he complicat la vida! ;) Petons guapa

    ResponElimina
  19. 26??????????? Són poquets dona!
    Els pastissos de formatge m'agraden molt i els gerds, no em canso de repeteri-ho, m'agraden tant!
    Moltes felicitats!

    ResponElimina
  20. Holaa! :) no coneixia el teu blog, i m'ha agradat molissim!! veig que arribo bastant a temps per felicitar-te per l'aniversari, a mi encara em falta arribar al quart de segle, però mica i sense dir res es va acostant! jeje M'ha agradat molt aquest pastís. Et poso a la llisa per o perdre el blog de vista, fins aviat!
    Bet

    ResponElimina
  21. Per mooolts anys!. Has fet una bona tria per al pastís. Vas bufar espelmes, oi?

    ResponElimina
  22. Per mooolts anys!!! Ui, 26 no són res!! ;)
    El pastís em sembla, sensacional!
    Petons!

    ResponElimina