dijous, 24 de febrer de 2011

Mini bundt cakes de nabius


Ingredients: (per 12 unitats)
- 125 ml de llet
- 150 gr de farina
- 100 gr d'ametlla mòlta
- 125 gr de sucre
- 3 ous
- 50 ml d'oli
- 1 sobre de llevadura
- 150 gr de nabius
- 1 cullerada d'essència de vainilla
Per fer els mini bundt cakes cal que barregem tots els ingredients i els col·loquem dins els nostres motlles de silicona. (En el cas que en volguem fer un de gran també pot sortir igual de bo, això si l'haurem de tenir com a mínim uns 50 min al forn).
Enfornem a 190º durant uns 25 min aproximadament, fins que al punxar amb un punxó aquest sorti net.

Ingredients: (per la crema de formatge)
- 100 ml de nata per muntar
- 50 gr de sucre
- 75 gr de formatge cremós
- canyella en pols
Muntem la crema de formatge tot barrejant la nata, el formatge i el sucre.
Un cop es refredin els bundt cakes, amb l'ajuda d'una màniga pastissera incorporem una mica de la nostra crema de formatge al mig del pastisset, i per acabar espolsem un pessic de canyella en pols.
Bon profit!

dilluns, 21 de febrer de 2011

Focàccia de tomàquet i formatge de cabra



L'altre dia mentre rumiava un nou tipus de focàccia se'm va ocórrer traslladar un ingredient a la pròpia massa, de manera que ens queda una focàccia de tomàquet suau i gustosa però amb un gratinat de formatge de cabra que fa plorar a qualsevol.
Si sou fanàtics de les focàccies proveu-la, no us decepcionarà.

Ingredients:
- una cullerada d'oli
- 120 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat sec
- 1 cullerada d'orenga
- 8 tomàquets secs en conserva
- formatge de cabra

Primer posem tots els ingredients dins la panificadora seguint l'ordre establert, excepte el formatge de cabra.

Un cop hagi acabat el programa, la treiem fora i li donem la forma desitjada. Hi marquem uns solcs, hi tirem un raig d'oli i col·loquem els talls de formatge de cabra al damunt, sobretot que siguin talls gruixuts perquè sinó se'ns cremaria el formatge.

Espolsem una mica d'orenga i l'enfornem a 250º durant uns 15 min aproximadament.



Bon profit!

dissabte, 19 de febrer de 2011

Pastís mousse de fruits vermells



Aquesta és una recepta senzilla de fer i lleugera.
Sembla ser que la primavera vol treure el cap.....

Ingredients:
- 200 gr de maduixes
- 350 ml de nata per muntar
- 100 gr de sucre
- 50 ml de llet
- 5 fulles de gelatina o un sobre
- 70 gr de mantega
- 80 gr de galetes
- fruits vermells per decorar

Primer posem paper del forn a la base del nostre motlle.
Posem les galetes a la picadora i la mantega a fondre al microones. Mesclem els dos ingredients i distribuim la base de galeta al fons del motlle ajudant-nos d'una cullera. Reservem a la nevera.

Netegem les maduixes i les triturem. Muntem la nata amb el sucre i afegim les maduixes triturades. Barregem i afegim la gelatina en els 50 cl de llet tèbia i seguim barrejant.



Distribuim la mescla damunt la base de galeta i ho deixem un mínim de dos hores al congelador.
Ho guardem a la nevera fins els moment de servir.
Es recomana que es faci la nit abans perquè conservi la textura de mousse, sinó ens la trobarem congelada.

Decorem amb uns fruits vermells distribuits pel damunt.



Bon profit!

dimecres, 16 de febrer de 2011

Aperitiu de carxofes farcides



Aquestes carxofes poden servir perfectament com un aperitiu o entrant. És una recepta senzilla de fer però amb un resultat excel·lent.

Ingredients: (per 2 persones)
- 4 carxofes
- 4 làmines de cansalada viada
- 75 gr de formatge blau

Primer de tot netegem les carxofes i les posem a bullir dins una olla. Un cop estiguin cuites les treiem del foc, les refresquem i les reservem.

Ara fem un forat a la part central de la carxofa amb l'ajuda d'una cullera petita.
Tallem el formatge blau i el netegem de la seva crosta. Pel contrari podem fer servir qualsevol formatge com el Gorgonzolla o el Roquefort que pot quedar prou bé.

Emboliquem el voltant de la carxofa amb una làmina de cansalada viada i punxem les puntes amb l'ajuda d'un pals de broquetes.

Enfornem a 200º durant uns 15-20 min. Un cop fetes els hi treiem els pals i servim.


Bon profit!

dissabte, 12 de febrer de 2011

Calzone de botifarra i bolets



Aquesta Calzone ja fa anys que la vaig veure fer al mestre de les pizzes, en Fabián Martín.
És deliciosa i sobretot molt original.

Ingredients per la massa de la pizza:
- 1 cullerada d'oli
- 125 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca

Possem tots els ingredients dins la panificadora, programem i esperem a que llevi. Si no tenim
panificadora ajuntem tots els ingredients dins un bol excepte l'aigua que la posarem tèbia, anem incorporant l'aigua i amassem fins obtenir una bola elàstica. Deixem llevar. Al cap d'1hora l'estirem damunt d'un paper sulfuritzat.



Ingredients per la calzone:
- 1 botifarra grossa
- xampinyons llaminats
- mozzarella
- salsa de tomàquet
- beixamel
- 1 rovell d'ou
- formatge Emmental
- orenga

Pelem la botifarra i la trinxem en una paella amb una mica d'oli. Afegim uns quants xampinyons llaminats i salpebrem. Saltejem una estona i reservem.
Col·loquem dos cullerades de salsa de tomàquet a mitja massa de pizza. Afegim la carn amb els bolets al damunt i per últim hi posem un grapat de mozzarella ratllada i una mica d'orenga.
Tanquem la calzone i segellem com si fós una cresta.

Ara mesclem una mica de beixamel que haurem fet prèviament amb el rovell d'ou i una mica de formatge Emmental ratllat. Ho escampem pel damunt de la calzone.

Enfornem a 250º durant 15 min aproximadament.

Bon profit!

dijous, 10 de febrer de 2011

Pastís mousse de crema catalana i brownie



Des que vaig veure aquesta recepta al blog de la Mercè a http://www.cuinaperllaminers.com sabia que l'havia de fer algún dia.
Així doncs l'he adaptada a la meva manera de fer la cuina, però el resultat segueix sent un postre fí, elegant i sobretot dolç i exquisit.

També ho podeu provar de fer amb una base de galeta que pot resultar igual de bo.



Ingredients pel brownie:
- 150 gr de xocolata negra
- 100 gr de mantega
- 2 rovells i 2 clares
- 75 gr de sucre
- 30 gr de farina

Posem a fondre la xocolata al bany maria. Un cop desfeta hi afegim la mantega i deixem que es dissolgui. Reservem.

Batem les clares amb la meitat del sucre, i per altra banda mesclem els rovells amb l'altre meitat de sucre.
Barregem la xocolata amb la crema dels rovells i incorporem la farina. Finalment anem incorporant les clares i mesclem amb compte.

Aboquem la massa en un motlle cilíndric amb paper del forn a la base, i enfornem a 190º durant uns 15 min, fins que al punxar amb un punxó aquest surti net.
Un cop cuit el treiem i deixem refredar.
Nota: En aquest cas no he inclòs nous perquè resultés més agradable al paladar.


Ingredients per la mousse de crema catalana:
- 6 rovells d'ou
- 270 gr de sucre
- 750 ml de llet
- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona
- 75 gr de maizena
- 4 fulles de gelatina
- 200 ml de nata per muntar
- 50 gr de sucre

Deixem les 4 fulles de gelatina remullant-se amb aigua.

Posem al foc la llet amb la llimona i la canyella. A part barregem els rovells amb el sucre (270 gr) i una miqueta de llet. Afegim la mescla a la llet que teniem escalfant-se i anem remenant sense parar. Quan començi a arrencar el bull afegim la maizena diluïda amb una mica de llet i esperem a que espesseixi sense deixar de remenar.

Ara escorrem les 4 fulles de gelatina i les incorporem dins la crema tot donant voltes fins que s'hagi desfet.
Muntem la nata amb 50 gr de sucre i ho incorporem amb la crema catalana. Ho semi-muntem amb les varilles i ho aboquem damunt del nostre brownie.
Guardem al congelador fins al dia següent, i després ho tindrem a la nevera un mínim de 7 hores abans de servir.



Bon profit!

dimecres, 9 de febrer de 2011

Focàccia de ceba i formatge de cabra



Aquesta recepta la vaig extreure del bloc de la Ingrid http://mylovelyfood.blogspot.com/. És ple de propostes espectaculars, i per una fanàtica de les focàccies com jo no vaig poder evitar la temptació de provar aquest pa italià tant gustós, esponjós i melós al tacte.

Com que a casa tenim vici per les focàccies, la recepta l'he adaptada a la meva pròpia, de manera que podeu seguir la que més us convingui però sobretot proveu-la.
Us encantarà. Segur!

Ingredients:
- 1 cullerada d'oli
- 125 ml d'aigua
- mitja culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1/2 sobre de llevadura seca
- ceba
- formatge de cabra
- orenga

Primer haurem d'incorporar els ingredients a la panificadora seguint l'ordre indicat. Posar el programa de massa per llevar i esperar.
Si no teniu panificadora només haureu de barrejar la farina amb la sal i la llevadura. Escalfar una mica l'aigua i anar-la incorporant juntament amb l'oli.
Barregem bé i amassem amb paciència fins aconseguir una bola elàstica. Deixar llevar entre 1-2 hores tapada amb un drap.

Un cop tinguem la massa llevada l'aplanem i li donem la forma desitjada (compte perquè no l'haureu d'estirar, no estem fent pizza). Fem solcs tot prement lleugerament amb el dit. Col·loquem les rodanxes de ceba pel damunt, i després les rodanxes de formatge de cabra (talleu-les d'un dit de gruix).
Hi tirem una mica d'orenga, sal i un rajolí d'oli d'oliva.

Enfornem a 250º amb el foc a dalt i a baix, i amb la safata a sota del tot durant uns 10-15 min.

Bon profit!

dimecres, 2 de febrer de 2011

Ous al curri



El curri és d'aquelles espècies que no han influenciat gaire en la meva cuina, fins que l'altre dia xafardejant "directoalpaladar" vaig veure una recepta que em va cridar l'atenció.
No tendeixo a cuinar gran cosa amb ous, ni tan sols m'encarrego de fer les truites a casa perquè sóc un desastre, però vaig pensar que la salsa podria valdre la pena, i sincerament el resultat és deliciós.
Amb un punt picant, però acompanyat d'un arròs blanc queda boníssim.

Ingredients: (per dos persones)

- 4 ous
- 200 gr d'arròs
- 3 tomàquets grans
- mitja ceba
- 1 cullerada de mostassa antiga
- 3 culleradetes de curri
- 1 culleradeta de comí
- un xic de sal i de sucre

Posem a bullir els ous, aproximadament uns 15 min a partir de que l'aigua bulli. Els refresquem, els pelem i els reservem.

Posem oli a una paella i hi saltejem els ous durs. Els treiem i en la mateixa paella hi afegim la mostassa. La deixem uns segons i hi incorporem la ceba talladeta a daus. Deixem sofregir.

Ara pelem els tomaquets, els treiem el peduncle i els tallem en quarts. Ho afegim al sofregit amb el xic de sal i de sucre, i ho deixem coure a foc baix.
Un cop s'ha fet el sofregit hi tirem el curri i el comí. Si veiem que la salsa s'espessa hi tirem mig gotet d'aigua perquè dilueixi. Posem els ous partits per la meitat i deixem coure a foc baix uns 15 min.

Fem bullir l'arròs i quan estigui cuit el servim al plat amb una bona cullerada dels ous al curri.

Bon profit!


dimarts, 1 de febrer de 2011

Els cigrons de la Simone Ortega


Aquesta és una de les moltes receptes que la Simone Ortega ens va deixar a "1080 recetas de cocina". Jo ja fa temps que preparo els cigrons d'aquesta manera, i a casa agraden molt.
Ingredients (per dos persones):
- 300 gr de cigrons cuits
- 5 tomàquets madurs
- 1 botifarra
- sal, sucre i pebre vermell
Primer pelem i netegem els tomàquets, en treiem el peduncle i els tallem a quarts.
Els posem a sofregir amb un polsim de sal i de sucre i deixem que vagi fent a foc baix. Reservem.
Ara coem la botifarra, i a mig coure la tallem a rodanxes. Incorporem els cigrons i saltegem una estona.
Afegim el sofregit de tomàquet que teniem fet, i ho deixem coure tot anar saltejant.
Servim i afegim una mica de pebre vermell pel damunt dels cigrons, sense por però tampoc passant-nos de generosos.
Si sou cigronaires, tindreu l'èxit assegurat!
Bon profit!