Ara si, tornem a la realitat, a la rutina diària, ja podem anar treien les borles, les llumetes i totes les espelmes vermelles que finalment s'han acabat les festes nadalenques.
Però sempre podem cel·lebrar qualsevol cosa amb un postre ben festiu i gens feixuc com aquest. Es tracta d'una mousse de xocolata que sempre lliga de meravella amb la taronja, i finalment decorat amb una mica de fruita estofada.
Ingredients per la mousse de xocolata:
- 2 ous
- 160 gr de xocolata negra 70%
- 50 gr de sucre
- 25 gr de mantega
Fonem la xocolata amb la mantega dins un cassó. Un cop desfeta la retirem i deixem refredar.
Batem els rovells amb el sucre i seguidament afegim la xocolata tèbia. Reservem.
Muntem les clares i un cop ben fermes les anem afegint a la mescla de xocolata per aconseguir la mousse. Reservem a la nevera fins el moment de servir a la copa.
Ingredients per la crema de taronja:
- 250 ml de suc de taronja natural colat
- 50 gr de sucre
- 2 ous
- 30 gr de mantega
- 25 gr de maizena
Separem dos cullerades de suc en un got per mesclar-ho amb la maizena. Reservem.
Ara posem el suc, el sucre i la mantega dins un cassó a foc baix. Un cop es desfassi la mantega afegim els ous batuts amb l'ajuda d'un colador.
Sense deixar de remenar afegim la maizena dissolta amb el suc que teniem prèviament apartat. Remenem amb vigorositat fins que s'espesseixi. Apartem del foc i deixem refredar.
Ingredients per la taronja estofada:
- 1 taronja
- 25 gr de sucre
- canyella
- 1 cullerada d'armagnac o conyac, brandy, etc..
Pelem la taronja sense que ens quedi cap resta de pell blanca. Anem fent grills amb l'ajuda d'un ganivet i els col·loquem dins una cassoleta petita de fang.
Espolsem el sucre i la canyella en pols pel damunt. Per finalitzar afegim una mica d'armagnac.
Enfornem a la part baixa del forn a uns 200º durant 15 min.
Fem la copa tot posant una primera capa de crema de taronja, al damunt una altra de mousse de xocolata i així fins acabar amb la mousse de xocolata.
A cada capa recomano anar pintant la copa amb l'ajuda d'una cullereta, i així tindrà aquest efecte especial.
Acabem de rematar la copa amb quatre grills de taronja estofada pel damunt. Conservem a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
Taronja + xocolata = exit assegurat!!! bona proposta! petonets!!
ResponEliminaPero qué bien suena en catalán... aunque la que más me gusta es maduixa, es así? suena genial!!
ResponEliminaAixò de la crema de taronja m'ha encantat! Més que la mousse de xocolata i tot! D'acord amb la Roser, taronja + xoco = èxit! Petons
ResponEliminaque no faltin els dolços! però jo m'esperaré una mica més... he de desintoxicar-me de dolços!
ResponEliminaJo sóc la rareta a qui la xoco i taronja no li convenç... però cada vegada més, eh? O sigui que la teva super copa me la menjaria encantada!
ResponEliminaPetonet
Sandra
clar que sí! ho hem de celebrar tot, fins i tot quan surt el sol!!! no pateixis que em quedo amb la ració de la Sandra! jajajajajjaja. petonets
ResponEliminaQui diu que només podem menjar postres bones els dies de festa? Precisament per compensar la pena d'haver de tornar a la feina, una copa d'aquestes ja de venir molt de gust ;)
ResponEliminaUnas copitas de lujo...con estos ingredientes el exito esta asegurado,y ahora que es la temporada de las naranjas hay que aprovechar.
ResponEliminaBesets.
Jo no sóc rareta com la Sandra ;) i m'encanta!
ResponEliminaUn dolç com aquest sempre t'anima el dia!! Boníssim!!
ResponEliminaUna copa per a rematar les festes, ummmmm que bòna.
ResponEliminaUn abraç.
Xocolata amb taronja, insuperable
ResponEliminaPetons i Bon Any
Molt bona, i el toc final d'armagnac...
ResponEliminaBon any,
Nani
Dos sabors que conjunten a la perfecció, boníssim, sens dubte!
ResponEliminaUnes copes molt bones! de luxe! Bona setmana
ResponElimina