diumenge, 8 de gener de 2012

Copa bicolor de taronja i xocolata




































Ara si, tornem a la realitat, a la rutina diària, ja podem anar treien les borles, les llumetes i totes les espelmes vermelles que finalment s'han acabat les festes nadalenques.
Però sempre podem cel·lebrar qualsevol cosa amb un postre ben festiu i gens feixuc com aquest. Es tracta d'una mousse de xocolata que sempre lliga de meravella amb la taronja, i finalment decorat amb una mica de fruita estofada.

Ingredients per la mousse de xocolata:
- 2 ous
- 160 gr de xocolata negra 70%
- 50 gr de sucre
- 25 gr de mantega

Fonem la xocolata amb la mantega dins un cassó. Un cop desfeta la retirem i deixem refredar.
Batem els rovells amb el sucre i seguidament afegim la xocolata tèbia. Reservem.

Muntem les clares i un cop ben fermes les anem afegint a la mescla de xocolata per aconseguir la mousse. Reservem a la nevera fins el moment de servir a la copa.

Ingredients per la crema de taronja:
- 250 ml de suc de taronja natural colat
- 50 gr de sucre
- 2 ous
- 30 gr de mantega
- 25 gr de maizena

Separem dos cullerades de suc en un got per mesclar-ho amb la maizena. Reservem.
Ara posem el suc, el sucre i la mantega dins un cassó a foc baix. Un cop es desfassi la mantega afegim els ous batuts amb l'ajuda d'un colador.

Sense deixar de remenar afegim la maizena dissolta amb el suc que teniem prèviament apartat. Remenem amb vigorositat fins que s'espesseixi. Apartem del foc i deixem refredar.

Ingredients per la taronja estofada:
- 1 taronja
- 25 gr de sucre
- canyella
- 1 cullerada d'armagnac o conyac, brandy, etc..

Pelem la taronja sense que ens quedi cap resta de pell blanca. Anem fent grills amb l'ajuda d'un ganivet i els col·loquem dins una cassoleta petita de fang.
Espolsem el sucre i la canyella en pols pel damunt. Per finalitzar afegim una mica d'armagnac.
Enfornem a la part baixa del forn a uns 200º durant 15 min.

Fem la copa tot posant una primera capa de crema de taronja, al damunt una altra de mousse de xocolata i així fins acabar amb la mousse de xocolata.
A cada capa recomano anar pintant la copa amb l'ajuda d'una cullereta, i així tindrà aquest efecte especial.
Acabem de rematar la copa amb quatre grills de taronja estofada pel damunt. Conservem a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

15 comentaris:

  1. Taronja + xocolata = exit assegurat!!! bona proposta! petonets!!

    ResponElimina
  2. Pero qué bien suena en catalán... aunque la que más me gusta es maduixa, es así? suena genial!!

    ResponElimina
  3. Això de la crema de taronja m'ha encantat! Més que la mousse de xocolata i tot! D'acord amb la Roser, taronja + xoco = èxit! Petons

    ResponElimina
  4. que no faltin els dolços! però jo m'esperaré una mica més... he de desintoxicar-me de dolços!

    ResponElimina
  5. Jo sóc la rareta a qui la xoco i taronja no li convenç... però cada vegada més, eh? O sigui que la teva super copa me la menjaria encantada!
    Petonet
    Sandra

    ResponElimina
  6. clar que sí! ho hem de celebrar tot, fins i tot quan surt el sol!!! no pateixis que em quedo amb la ració de la Sandra! jajajajajjaja. petonets

    ResponElimina
  7. Qui diu que només podem menjar postres bones els dies de festa? Precisament per compensar la pena d'haver de tornar a la feina, una copa d'aquestes ja de venir molt de gust ;)

    ResponElimina
  8. Unas copitas de lujo...con estos ingredientes el exito esta asegurado,y ahora que es la temporada de las naranjas hay que aprovechar.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Jo no sóc rareta com la Sandra ;) i m'encanta!

    ResponElimina
  10. Un dolç com aquest sempre t'anima el dia!! Boníssim!!

    ResponElimina
  11. Una copa per a rematar les festes, ummmmm que bòna.
    Un abraç.

    ResponElimina
  12. Xocolata amb taronja, insuperable
    Petons i Bon Any

    ResponElimina
  13. Molt bona, i el toc final d'armagnac...
    Bon any,
    Nani

    ResponElimina
  14. Dos sabors que conjunten a la perfecció, boníssim, sens dubte!

    ResponElimina
  15. Unes copes molt bones! de luxe! Bona setmana

    ResponElimina