dilluns, 30 de gener de 2012

Trifle de crema de festucs i maduixes




































El Trifle és d'aquells postres que mai fallen, el pots fer senzill o més laboriós però el resultat divertit i elegant a la vegada és assegurat.

En aquest cas vaig fer servir una crema de festucs que li dóna un toc totalment diferent i sorprenent al trifle. Resulta molt fina i amb aquell punt dolçet particular del festuc que combinada amb les maduixes en almíbar se li passen totes les penes a un.


Ingredients per la crema de festucs:
- 500 ml de llet
- 4 rovells d'ou
- 75 gr de festucs mòlts
- 175 gr de sucre
- 25 gr de maizena

Posem la llet amb el sucre i els festucs dins un cassó a foc mig. Separem una mica de llet per barrejar-la amb la maizena.
Afegim els rovells batuts al foc i remenem fins que començi a escalfar-se.
Incorporem la llet que teniem dissolta amb la maizena i remenem fins que aconseguim que espesseixi. Reservem.

Ingredients per les maduixes en almíbar:
- 1/2 kg de maduixes
- 75 gr de sucre
- suc de mitja llimona

Posem les maduixes, el sucre i el suc de mitja llimona dins un cassó a coure a foc mig. Les tindrem fent-se fins que hagin deixat anar el seu propi suc, aproximadament uns 20-25 min.
Després les podrem conservar a la nevera sense cap problema i el suc serà deliciós i ideal per qualsevol preparació.


Muntatge del Trifle:
Col·loquem al fons una mica de melindros, magdalena o qualsevol retall de pa de pessic que tinguem.
Al damunt posem una mica de maduixes i ho reguem amb un parell de cullerades del propi suc de l'almíbar.
Acabem amb una part de crema de festucs. Repetim l'operació fins acabar amb el got o copa escollit.
Reservem  ala nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

12 comentaris:

  1. Es cierto, es hasta divertido hacerlos. Pero conozco pocas cosas con más calorías!! ;)

    ResponElimina
  2. No sembla difícil de preparar i això dels festucs m'ha ben enganxat! A veure si m'animo i ho provo! Molt bona combinació amb les maduixes... ara ja comencen a ser més dolces! Petons guapa

    ResponElimina
  3. Uuummmmm es fantástico!!! Me encanta! El sabor de los pistachos tiene que un toque especial ;)
    Besotes!!!

    ResponElimina
  4. Els festucs m'agraden molt en receptes dolces, unes postres molt bones.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Deliciós.Quina combinació més temptadora.

    ResponElimina
  6. Què bo i orignial amb els festucs!!!! Petons

    ResponElimina
  7. Amb festucs!!!!!genial, original i segur que deliciós!!!!!

    ResponElimina
  8. Boníssim! Jo vull venir a fer les postres a casa teva!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Seguro que esta buenisimo, pero ademas te quedo precioso, y eso en la mesa cuenta mucho, un beso

    ResponElimina
  10. Una crema ben diferent, que maca la presentació!

    ResponElimina
  11. Una copa deliciosa.
    Un besín.

    ResponElimina
  12. que senzill i que bo!! queda molt vistós!!

    ResponElimina