Recorda molt a la textura del pa de pessic tradicional, però la gran quantitat de clares el fa sublim, esponjós i de bombolletes petites. Lleuger al paladar i mooooolt fàcil de menjar.
Ingredients:
- 12 clares d'ou
- 1 pisca de sal
- 200 gr de sucre
- 85 gr de farina
- 25 gr de farina de blat de moro (maizena)
- 1 sobre de llevadura
Primer separem els rovells de les clares (podem guardar els rovells per preparar alguna altra recepta, tapats amb paper film es conserven bé a la nevera).
Muntem les clares d'ou amb una pisca de sal amb l'ajuda d'unes varilles, i quan veiem que començen a pujar anem afegint el sucre.
Un cop ben muntades afegim les farines i la llevadura en diferents cops i amb compte, sempre muntant amb les varilles i vigilant de que no baixin.
Aboquem la masa al nostre motlle i allisem la superfície.
Enfornem uns 35-40 min a 170º.
Ingredients per la glassa de llimona:
2 cullerades de suc de llimona
- 100 gr de sucre llustre
Mesclem en funció de com ens quedi la glassa, quan veiem que queda ben espessa ja la tindrem a punt per cobrir el nostre angel food cake. Sinó, seguim afegint sucre llustre per espessir-la.
Ingredients per la pell de llimona confitada:
- pell d'una llimona
- aigua
- 3 cullerades de sucre
Primer tallem la pell de llimona en bastonets llargs i després els partim per la meitat. Els incorporem dins un cassó i ho cobrim amb aigua.
Quan arrenqui el bull llençem l'aigua i tornem a repetir l'operació, ara afegim les cullerades de sucre i ho deixem coure a foc mig uns 35-45 min.
Un cop confitades les podem conservar dins un pot a la nevera.
Bon profit!
T'ha quedat super esponjós!I amb la glassa i la pell de llimona deu quedar deliciós. Ideal per un esmorzar de diumenge ;)
ResponEliminaI tant! Es veu super esponjós! El provaré! Petons
ResponEliminaIba a hacer uno hoy así que te copio la idea!!
ResponEliminaSi sii t'ha quedat super esponjós... crec que m'apunto aquesta recepta, m'agrada!!! Petons!!
ResponEliminaCon un buen café me lo comería ahora mismo, besos.
ResponEliminaM'encanta l'angel food, és tan lleuger que pots menjar-ne un munt sense adonar-te'n!! Haure de probar aquesta glasa de llimona, t'ha quedat maquísim.
ResponEliminaPEtons!
Arf, estic salivant... amb la gana que tinc ara mateix!! jejejeje Té una pinta brutal!
ResponEliminaPetonets
Sandra
esta torta hace muy poco que la descubrí. Me gusta porque es hiper liviana.
ResponEliminaNo cal que diguis que queda esponjós. Sobren les paraules, les fotos ho diuen tot!
ResponEliminaNani
Sembla tan esponjós. Mai no l'he fet, aquest pastís. Amb aquesta foto em vénen ganes de provar-ho.
ResponElimina